4 MEVSİM LASTİK???

Kodla Büyü

joomlaci

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar 4 mevsim lastiklerle alakalı bilgisi olan veya bizzat kullanan var mı.
alınabilir mi bu lastikler...
özellikle toyo markalarla ilgili bilgisi olan var mı?

Hocam 4 mevsim diye bilinen lastikler aslında yaz lastikleri diye biliyorum. Ben geçenlerde lassa aldım memnunun açıkçası (yumuşk lastik). daha önce continental kullandım ama lassa daha tatmin edici geldi bana. Marka araştırması yapmıştım toyo için pek iyi yorumlar yoktu internette. bir de yerli malı yurdun malı dedim lassa da karar kıldım..

Hocam 4 mevsim diye birsey yoktur kışlık lastik farkli olmak zorunda 4 mevsim bir pazarlama taktigidir

daha yeni 4 lastik aldım goodyear efficient grip performance
almadan önce yaklaşık 2-3 ay araştırdım ilk aklımda goodyear vardı araştırdıktan sonra da ilk aklımdaki lastiği almış oldum
şu site http://www.rezulteo-lastik.com.tr çok yardımcı oldu.

Hocam yaşadığınız şehir çok önemli. Uzaktan bakıldığında pek bir fark yok gibi görülse de kışlık lastiğin kauçuk oranı daha fazla olduğundan karda mükemmel tutunma sağlıyor. Ancak fazla kar yağmayan bir şehir ise yaz lastiği ve olağanüstü bir durum için zincir işinizi görür. Lastik markasına gelecek olursak 100 TL fazla verin Michelin ya da yokohama gibi kaliteli lastikler kullanın. Araç ne olursa olsun 4 lastik üzerinde gitmektedir. Ben Yokohama kış lastiği kullanıyorum, Erzurum'da karda çıkamadığım yokuş yok. 2000 motor aracın dandik kış lastiği ile çıkamadığı yeri ben symbol ile çıkıyorum. Yanlış anlaşılmasın marka reklamı yapmıyorum tecrübemi paylaşıyorum. Aynı şekilde yaz lastiği için de en kalitelisi hangisi ise onu kullanın. Araca gereksiz yere geniş lastik takmayın. Orjinali ne ise onun en ufak ebatını takın. Genelde de 2 seri orjinal gösterilir. (185-175 ya da 205-215 gibi) Araştırın bir mal pahalı ise emin olun onun artı özellikleri vardır. 1 metre erken frenleme belki de hayat kurtaracaktır.

Sayın hocam arkadaşlar belirtmiş 4 mevsim yoktur. Olsaydı neden kışlık ve yazlık diye iki seri daha piyasaya lastik çıkarsınlar. Öncelikle siz
Araçınız nedir
Hangi ildesiniz
kar yağmur durumu nedir.
bütçe nedir. sorularına cevap yazarsanız yönlendirme daha sağlıklı olur.
Ben michelin primacy 3 almanya üretimi kullanıyorum çok memnunum. Bulunduğum bölgede kışın yağış çok olur ıslak kuru performansı süper. karda berbat haliyle yazlık cünkü. Lastikten beklentinde çok önemli. Almanya üretimi diye bilhassa belirttim çünkü aynı lastiğin başka ülkelerde üretilenleride var onlarda lastik yanak desteği yok sadece almanya üretimlerinde var. Bunun gibi ince ayrıntılarda işe girerse işin içinden çıkmak zor oluyor. 4-5 ay bende forumları gezdim. Sana kolay gelsin

4 mevsim lastik diye arıyorsan demekki daha bu işin başındasın. Zamanla araştır ve soruştur, 4 mevsim lastiğin olmadığını aslında yaz lastiği olduğunu anlarsın. Ben sana bir yaz lastiği tavsiye edeyim : (dikkat sadece marka tavsiye edenlerin tavsiyelerine inanma bence çünkü aynı markaya ait bir sürü model var ve her model o kadar farklı ki birbirinden, artık sen anlamışsındır ne demek istediğimi. Lafım meclisten dışarı lütfen kimse yanlış anlamasın)
Ben de çok araştırdım. Testlerine baktım forumlarda takıldım sürekli ve sonunda da uygun fiyata bulunca 4 adet Continental Conti Premium Contact 5 lastik aldım. Hocam bu lastik bir lastikte aradığın herşeye sahip. Kullanınca konforun sadece lastikle bile ne kadar fark ettiğini anlıyorsunuz. Dediğim gibi lastiklerimi kampanyalı indirimli almıştım. Normalde fiyatları diğer markaların modellerine göre yüksekti ama lastik başı 10 lira fazla ver kafan rahat etsin.

hocam lastik konusunda pek bilgim yok evet haklısınız ben de zaten burdaki arkadaşların tecrübelerinden faydalanmak adına başlığı açtım. normalde continental lastiklerim var yazlık. ama yanaklarda hafif çatlamalar var önde. değişmesi gerekiyor dedi komşumuz lastikçi ve bana toyo nun 4 mevsimini takalım dedi. 4 mevsimleri o yüzden soruyorum. ilginize teşekkür ediyorum...

araç opel astra cd 2000 model
il afyon

Hocam arkadaşların dediği gibi 4 mevsim lastik yoktur. Afyonkarahisar kışları sert geçen bir ildir, bunun için kesinlikle iyi bir kış lastiği şart sizin için. Marka veremeyeceğim çünkü modelleri arasında bile çok fark oluyorken markalar arasında çok araştırılması gerekir. En iyi örnekler çevrenizdeki arkadaşların önerileridir, o ilde kullanan daha iyi bilir.

Hocam lastiği arkadaşlarımızın dediği gibi yaşadığınız ile göre alın. afyon gibi kışları sert geçen bir yerde 4 mevsim lastik kullanmak sağlıklı olmaz özellikle kışın kar lastiği kullanmanızı tavsiye ederim. diğer mevsimlerde de iyi bir yaz lastiği kullanabilirsiniz. Goodyear veya bridson tavsiyemdir. Ben bridson b330 kullanıyorum bu sene kışında kullandım kar lastiği olmadan gayet iyiydi. ama kar lastiğinin farkını o kadar kara rağmen yanımdan hızla geçen arabaları görünce daha iyi anlıyorsun tabi...

BBNET
Geri