347367 Akıllı Tahtanin GÜÇ KARTLARI Değişiyor...

Kodla Büyü
Bu kısımlara katılmıyorum. Açma kapama gösterilmedi diyor. O kadar bilgisayar kullanıyorlar. Kendi bilgisayarını tahtaya HDMI kablosuyla bağlamayı öğrenmiş de açma kapamayı mı öğrenmemiş. Pek inandırıcı gelmedi bana. Eğitim verilmedi ne demek. Binlerce seminer verildi bu konuda.

"Öğretmenler de eğitime uygun kullanmıyor ama cihazlar da bozuk"

Eğitim İş İstanbul 1 Nolu Şube Sekreteri ve Öğretmen Maksut Balmuk, "Bilgisayar formatörü öğretmenler, eğitim verdi. Eğitimde, 'Akıllı tahtanın nasıl açılacağı? nasıl kullanılacağı, flas diskin takılması vs anlatıldı. Şalterden kapatmamamız ya da fişi çekmememizle ilgili bir uyarı yapılmadı. Öğretmenler de, eğitime uygun kullanmıyor. Hatta bazı öğretmenler, kendi bilgisayarına bağlayarak monitör olarak kullanıyor. Benim okulumda da, güç kartı yandı. Servis, kullanım hatası diyor. Ancak, doğru kullanımı anlatmıyor. Servisi çağırınca da gelmiyor. Okullarda öğretmenlerin sıklıkla, 'Hocam benim akıllı tahta çalışmıyor. Senin sınıf benim sınıfa geçsin. Biz de tarih, matematik, fen dersini senin sınıfta yapalım' dediklerini duyuyoruz. Her okulda mutlaka birkaç akıllı tahta bozuk"

"Öğrenci de 'öğretmen unuttu' diye fişi çekiyor hata tedbir almayanlarda"

Akıllı tahtayı kullanan Matematik Öğretmeni K.C,

AKILLI tahtalarla ilgili değil açma-kapama bizim okulda hiç eğitim verilmedi. Herkes kendi bildiği gibi kullanılıyor. Eğitim için tam donanımlı bilgisayar labratuvuarı lazım. Orada en fazla 20 kişi eğitim alıyor. Her öğretmene verilse, yıllar sürer. Öğretmen sorumlu tutulamaz. Fişler açıkta olduğu için öğrenci de tenefüste 'öğretmen unutmuş' diye fişi çekiyor. Çekilince de güç kartı yanıyor. Cihaza elektirik gitmediğinden çalışmıyor. Firma bunu önceden düşünmeliydi. Burada asıl sorumlu MEB değil şirket. Bizim tahtalar da bozuk"
 
Hocam tahtalarin elektrik beslemeleri hakkaten sikintili sebebi ise soyle ,Fatih projesi alt yapi donanimlari gelmeden sadece sehir sebekesi ile kullanilan tahtalar elektrik kesintilerinde ufak bir dalgalanmada yaniveriyor bazi servisler kabul olmaidigi icin yada kabulu yapilsa bile degisturiveriyor ama gelgorki bazi servisler kullanim hatasi deyip isin icinden cikabiliyor yeri geliyor bir tahta yanarken bazi okullarda bu oran afaki rakamlara gidebiliyor.altyapin yoksa gectim onu topraklaman yoksa kullanmamali yada servisle muhatap olunmali bu kadar basit
 
Ben elektrik arızalarına bir şey demiyorum. Tahtalarda voltaj ayarlama özelliği yoktur. Doğrudur. Kabuller olmadan alt yapı kurulmadan mevcut elektrik hattıyla da kullanılıyordur. Bizde de öyle olan durumlar oluyor. Düzeltilmesi gerekir. Servisler zaten ne olsa hep kullanıcı hatası diyor. Ama benim demek istediğim yukarıdaki bölümde geçen ve işin özeti "Bize eğitim verilmedi. Biz tahtayı açıp kapamayı bilmiyoruz. O yüzden fişini çekip kapatıyoruz." kısmı. Yani ne demek tahtayı kullanmayı bilmiyoruz. Windows 8 veya 7 neyse kendi okullarındaki diğer bilgisayarları fişini çekip de mi kapatıyor bunu diyenler ben onu anlamadım. Eğitim verilmedi nasıl kapatacağız bilmiyoruz kısmı. Bunun için bence eğitime çok gerek yok. Zaten eğitim de akıllı tahta kullanımı değil eğitimde teknoloji kullanımı. Bir de bilgisayar aç kapa mı öğretilecek öğretmenlere. O kadar mı seviye düşük. Bunu anlamadım.
 
açıklamaya gülelim mi ağlayalım mı bilemedim... velev ki eğitim almamış olsun hangi öğretmen kendi bilgisayarını fişten kapatıyor...ama şu konuda haklılar gerçekten elektrik sıkıntısı var geçen vestel servisi tahtanın birinin kasasını açtı gördüğüm en dandik işçilik idi kasa demeye bin şahit lazım bu haliyle iyi çalışıyor dedim ET.

bu konularda bize patmasa iyi şimdi Necdet Hoca gelir
 
Bilmeyen kim varsa sorulmuş, konuşmuş. Bir bilene sorulmamış. Amaç, bağcıyı dövmek :-1:
 
her tarafta düzenli elektrik yok. Fişten çekilince bozuluyor mu bozulmuyor mu. Bozuluyor ise sıkıntı. Düzenli elektrik giden yerler var. Normalde önemli olan hdd dir. faz 2 lerde ssd var. 1 akıllı tahtanın devlete maliyeti ne kadar???

Ne semineri tahtalar duruyor ama gelen giden kimse yok.
 
Düşüncelerimdir;

Afedersiniz o öğretmenler hangi yılda yaşıyorlar da evindeki bilgisayarı normal kapatırken okuldakini.... Amaç rezillik çıkarmak veya vurdumduymazlık..

Soruyorum size, kaç kişi evinde bilgisayarı fişini çekerek yada sigortayı indirerek kapatıyor? Kurs veriliyor ama azımsanamayacak bir kesm kursu / semineri biryerlerileri ile dinliyorlar..
Fatih Projesi kapsamında bir iki defa kurs verdim. Gerçektenden azımsanamayacak kadar kişi tam bir vurdumduymazlıkla hareket ediyor..

Daha 2-3 sene önce devlet bize bakmiyir, projeksiyon yok, bilgisayar yok diye sağa sola küfreden mahluklar şimdide eğitim verilmiyor diye bas bas bağırıyor. .. Hadi diyelim ki kursda/seminerde sıra gelmedi, hiç evinde bilgisayara mı yok be? Tekrar olacak ama Soruyorum size, kaç kişi evinde bilgisayarı fişini çekerek yada sigortayı indirerek kapatıyor?

Projenik eksik yönleri var ama bu kadarda salakça saldırılmaz ki?
 
Bize şehir şebekesinde ve okul tesisatında sorun yoksa kullanın dediler ve teslim alma olmamasına rağmen eylülden beri kullıyoruz. Bir iki defa format atarken çökertmemi saymassak hiç sorun yaşamadık.
 
Projenin kendisi salakça

Geçen sene kimse ebaya girmiyor diye btrciler suçlandı. Bunun için verdikleri seminerde internet yavaşlıyor diye okulun wifi ağına şifre koydular. Ebayımı kullanalım biz şimdi öyle standart 8 16 mbit bağlantı 3 4 bağlantıdan sonra iş görmemeye başlar. Öğretmenleri çekecek olan içerik btrciler değil. Zorlama değil teşvik kullanılmalı.

Öğretmene değer verilmiyorken ben ne yapayım tahtayı. Tahta tamam belli bir yerde sabit birde şu dağıtılan tabletler var. Ben çocuk olsam ne dersi ilk iş gider 5 liraya tableti bir bilgisayarcıya kırdırır oyun oynardım. Öğrenciden satılık az temiz kullanılmıştan bahsetmiyorum bile.

2. faz için 1 milyarın üstünden para harcandı yada harcanacak. Görüntüsü bol getirisi az bir proje.

Teknoloji satın alınmaz kiralanır. 10 sene sonra acaba bu tahtalardan kaç tanesi çalışır durumda kalacak. Tabletlerin zaten 3 4 senelik maksimum ömrü var. Onunda nedeni pil ömrü, kaç defa sarj edilme ömrü var pillerin.

Ülkece çok zenginiz galiba

Derslerini internetten herkese açmış olan, dünyanın önde gelen bazı üniversitelerinde en kompleks konuların bile kara tahtada işlendiğini görüyoruz.

Amerikadan iki makale çünkü ordada benzer bir tartışma var. Eğitimde teknoloji kullanımı bizi ilgilendiren şeyler de söylemişler.
http://articles.latimes.com/2012/feb/04 ... k-20120205
How much genuine value is there in fancy educational electronics? Don't let companies or politicians fool you.
"Bu gösterişli eğitimsel elektronikler ne kadar yararlıdır? Şirketlerin veya politikacıların sizi kandırmasına izin vermeyin.
http://www.nytimes.com/2011/09/04/techn ... .html?_r=0
"Professor Cuban at Stanford said research showed that student performance did not improve significantly until classes fell under roughly 15 students, and did not get much worse unless they rose above 30.

At the same time, he says bigger classes can frustrate teachers, making it hard to attract and retain talented ones."

Aslında bu profesör cuban demek istediğimi anlatmış. 15 kişinin altına düştüğü zaman sınıflar başarının arttığını söylemiş.30 kişinin üstüne çıkmadığı zaman ise çok fazla kötüleşmediğini söylemiş. Aynı zamanda büyük sınıfların öğretmenleri zorladığını başarılı öğrencilere ulaşmalarını zorladığını bahsetmiş.

Benim okulumda sınıflar 30 üzeri eğer devamsız öğrenci sınıfta çok ise 30 altına düşüyor.

Tahta alarak şirketleri zengin etmek yerine okul yapılsa daha iyi değil miydi? Ki bu projeye harcanan para ile binlerce okul yapılabilirdi. 10 sene sonra bu tahtaların büyük kısmı kullanılmaz olur 20 sene sonra ise sadece 1 2 tane çalışan tahta kalır. Okul olsaydı yüzbinlerce öğrenci daha rahat sınıflarda derse devam ederlerdi.
 
Geri
Üst