3D Yazıcı Tavsiyeleri

Kodla Büyü

TayfunKoc

Üye
Öncelikle herkese iyi çalışmalar dilerim. 3D yazıcı kullanan arkadaşlar. 3D yazıcı için fikirlerinize ihtiyacım var.
Kapalı Kasa 3D yazıcı almayı düşünüyorum.
1- Alırken dikkat etmem gereken hususlar nelerdir?
2- Fiyat performans ürünü dediğininiz bir makina var mı.

Öncelikle herkese iyi çalışmalar dilerim. 3D yazıcı kullanan arkadaşlar. 3D yazıcı için fikirlerinize ihtiyacım var.
Kapalı Kasa 3D yazıcı almayı düşünüyorum.
1- Alırken dikkat etmem gereken hususlar nelerdir?
2- Fiyat performans ürünü dediğininiz bir makina var mı.
Hocam 3d yazı kullanmıyorum ama birkaç bilgi biliyorum ilk önce yeni başlıyorsanız ve bütçenize varsa bambu lab tavsiye ederim bambu lab marka yazıcılara bakmanızı tavsiye ederim

Bütçeniz nedir?
Renkli baskı alacak mısınız?
3D yazıcıların bakımı, çalışması vb. konularda bilgi sahibi misiniz?
Öncelikle bu sorulara cevap verebilirseniz daha doğru tavsiyelerde bulunabiliriz.
25-30 bin TL bütçeniz varsa, renkli baskı düşünmüyorsanız, Creality K1C uygun olacaktır, MEB lab kurduğu okullara bunu yolladı. Yedek parçaları Bambu LAB yazıcılara göre daha uygun. Bizim okulda var, gayet kullanışlı.
Bambu lablar güzeller ama hem kendileri hem de yedek parçaları pahalı.

Bütçeniz nedir?
Renkli baskı alacak mısınız?
3D yazıcıların bakımı, çalışması vb. konularda bilgi sahibi misiniz?
Öncelikle bu sorulara cevap verebilirseniz daha doğru tavsiyelerde bulunabiliriz.
25-30 bin TL bütçeniz varsa, renkli baskı düşünmüyorsanız, Creality K1C uygun olacaktır, MEB lab kurduğu okullara bunu yolladı. Yedek parçaları Bambu LAB yazıcılara göre daha uygun. Bizim okulda var, gayet kullanışlı.
Bambu lablar güzeller ama hem kendileri hem de yedek parçaları pahalı.
Bütçe konusu açık sıkıntı yok.
Renkli baskı arada sırada alırım.
Bakım çalışma konusunda orta sayılırım.
Kapalı kasa düşünüyorum.
Arada karbon fiber malzeme de basmayı düşünüyorum.

FLASHFORGE Adventurer 5M Pro yazıcısını kullandım diğer markalarla da fazla tecrübem yok ama flashforge hiç hoşuma gitmedi flamentten mi anlamadım kırılıyor yazma kafasında kalıyor bir parça çok uğraştırmıştı yani ondan pek memnun değildim fikir olsun

Creality markasının bir çok serisini hem okulda, hem evimde kullandım. Şuan okulda ve evde yoğun olarak Creality K1C kullanıyorum. Hız ve hatasızlık yönünden çok iyi. Çöpe giden baskım hiç olmadı. İleride CFS eklemek isterseniz kiti de var, kolay şekilde çok renkli baskılara uygun hale getirebilirsiniz. Eğer özellik olarak tavsiye isterseniz, kapalı sistem olsun, wi-fi ve online baskı sistemi olsun, her türlü filament desteği olsun mutlaka.

Creality markasının bir çok serisini hem okulda, hem evimde kullandım. Şuan okulda ve evde yoğun olarak Creality K1C kullanıyorum. Hız ve hatasızlık yönünden çok iyi. Çöpe giden baskım hiç olmadı. İleride CFS eklemek isterseniz kiti de var, kolay şekilde çok renkli baskılara uygun hale getirebilirsiniz. Eğer özellik olarak tavsiye isterseniz, kapalı sistem olsun, wi-fi ve online baskı sistemi olsun, her türlü filament desteği olsun mutlaka.
hocam çok teşekkür ederim.

Anycubic Kobra S1 3D
bunu kullanan var mı ?
fiyat performansı nasıldır?
Tozunun kusuruna bakmayın hocam. Kendisinden cok memnunuz. Alalı 4 5 aydan fazla olmuştur. Fiyat performans olarak bambudan cok daha uygun.

Ekli dosyalar

• 17593048230565875663633932647722.webp
    17593048230565875663633932647722.webp
    137.8 KB · Görüntüleme: 41
diğerlerinden çok uygun fiyata bambudan neredeyse yarı yarıya uygun.
bende eve almak gibi düşüncem var acaba dedim nasıldır. teşekkürler.
Ender 3 vardı eskiden hocam o da bayağı emektar oldu, okulda k1c var o da guzel ama bunu daha cok beğeniyoruz. Filamenti tak çıkar derdi yok. Nem aldı derdi yok. Ön siparişle almıştık. İyi ki almışız. Size de hayırlı olur inşallah.

Ender 3 vardı eskiden hocam o da bayağı emektar oldu, okulda k1c var o da guzel ama bunu daha cok beğeniyoruz. Filamenti tak çıkar derdi yok. Nem aldı derdi yok. Ön siparişle almıştık. İyi ki almışız. Size de hayırlı olur inşallah.
Hocam çok olmasada karbon filament de basmayı düşünüyorum. Ama renkli olsun istiyorum.Anycubic Kobra S1 3D karbon filament basıyor mu

ilksms
Geri