3G vınn hakkında bir soru

Kodla Büyü

35mrkaj35

Üye
Değerli arkadaşlarım, yaklaşık 1 yıl önce bir arkadaşım bana 3G vınn aparatını kapatıcam diye vermişti. Ben ozamandan beri hiç kurcalamadım aldım çekmeceye attım. Şu anda kullandığım ttnet i iptal ettirip gideceğim farklı şehirde vınn kullanmak istiyorum. Bugün arkadaşımın bana vermiş olduğu turkcell 3g vınn ile bayiye gittim ve tarifeleri inceledim. Ancak orada bana, bendeki 3g vınn ın bir işe yaramayacağını tekrardan taahhütlü paket vs ile bana verileceği sonra aktif edileceği söylendi ve ön başvuru için 29.90 para talep edildi. Anlamadığım şey şudur bu bendeki kullanılmayan 3g vınn içerisinde normal internet için sim kartı takarak tarifemi belirleyerek kullanamazmıydım? Yani bu 3g vınnların bir kullanım süresimi var yoksa kandırılıyormuyum :) Vınnlar hakkında fazla bilgim yok o yüzden sizden yardım istiyorum saygılarımla

büyük ihtimal kandırılıyorsun, vınn kullanan birisini bul onun sim kartını alıp sendeki modeme tak çalışıyorsa sorun yoktur

Adam seni yemiş.

Önemli olan vınn modem dediğimiz sendeki parçadır. Git Turkcell Tim'e 3g sim kart al ister ön ödemeli ister faturalı. Sim kartı tak modemine çalışır.

yanılmıyorsam 3g bağlantılarda kotaya upload da dahil arkadaşlar bilginiz olsun.

Vınndan ve taahhüt olayından çok çektim.İlk tavsiyem,eğer sürekli taşınır şekilde kullanmayacaksanız vınn kullanmayı kesinlikle düşünmeyin.Çok pahalıya geliyor.Cihaz konusuna gelince,yeni cihaz almanız gerekmiyor.Bir arkadaşım için turkcell'e gittik 20 TL verip faturasız bir hat aldık,daha önceden elinde bulunan cihaza taktı,aylık 30 TL yükleyerek hattı kullanmaya başladı.Bir problem çıkmadı.

Hocam türkcell i bilmiyorum ama,
Jet modem 5gb avea taraftar hattım var
5gb kotam dolunca
1 gb lık kullanım hakkı olan diğer hattımdaki paketi kullanıyorum
Bence de adam sizi yemiş.

soouuk' Alıntı:
Vınndan ve taahhüt olayından çok çektim.İlk tavsiyem,eğer sürekli taşınır şekilde kullanmayacaksanız vınn kullanmayı kesinlikle düşünmeyin.Çok pahalıya geliyor.Cihaz konusuna gelince,yeni cihaz almanız gerekmiyor.Bir arkadaşım için turkcell'e gittik 20 TL verip faturasız bir hat aldık,daha önceden elinde bulunan cihaza taktı,aylık 30 TL yükleyerek hattı kullanmaya başladı.Bir problem çıkmadı.
Aylık 30 Tl kaç gb hocam? Biz sorduk tahttlu almak daha ucuza geliyor üstelik modem bedavaya geliyor.

dirty_y' Alıntı:
sanalomer' Alıntı:
yanılmıyorsam 3g bağlantılarda kotaya upload da dahil arkadaşlar bilginiz olsun.
yanılıyorsun bence

http://forum.donanimhaber.com/m_37607674/tm.htm

yine

http://www.vodafone.com.tr/Internet/Aylik-Yeni-Cepnet-Paketleri.php
esaslar sekmesinde

"Data kullanımında alınan ve gönderilen (download+upload edilen) veri paket limitinden düşer." denilmektedir.

Diğer operatörlerin uygulamasından da emin olmak gereklidir.

upload 'ın kotadan sayılmaması için de btdk'nın gsm operatörlerine baskı yaptığına dair geçenlerde bir haber de çıktığını da hatırlıyorum.
Ama yine de yanılıyorsam lütfen düzeltiniz :)

eridim' Alıntı:
soouuk' Alıntı:
Aylık 30 Tl kaç gb hocam? Biz sorduk tahttlu almak daha ucuza geliyor üstelik modem bedavaya geliyor.
Hocam Emin değilim ama 1 GB oluyomuş galiba 29 TL'ye,39 TL'ye ise 4 GB..Burada hazırkart için detaylı fiyatlar var. http://www.turkcell.com.tr/bireysel/Say ... x#pre-paid

bir buçuk yıldır sorunsuz kullanıyorum
kotanın sıfırlanacağı gün bir iki kez fazlasıyla download yaptım ve bir sonraki ay kotayı etkilemedi ücrettede bir değişiklik olmadı sizde de böyle mi acaba

veysim47' Alıntı:
http://www.turkcell.com.tr/bireysel/Sayfalar/internet/bilgisayardaninternet/faturalihat/Kamu-Internet-Paketi.aspx

5 gb 25 tl kamu paketini alarak bundan yararlanılabilir ben de ttnet i iptal ettirip bunu kullanmayı düşünüyorum tabi geçende iptal edecem deyince %50 indirim vermişlerdi öyle bir şey yapmazlarsa kapatıp bunu almayı düşünüyorum
ben 4 gb 29 tl veriyordum bu daha iyimiş tşkler

Arkadaşlar olayın aslını araştırdım. Ben faturalı olarak turkcell 3g vınn istemiştim. Bu yüzden ön ödeme bedeli olarak hat açtırmak için 29.90 tl ücret talep ettiler. Taahhütlü olarak girdiğim için ben bu parayı 3g vınn modem için değil ön ödeme parası olarak vermişim. Yani vınn zaten 12 ay taahhüt bedeli olarak bana bedavaya verilmiş. Yani kendi 3g vınn modemimde olsa faturalı olarak açtırmam için 29.90 para ödemem gerekiyormuş. Ben 8 gb 49.90 lık faturalı turkcell pakete girdim. Siz konturlu olanlardan bahsediyorsunuz. Yinede içimde keklenmiş psikolojisi var :)

BBNET
Geri