4+4+4 için ÖNERİ

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan monat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

monat

Aktif Üye
Arkadaşlar beğensek de beğenmesek de eğitim sistemi değişti. Şimdi sanırım sizlerde benim gibi nasıl bir sistem gelecek diye düşünüp duruyorsunuz. İşte bu bekleme beni çok sıktı ve düşündüm yeni Eğitim Sistemi nasıl olmalı diye ortaya kendimce ikinci dört yıl için bir taslak çıkardım. Oturup kaderimizi beklemek yerine Bakanlığa ya da Talim Terbiye Kuruluna sunulabilecek düzeyde bir sistem oluşturabileceğimizi düşünüyorum. Bu benim hazırladığım elbette çok eksik elbette yanlışları var. Ancak bir fikir verebilir umuduyla gönderiyorum. Bizi kim dinliyor ki ya da bize mi soruyorlar sanki demeden bir şeyler hazırlama çabasında olmamız gerektiğini düşünüyorum. Lütfen geliştirme çabalarına eşlik edin bir taslak çıkaralım. Ya da en azından fikir yürütelim.

Aramızda Mebbit'e kabul edilmiş olanlar var belki onlara da bir katkımız olur.

En azından elimiz kolumuz bağlı bekleyeceğimize eğitimcilerin de bir fikri var dedirtebiliriz. Denemekten zarar gelmez ;)

Ekli dosyalar

Örneğin Seçmeli Bilişim Teknolojileri alanını seçen öğrenciler için Temel Bilgisayar Kullanımı dersini almak zorunlu olmalıdır. Temel dersi geçen öğrenci sonrasında “İleri Office”, “Photoshop”, “Flash” gibi derslerden istediğini seçebilmelidir. İleri düzey olan “Web Tasarım” için ise “Photoshop” dersini almak zorunlu olmalıdır. Böylece kademeli bir yapı oluşturulmalı, kademeyi geçen öğrenciler arasında istekli olanlar üst kademeyi tercih etmelidir.

güzel öneri :idea:

zilal' Alıntı:
Örneğin Seçmeli Bilişim Teknolojileri alanını seçen öğrenciler için Temel Bilgisayar Kullanımı dersini almak zorunlu olmalıdır. Temel dersi geçen öğrenci sonrasında “İleri Office”, “Photoshop”, “Flash” gibi derslerden istediğini seçebilmelidir. İleri düzey olan “Web Tasarım” için ise “Photoshop” dersini almak zorunlu olmalıdır. Böylece kademeli bir yapı oluşturulmalı, kademeyi geçen öğrenciler arasında istekli olanlar üst kademeyi tercih etmelidir.

güzel öneri :idea:

:+1:

Teşekkürler hocam yorum için. Öğrenci ne öğreneceğini bilerek ve gerekli altyapıya sahip olarak gelmeli derse. Bir de tam olarak seçmeli ders uygulaması olması önemli bence hocam, yani bizim zamanımızdaki gibi zorunlu seçmeli olmaması lazım derslerin :)

Cidden dikkatte alınacağını umuyor musunuz.
Oturup bunu yapmak için verdiğiniz emeği taktir ediyorum, keşke görüşlerinizi önemseseler.

Bu biraz da bize bağlı hocam gerekli düzenlemeleri ve geliştirmeleri yaparsak kamuoyu oluşturabiliriz. Sanal alemin gücü ortada bu alem de bizden sorulduğuna göre ;)

Şaka bi yana burada amacım elimi kolumu bağlayıp beklemeyi eğitimci olarak içime sindirememem.

Minareyi çalan kılıfını hazırlamış siz can sıkıntısından uğraşmışsınız. :)

92 kişi indirmiş gerçekten çok sevindim. Demek ki bu kadar kişiye en azından düşüncelerimi aktarabildim. Teşekkürler.

Ancak bu konuyu açmamdaki nedenlerden birisi de beyin fırtınası yapıp güzel bir şeyler ortaya çıkarabilmek. Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim

BBNET
Geri