3000 devir 5. vites....?

Kodla Büyü
Internet' Alıntı:
hocam büyük ihtimalle sizin arabanın motoru açılmamıştır.
kaç model bilmem ama çıkın bir otobana Allah ne verdi ise basın 150-180 ve sonrasında bakın motor devir alma ve o devirde kalma sıkıntıları yaşıyor mu? yaşamaz.

Deneyecem :) İyice sinir olmaya başladım çünkü. 95 km hıza gelmeden devir 3000 i görüyor. Gıcık bişey.

kaybil' Alıntı:
erhan hocam peki kac lt benzin koyuyorsunuz yada yakin zamanda doldurduysaniz kaca dolduruyorsunuz depoyu

ben defalarca denedim ve hep lt bazında ölçtüm önceki mesajımda yazdığım şartlarda 100kmde 6.2 lt benzin harcaması oluyordu deponun hacmine göre sen hesapla gerisini

Debriyaj balatasını kontrol ettirdiniz mi? Belki kaçırma sorunu vardır. Normalde arabadan arabaya değişse bile genellikle 90 km/s aracın en az yaktığı hızdır. Yani araç 90 ile giderken motor en az zorlandığı ve yaktığı devirdedir. O da 2000-2300 devir arasındadır.

Re: Ynt: 3000 devir 5. vites....?

1.4 DOCH motor Getz ile de aynı. 3000 devirde tam 100 km yapıyor ve ortalama 5.5 lt yakıt tüketiyor. Motoru açma işe yararsa haberim olsun ;)

1.4 motorlarda 100 km hızda 3000 devir çok normal hocam
Benim araba 1.6 motor 115'te falan 3000 devir görüyor.
1.4 motorların özellikle clio gibi güçsüz arabaların hepsi böyledir hız yapılmaz yüksek hız istiyorsanız hocam 1.4 motor 122 beygirli volkswagen grubu araçlara bakacaksınız. ya da daha yksek motor ve yüksek beygir.

BBNET
Geri