389 günde 94 puan nasıl olur?

Kodla Büyü

bumit

Seçkin Üye
Seçkin Üye
birisi bu durumu açıklayabilir mi? bıranş ilköğretim matematik

Ekli dosyalar

• Adsıjz.jpg
    Adsıjz.jpg
    213 KB · Görüntüleme: 1,648
:scared:
arkadaş antartikanının tam göbeğinde kalan "huma huma" buzuldağının zirvesindeki köyde çalışıyormuşş

bilogrt38' Alıntı:
Daha önce ücretli çalışmış veya dersanede çalışmış olabilir...
hocam bildiğim kadarıyla ücretlilerin günüde sayılıyor puanıda puan sayıldıysa gün nerde :S

betelguese' Alıntı:
ücretli çalıştıkları ve dershanede çalıştıkları hizmeti puanına sayılmaz ki.

puandan sayılıyo hatta okuldan bi arkadaşım ücretli çalıştığını saydırdı. mebbis kayıtlarında var

Hizmet puanı adı üzerinde.. milli eğitim bünyesinde hizmet ettiğin sürenin sonucunda çalıştığın bölge vs. bağlı olarak topladığın puandır..

Dolayısıyla dershane, ücretli öğretmenlik hizmet puanına sayılmaz..

Fakat emeklilikte güne sayılır..

yine de bu durum 389 günde 94 puanı açıklamaz..

betelguese' Alıntı:
Hizmet puanı adı üzerinde.. milli eğitim bünyesinde hizmet ettiğin sürenin sonucunda çalıştığın bölge vs. bağlı olarak topladığın puandır..

Bende diyorumki bir arkadaşım ücretli çalıştığını saydırdı. Mebbis kayıtlarında var...

Hocam eskiden vekil öğretmenlik yapmıştır, atandıktan sonra oradaki puanı ekliyorlar ancak gün olarak bi ekleme olmuyor, sadece sigorta girişi ve puanı oluyor, ancak kadroluda süre olarak o vekillik hesaplanmıyor diye biliyorum hatta %99 eminim...

Hocalarım ücretli yaptıkları dönemdendir kesinlikle. Ben de ücretli dönemlerimi hizmet puanında saydırdım fakat emekliliğe sayılırken öğretmenlik süresinden sayılmıyor. Benzer şekilde 10 sene sonra atanan hocamın 360 günlük sürede 190 puanı vardı..

betelguese' Alıntı:

..
sayılıyor hocam. ücretli de sayılıyor / dershane de / özel okulda ... hepsinin puanı sayılıyor..

aynısının tıpkısı bir konu geçen ay açılmıştı. adam öğretmenliğe geçmeden önce özelde çalıştıysa oradada belli oranda bir hizmet puanı sayılıyor. MEB'e bağlı öğretmen memur olarak belki 1 yıl geçti ama daha öncesinde belki 20 yıllık çalışmışlığı vardır. Bunlar hep puan olur..

betelguese' Alıntı:

sayılıyor.. birde o kadar kesin yazmışsınki!.. nerden uydurdun!

tanıdığım bir hoca dersanesinde 25 seneden sonra MEB'e geçti.. hizmet puanı sanırım 2/3 oranında sayıldı, hatta müdürlük hizmetininde müdürlük sınavı için saydırmaya çalışıyordu ama sonra tayin alıp ayrıldım..

betelguese' Alıntı:

Yani o kadar emin, üzerine basa basa söylemişsiniz ki bilmeyen birisi gerçekten inanır bu yazdığınıza.

açıktan atama ile kurum değiştirip gelen bir öğretmen arkadaımız olabilir. süre mebden puan diğer kurumdan olabilir

ücretli öğretmenlik yapmıştır. Ücretli öğretmenlik çalışma süresi hizmet puanına ekleniyor. Eşim ücretli öğretmenlik yaptı zamanında ona oldukça güzel bir katkısı olmuştu.

meb çalışılan süreler hizmet puanına sayılır. kendimden biliyorum.

Ekli dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    27.6 KB · Görüntüleme: 894
ayrıca belirtilen resimdeki verilerin birine ait hizmet puanı olduğunu nereden öğrendiniz. hiç mantıklı değil.

Hocam bende 3 yıl çalıştım 1 yılı sözleşmeli olarak sözleşmelide aldığım hizmet puanlar eklemişler ama gün yok... benim yer değiştirme sonucundada sadece kadrolu çalıştığım günler görünüyor bu arkadaşda daha önce sözleşmeli çalışmış olabilir...

kesinlikle dershane hocam. benim okulumda aynı posizyonda bir öğretmenim var. 11 aydır meb de çalışıyor puanı da 188. kendisi 90 yılında meb e atanmış 3 ay sonra istifa etmiş ve kendi dershanesini açmış. daha sonra tekrar (bizim okula) atanmış. şuanda 188 puanı var. çalıştığı sürenin 2/3 oranında dershanenin olduğu bölge puanını alıyor. mutlaka böyle bir şeyi vardır.

bazen hatada olabiliyor 3 yıllık öğretmenken ildekiler askerlik süresindeki puanı eklerken askerlik yaptığım yerde 11 yıllık öğretmen olarak heseplayıp 256 puan yazmışlardı arayıp düzelttirdim

bilisimci_009' Alıntı:
bazen hatada olabiliyor 3 yıllık öğretmenken ildekiler askerlik süresindeki puanı eklerken askerlik yaptığım yerde 11 yıllık öğretmen olarak heseplayıp 256 puan yazmışlardı arayıp düzelttirdim
hocam sen ne yptın yaww
bu zamanda bu dürüstlük gözlerimi yaşarttı doğrusu
helal olsunda
pişmanlıkta yok değil
demi

mewluth' Alıntı:
Peki arkadaşlar derece ve kadro da etkileniyor mu bu hizmet puanında?
..
kadro derece puandan etkilenmez.

ama o puanı getiren asıl şey çalışılan hizmet süresidir. ve o hizmet süresinin eğer değişmediyse 2/3 ü kadro ve derece olarak etkiler....

BBNET
Geri