3 tane işletim sistemi yüklenmiş

Kodla Büyü

nese1982

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
mrb elimde asus netbook var. flash la win 7 kurmaya çalıştım. c ye kurulum yaparken hep hata veriyodu. ben de bika. kez denedim pc yi bi açmak istedim açılmıyo. sonra dye win 7 kurdum. kurulum tamamlandı. pcp açıldı ama 3 tane win 7 kurulmuş. şimdi galiba d deki win 7 ile pc açılıyo. diğer 2 sini nasıl silecem.. d deki kalsa onunla açılsa pc olurmu sıkıntı verirmi.c ye kurulum olmuyo

hocam win xp cd yok. hocam. başka yöntemi yokmu. birde hangisinden çalışıyo nasıl anlarım d deki işletim sistemi mi . yoksa c deki mi. sağ tıklyıp formatlasam

flashla format atıp win 7 kurarken bölümleri silip sonra tekrar oluşturup temiz win7 kurmayı deneyebilirsiniz...

nese1982' Alıntı:
flashla win 7 kurarken c yi silmeme izin vermiyor. c ye kurulumda yapamıyorum.

hocam silme derken biçimlendirme mi diyorsunuz yoksa bölümleri silmeyi denediniz mi? Silmeye izin vermemesi ilginç geldi.

nese1982' Alıntı:
hocam win xp cd yok. hocam. başka yöntemi yokmu. birde hangisinden çalışıyo nasıl anlarım d deki işletim sistemi mi . yoksa c deki mi. sağ tıklyıp formatlasam
hocam hangi bölümde olduğunu anlamak için bir program kurun ve kurarken varsayılan olarak C veya D gösterecektir ordan anlayabilirsiniz. Asusların recovery tuşu "-" olması gerek recovery bölümünü silmediyseniz ordan tekrar recovery yapabilirsiniz

c:/boot.ini dosyasında çalışan işletim sistemi ile ilgili bilgileri görebilirsiniz.

[boot loader]
timeout=3
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional Yeni" /noexecute=optin /fastdetect /noexecute=alwaysoff
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

timeout işletim sistemi seçme menüsünün görüneceği süre
default hangi işletim sisteminin varsayılan olarak atandığının seçildiği kısım partition(2) D sürücüsü demek
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional Yeni" /noexecute=optin /fastdetect /noexecute=alwaysoff ---->Sonradan d ye kurduğum işletim sistemi açılış ayarı Yeni diye açılış ekranında isim eklemişim sonuna sizde çalışan ile çalışmayanı ayırt etmek için yazabilrisiniz.
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect bu ise bende bozuk olan c deki işletim sistemi ayarı

Normalde tek işletim sistemi olan durumda şöyle bir boot.ini dosyası olur

[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

Fikir verebildiysem ne mutlu

BBNET
Geri