308 mi CIVIC mi sizce hangisi

Kodla Büyü

sero35

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar fiyat bakımından aynı veya yakın değerde olduğunu düşünerek dizel otomatik 1.6 peugeot 308 mi alırdınız yoksa
benzinli otomatik 1.6 honda civic mi tercih ederdiniz?

jetcool' Alıntı:
hocam profil resminiz size cvp vermiyor mu :)
:+1: doğrudur ama kararsızlık var ya hocam berbat bişey yakıt ekonomisi konusunda tereddütlerim var civic alırsam LPG taktırmam gerekecek ama 308 ise dizel litre fiyatlarından ziyade yakıt değerleri daha düşük...

durs' Alıntı:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-kendinizi-farkli-hissedeceksiniz-fiyat-dustu-107215993/detay/
Hocam bu aracın dizel otomatiğini düşünüyorum ben benzinli de olsa araç ile ilgili deneyimleriniz fikirleriniz nelerdir...

aliantep27' Alıntı:
Ayrıca otomatik kullanacaksan yine honda al derim...
Hocam benzinli ve eğer honda tercih edersem yakıt ekonomisi için LPG taktıracağımı düşünüyorum. Bu da artı bir 2.000 TL demek. Değer mi???

Re: 308 mi CIVIC mi sizce han

hocam ben olsam 308 tercih ederim çünkü dizel motorun tüketimi çok iyi

sero35' Alıntı:
aliantep27' Alıntı:
Hocam benzinli ve eğer honda tercih edersem yakıt ekonomisi için LPG taktıracağımı düşünüyorum. Bu da artı bir 2.000 TL demek. Değer mi???
Vallaha kardeş araba temiz ise en azından masrafın olmaz.
Ben pejoya garanti vermem hele otomatikse hiç vermem.
Bak hocam piyasaya forumlara otomatik te (yeni arabalar hariç çünkü çoğu otomatiğe kaçıyor) hondalar daha fazla tutuluyor.
Kaba olacak ama bir söz vardır "Kadını kendine, arabayı başkasına seç diye". Satacağın zaman problem olmaz.
Sorunda çıkartmaz ama temiz ise tabi.

aliantep27' Alıntı:
sero35' Alıntı:
aliantep27' Alıntı:
Vallaha kardeş araba temiz ise en azından masrafın olmaz.
Ben pejoya garanti vermem hele otomatikse hiç vermem.
Bak hocam piyasaya forumlara otomatik te (yeni arabalar hariç çünkü çoğu otomatiğe kaçıyor) hondalar daha fazla tutuluyor.
Kaba olacak ama bir söz vardır "Kadını kendine, arabayı başkasına seç diye". Satacağın zaman problem olmaz.
Sorunda çıkartmaz ama temiz ise tabi.
Hocam ben şu anda da honda kullanıyorum. Ama malesef dizeli yok ve otomatik olunca da yakıt tüketimi fazla. LPG siz binilmez diye düşünüyorum. Otomatik vites deyince akla honda geliyor çok doğru ama arabaya binerken ekonomik olması az yakması önemli. Kararsız kaldım.

Benim bildiğim pejo motorsiklet markası :P

senede 5-10 bin km yapıyosan Honda al. Ayrıca benzinli araçlarda performans/yakıt oranı en iyi olan Honda bence.

Hocam önceki arabam 2005 civic ti şimdiki arabam 308 dizel otomatik. Tam aradığın adam ben olabilirim :)
Honda güzel araba heleki sen benim 2005 hondanın üst kasasından bahsediyosun süper araba, ki sende de varmış hondayı anlatmaya gerek yok. Ama şöyle bir durum var 308 i alalı bir ay kadar oldu ve ilk depoda çok rahat 1000 km yi gördüm (60lt) karışıkta. Hondada 650 km bilemedin 700 km de depo bitiyodu (50lt). ve çok canımı yakmaya başlamıştı.
308 1.6 112hp 270 tork olan bi alet kesinlikle hondadan aşşa kalmıyo hatta daha bile atak diyebilirim. Rampalarda acayip bir tırmanışa geçme durumu var honda dan daha iyi bu anlamda (kıyasladığım honda 1.6 110hp). Otomatiği konusundaki fikrim, 308 deki otomatik tam otomatik değil, hatta elektronikleştirilmiş otomatik diye geçiyor ve tam otomatiklere kıyasla (aslında çok da kullanmadım ama başka arabaları) vites geçişleri hissediliyor ama rahatsız etmiyor bence. Atıyorum vw nin DSG dediği olay kullanmadım bilmiyorum ama hissedilmez vites geçişi diye övünüyor bu 308 de o yok. Ama tekrar ediyorum beni rahatsız etmedi, bide vw nin muadil arabasıyla arada en az 10 bin var böyle bakarsak tamamen duygusal durumlar.
Ben tercihimi 308 den yana kullandım çok da memnunum. Ama ikinci el otomatik ve dizel temiz bulmak zor olabilir Allah yardımcın olsun.

faruk55' Alıntı:
Hocam önceki arabam 2005 civic ti şimdiki arabam 308 dizel otomatik. Tam aradığın adam ben olabilirim :)
Honda güzel araba heleki sen benim 2005 hondanın üst kasasından bahsediyosun süper araba, ki sende de varmış hondayı anlatmaya gerek yok. Ama şöyle bir durum var 308 i alalı bir ay kadar oldu ve ilk depoda çok rahat 1000 km yi gördüm (60lt) karışıkta. Hondada 650 km bilemedin 700 km de depo bitiyodu (50lt). ve çok canımı yakmaya başlamıştı.
308 1.6 112hp 270 tork olan bi alet kesinlikle hondadan aşşa kalmıyo hatta daha bile atak diyebilirim. Rampalarda acayip bir tırmanışa geçme durumu var honda dan daha iyi bu anlamda (kıyasladığım honda 1.6 110hp). Otomatiği konusundaki fikrim, 308 deki otomatik tam otomatik değil, hatta elektronikleştirilmiş otomatik diye geçiyor ve tam otomatiklere kıyasla (aslında çok da kullanmadım ama başka arabaları) vites geçişleri hissediliyor ama rahatsız etmiyor bence. Atıyorum vw nin DSG dediği olay kullanmadım bilmiyorum ama hissedilmez vites geçişi diye övünüyor bu 308 de o yok. Ama tekrar ediyorum beni rahatsız etmedi, bide vw nin muadil arabasıyla arada en az 10 bin var böyle bakarsak tamamen duygusal durumlar.
Ben tercihimi 308 den yana kullandım çok da memnunum. Ama ikinci el otomatik ve dizel temiz bulmak zor olabilir Allah yardımcın olsun.
Hocam çok doğru söylemişsin aradığım adam sensin :idea: :idea:
Anlattığın özellikler hakikaten benim aradığım özellikler abicim depoyu dolduruyorum dediğin gibi dizelin yerini tutmuyor. Siz sıfır almışsınız sanırım, hocam o kadar çıkamam arabamı satacağım paranın üzerine yaklaşık 13-14 gibi ekleyip hem donanım olarak hem de yakıt ekonomisi olaak güncelleştirmek istiyorum. Teşekkür ederim aynı arabalar aynı dert olunca halimden anlıyorsunuz teşekkür ediyorum yorumlarınız için...selamlar

faruk55' Alıntı:
Hocam bişey daha sorucam honda civic kullanmıssınız ki VTEC kasalar iç hacim olarak daha rahat ve geniş olduğunu düşünüyorum. Gerek uzun yolculuklarda konfor anlamında gerekse iç hacim genişlik anlamında karşılaştırmanız ve fikirleriniz nelerdir???

İngiliz Topgear belgeselini sunan elemanlar dünyanın en kötü otomobili konulu yeni bir film yaptılar. Gelmiş geçmiş birçok otomobili fiyat/performans ölçeğinde değerlendirdiler ve bilin bakalım finalde kim vardı: Peugeot 308 :D
Dert yumağı bir marka alayım, yaptırır yaptırır binerim diyorsanız hayhay. Bende 2011 Civic AT var ve LPG ile birçok dizelden daha az yakıyorum.
Dikkatinize sunulur ;)

sero35' Alıntı:
branta' Alıntı:
Civic derdim ama lpg isini bosverin adam gibi baska dizel alin derim :)
Adam gibi başka dizel derken biraz daha açar mısınız? Marka model olarak....

otomatik kısmını gözden kaçırmışım hocam :) otomatik deyince seçenekler azalıyor maalesef

lpg iyi hoş ta dizel dizeldir...

golf derdim ama triptonikte sıkıntı yaşayan çok, toyota derdim ama mmt de biraz hassas kullanım gerektirebiliyor yokuşlarda. kia-hyundai grubunun otomatikleri iyidir ama onların da yakıtı az buçuk fazla..

Honda dizel gelecek 2013 te otomatiği de olur herhalde, sıfır alacaksanız bekleyebilirsiniz.

fransız grubu sempatik gelir ama güvenemem..

yataylimit' Alıntı:
İngiliz Topgear belgeselini sunan elemanlar dünyanın en kötü otomobili konulu yeni bir film yaptılar. Gelmiş geçmiş birçok otomobili fiyat/performans ölçeğinde değerlendirdiler ve bilin bakalım finalde kim vardı: Peugeot 308 :D
Dert yumağı bir marka alayım, yaptırır yaptırır binerim diyorsanız hayhay. Bende 2011 Civic AT var ve LPG ile birçok dizelden daha az yakıyorum.
Dikkatinize sunulur ;)

hocam sizi tebrik etmek istiyorum ya gaza basan ayağınız inanılmaz hassas ve hız limitlerinin altında kullanıyorsunuz yada karşılaştırdığınız dizeller 2.5-3.0 lt. hacme sahip dizeller bi arkadaşımda var lpgli civic 2009 neredeyse benim 1.4 benzinli aracımla aynı yakacak.

bunun dışında civic mi 308 mi derseniz şahsi fikrimdir kimse kusura bakmasın ama sağlamlık, sorunsuzluk ve 2. elde kesinlikle civic

yataylimit' Alıntı:
)

+1 Şimdi baktım bende ama videoyu sildirmişler büyük ihtimal.

Hocam iç hacim hatta bağaj hacmi olarak çok da büyük bi fark yok.Civik te yanlış bilmiyosam 450lt bagaj vardı bunda 430 lt bağaj var. Bide bu araba hondanın genişliğiğini bilmiyorum rakam veremicem ama hondadan kesinlikde baya bi geniş en olarak değerleri internetten bulup karşılaştırabilirsin. Boy da bile çok bi fark yok diye tahmin ediyorum. İç haçmi kesinlikle çok ferah bir araç 308. hondayı aratmaz sana. Bir tek beni rahatsız eden daha doğurusu beni de rahatsız etmiyo da arkada oturan için arka koltuğun orta kısmı honda da düm düz dü, çok rahat dı oturan için, 308 de diğer bir çok araba da olduğu gibi bir yükselti varbunun yükseltisi var, ortada oturan çok rahat edemeyebilir ben çok kalabalık kullanmadım henüz arabayı ama.
Bu arada ben çok iri biri değilim belki bunun da etkisi olabilir fikirlerimde ama düzel araba. Ben sıfır active aldım dediğim gibi hondayı aratmıyo hiç bir anlamda. Donanım olarak birsürü şey var zaten benim honda LS idi :) ve teknoloji kesinlikle güzel bişe.
Yol tutuşu konfor açısından bakarsak ben hondada 130 larada gelince ciddi bi motor sesi farkı hissediyodurdum ve 130 dan sonra bu ses gaza nekadar basarsan o kadar artıyodu. 308 de hiç zorlanma yok 120 de ne ses varsa 160 da da aynısı var ve gerçekten sessiz. Rahat konforlu huzurlu bi araba, en azından öyle hissettiriyo. Honda dan biraz daha yüksek olduğu için bi bakış açısı farkı var yola ama zamanla alışıyosun. Honda da yola oturuyomuş gibisin bunda biraz daha yüksektesin.
Sonuç olarak bence güzel bir araç. Hatta fırsatın olursa bi bayiye git test sürüşü yap hocam. Ben ne kadar anlatırsam anlatim sen kullanmayınca bi yere kadar. Kullan kendin kıyasla öyle karar ver. Ben dediğim gibi hiç bi konudan şikayetçi değilim iyi kide 308 almışım diyorum. verdiğim parayla alınabilecek en iyi araba kesinlikle 308 di. (Her açıdan)
Kolay gelsin hocam yine aklında soru işareti olursa yardımcı olmaya çalışırım ne demek.
Kolay gelsin...

civic kullanmış biri olarak,elbette civic..bir kere otomatik araç olmasından dolayı honda,2.el çeyrek altın gibi yine honda,lpg de iyi bir usta bulursan sorun yaşamazsın,zaten dizel fiyatını yakalarsın..otomatik alacak arkadaşlar markaları çok iyi araştırın..sonra başınız ağrımasın

focus var bende lpg li benzinli iken başa çıkmıyordu bende çok yol yapıyorum honda cvıc almaya gittim araba pazarına param yetmedi biraz yksekti focus aldım döndüm memnunum honda derim lpg taktır keyfine bak ama köy yollarına vurma hocam sakın altı yakın bir araba çok iyi........

BBNET
Geri