Lastiklerin de raf ömrü var. Uzun süre durduğunda özelliğini kaybediyor.xxxben' Alıntı:bu arada lastik alırken üretim tarihine de bakılmalıymış. 2 yıldan fazla süre önce üretilmiş lastikler alınmamlı sanırım. Üretim tarihi de lastihin üzerinde yazıyormuş.
Örneğin; 3012 yazıyorsa 2012 nin 30.haftasında üretildiği anlamına geliyormuş.
Benim gibi cahillerin bilgisine![]()
Vaayy beaa.... Tarihin önemli olduğunu biliyordum da nerden nasıl anlaşılıyor bilmiyordum.. Çok mercii..xxxben' Alıntı:bu arada lastik alırken üretim tarihine de bakılmalıymış. 2 yıldan fazla süre önce üretilmiş lastikler alınmamlı sanırım. Üretim tarihi de lastihin üzerinde yazıyormuş.
Örneğin; 3012 yazıyorsa 2012 nin 30.haftasında üretildiği anlamına geliyormuş.
Benim gibi cahillerin bilgisine![]()
wertyu6' Alıntı:fiyat çok düşük işin içinde bişey olabilir.
dot meselesine gelince;
uygun şartlarda saklandıktan sonra lastiğe hiçbişey olmaz.
1 gün önce üretilmiş lastiği alsak bile 2 yıl sonra özelliğini kaybetti diye değiştirecekmiyiz?
ki kapalı yerde muhafaza edilmiş lastikten bahsediyoruz. kışlık lastik alıp sadece kışın kullananlar ne yapacak, 2 kış kullanıp çöpe mi atacak?
tayinci42' Alıntı:wertyu6' Alıntı:fiyat çok düşük işin içinde bişey olabilir.
dot meselesine gelince;
uygun şartlarda saklandıktan sonra lastiğe hiçbişey olmaz.
1 gün önce üretilmiş lastiği alsak bile 2 yıl sonra özelliğini kaybetti diye değiştirecekmiyiz?
ki kapalı yerde muhafaza edilmiş lastikten bahsediyoruz. kışlık lastik alıp sadece kışın kullananlar ne yapacak, 2 kış kullanıp çöpe mi atacak?
ben 5 yılımı kullanacağım.. kış lastiklerinde sorun.. yok ama yazlıklar çatlamış.. frende de tutmuyor pek..