3g modem üzerindeki interneti paylaştım!

Kodla Büyü

ademola

Süper Üye
Süper Üye
Connectify programını duymuştum, notebook üzerinde kullanmak için anlatımlar mevcut fakat ben farklı bir yolla ethernet üzerinden paylaştım interneti, bu yüzden sizlerle paylaşmak istedim.
ethernet üzerinden çalışması için programın PRO versiyon olması gerekiyor.
Senaryoya geçelim:
Masaüstü bilgisayarım var, 3g modemim var ve birde adsl modem. (adsl modeme telefon hattım bağlı değil, olsa adsl kullanırım zaten :) modemi dhcp yi kapatarak access point gibi kullandım) Burada bir ayrıntıyı belirteyim bilgisayarımda XP yüklü, win7 de bu işlemler daha kolay iken XP de biraz sıkıntılı, işte burada devreye Connectify giriyor.. program ve kurulum notları ekte var

adım1. modem üzerinde LAN ayarlarından dhcp yi kapadım (modem yerine access point kullanırsanız dhcp kapamaya gerek yok)
adım2. Connectify üzerinden küçük ayarlamalar ile 3g modem üzerindeki interneti wireless adsl modem aracılığı ile kablolu ve kablosuz olarak paylaştım.
şuanda 3g modem masaüstü bilgisayara takılı. ADSL modeme bağlı diğer tüm cihazlarda bu interneti kullanmaya başladı.

Ekli dosyalar

• 1.JPG
    1.JPG
    53.7 KB · Görüntüleme: 832
  • 2.JPG
    2.JPG
    22.6 KB · Görüntüleme: 832
  • Connectify.Hotspot.Pro.4.2.0.26088.zip
    Connectify.Hotspot.Pro.4.2.0.26088.zip
    4.7 MB · Görüntüleme: 315
1 2 test yaptım. modem üzerinde dhcp kapalı olması şart yoksa ethernete aktaramıyor interneti.

BBNET
Geri