3 kasım dys açılmıyor

Kodla Büyü

gokhanbicer

Seçkin Üye
Seçkin Üye
cuma günü çalışan dys sitesine hiç bir değişiklik yapmadığım halde pazartesi günü erişemiyorum.
acaba bu gün yeni sisteme geçtiğimiz için genel bir arıza mı var yoksa ben mi giremiyorum.

sisteme girebilen var mı sorun neyden kaynaklanıyor olabilir. ilçe mem de tüm bilgisayarlar aynı şekilde bağlanmıyor.

il yöneticisinden aldığım bilgiye göre genel bir arıza var. server kafayı yedi herhalde :D

Bugün denedim girişte hiçbir sorun yok hocam. yeni sistem derken bilgisayarların kurulumlarını mı yeniden yaptınız. öyleyse muhtemelen gerekli ayarlardan bir yada birkaçını yapmayı unutmuş olabilirsiniz.

Sorun olarak sadece yavaşlık söz konusu o da normal :)

Unable to launch the application hatası alıyorum. Daha önce de dys ekranı yeni pencerede açılıyor ama yüklemiyordu.DYS eğitime girebiliyoruz ama dys ye giremiyoruz var mı böyle bir sorunla karşılaşan

b0145829' Alıntı:
Unable to launch the application hatası alıyorum. Daha önce de dys ekranı yeni pencerede açılıyor ama yüklemiyordu.DYS eğitime girebiliyoruz ama dys ye giremiyoruz var mı böyle bir sorunla karşılaşan

Hocam bir kaç defa deneyin sorun çıkabiliyor ama sonra giriyor. Yalnız tekrar giriş denemesi yaparken java temporary dosyalarını silmeniz lazım.
Denetim Masası / Java /
General Sekmesinde
Temporary İnternet Files / wiew
burda listede görünenleri sağ tık / delete

Yalnız dys eğitim içinde java dokümanları var onları silmeyin.
Listede 60000 kb ın üzerinde görünür o!!! ve iki tane olacak

Bende sorun yok DYS açılıyor. Fakat tarama yapamıyorum arkadaşlar yardımcı olacak kimse var mı?
Tarayıcı dll dosyalarını kopyalıyorum. Tarayıcı normalde de tarıyor fakat sistemde donüman tarama yapamıyorum.

Arkadaşlar ekranım burda takılıyor açılmıyor ne yapmam gerekli bilen var mı yüklemiyor

Ekli dosyalar

• dys hata.jpg
    dys hata.jpg
    105.6 KB · Görüntüleme: 3,952
b0145829' Alıntı:
Arkadaşlar ekranım burda takılıyor açılmıyor ne yapmam gerekli bilen var mı yüklemiyor

hocam boş gelme sebeplerinden birisi size rol tanımlanmamış olması olabilir, onu kontrol edin. geçen oldu böyle bir şey.

bendede cuma hosts dosyası ayarlarını yaptığım bilgisayarlar açılıyor
bugun yaptıklarım açılmıor
java applet yüklemeye başlıyo ama sonra takılıp ulaşılamıo
genel merkezde bi yoğunluk ve internettede yavaşlık var sanırım...

b0145829' Alıntı:
BENDE DE AYNI EKRAN GÖRÜNMEKTEDİR

SAYIN HOCAM NEDİR BU KONUDA AÇIKLAMANIZ ACABA

bilgisayarın birini formatladım win7 32 bit kurdum
hosts ayarlarını yaptım ama dys sayfasını açamıyorum
aynısı olan iki diğer bilgisayarda sıkıntı yok ama bu bilgisayar host ayarlarını aldıramıyorum...

bizim ilçenin bakanlığa ip gönderebildiğini pek sanmam ama :)
yarın ilçeden tekrar girmeyi deneyeyim
teşekkürler ilginiz için... ;)

IP'yi İlçe Göndermeyecek. İl MEM'e bildirecek. İl MEM'de ays sistemine işleyecek. Bu işlemler 3 ay önce yapılmıştı.

İşlemler 3 önce yapılmıştır ama ilçeden birisi yapmamıştır
ilden birisi gelip yapmıştır bizim ilçenin bilgisayar kullanabilme yeteneği soliterle sınırlı :)
laptopu ilçeye götürünce açıldı sorun kalmadı
ama aklıma kaymakamlık geldi
ilçe mem kaymakam bey için laptop ayarladı ip sabitleme ve sisteme girişi yapıldı mı acaba
ilçedekiler bilmiyolar kaymakam beye de götürüp çalışmayınca güzel bi fırça yemek var :(

alper0658' Alıntı:
İşlemler 3 önce yapılmıştır ama ilçeden birisi yapmamıştır
ilden birisi gelip yapmıştır bizim ilçenin bilgisayar kullanabilme yeteneği soliterle sınırlı :)
laptopu ilçeye götürünce açıldı sorun kalmadı
ama aklıma kaymakamlık geldi
ilçe mem kaymakam bey için laptop ayarladı ip sabitleme ve sisteme girişi yapıldı mı acaba
ilçedekiler bilmiyolar kaymakam beye de götürüp çalışmayınca güzel bi fırça yemek var :(
Sayın Hocam,

Kaymakamlarda IP sabitlemeye gerek yok. Onlara F5 programı var. Onu kurmanız yeterli. Sonrasında java ve ayarlarını yaptığınız zaman Kaymakamlarda sistemi rahatça kullanabilirler.

İyi çalışmalar.

Değerli Meslektaşlarım;

dys işlemleri için bazı müdür,şef ,memurlar sadece işlemlerin dairedeki bilgisayarlarda yapılabilmesi hususunda bir olumsuz görüşleri bulunmaktadır
bunlardan bazıları acaba bu programları evdeki bilgisayarlarımıza kursak olmaz mı oradan işlemleri takip edemez miyiz diye kendilerine göre çıkar yol arama arayışındalar
bunun için mem sabit internet hattı gerekli olduğunu belirttiğimizde ise kaymakamlıklar için kullanılacak olan F5 programını örnek göstererek bu şekilde bu durumun üstesinde gelinebileceği noktasında istekte bulunmaktadırlar.

Acaba böyle bir şey mümkün mü ?

aydınDr' Alıntı:
Değerli Meslektaşlarım;

dys işlemleri için bazı müdür,şef ,memurlar sadece işlemlerin dairedeki bilgisayarlarda yapılabilmesi hususunda bir olumsuz görüşleri bulunmaktadır
bunlardan bazıları acaba bu programları evdeki bilgisayarlarımıza kursak olmaz mı oradan işlemleri takip edemez miyiz diye kendilerine göre çıkar yol arama arayışındalar
bunun için mem sabit internet hattı gerekli olduğunu belirttiğimizde ise kaymakamlıklar için kullanılacak olan F5 programını örnek göstererek bu şekilde bu durumun üstesinde gelinebileceği noktasında istekte bulunmaktadırlar.

Acaba böyle bir şey mümkün mü ?
Sayın Hocam,

F5 lisanslı (ücretli) bir program. Bunun parasını Bakanlık ödüyor. Zırt bırt herkese F5 tanımlaması yapılmıyor. Vali yardımcılarının hepsi için istemiştik. İzinli vs. olduklarında birbirlerinin yerine imza atsınlar diye. Bakanlıktan sadece 2 tane verdiler. Biri Valiye biriside İl MEM'e bakan Vali yardımcısına. Personelinize söyleyin hayal kurmasınlar. Bu sistem Bakanlıkta da İl MEM'de de bu şekilde yürütülmektedir. İlçe MEM'lerde de bu şekilde yürütülecektir. İlçe MEM'de çalışmayan imzalamayan kimse evinde hiç imzalamaz. Sistemi kendilerine uydurmaya çalışacaklarına birazcık sisteme uysalar işler daha rahat yürüyecek.

İyi çalışmalar.

Değerli Meslektaşım;

Söylediklerini ve düşüncelerine bende katılıyorum. işte bizim insanımız ya zekiliğini ve çalışkanlığını konuşturmak istiyor

İyi çalışmalar.

bugun evrak kayitcilar soyle bir sikayette bulundular sizlerde durum nasil acaba

evraki taratip ilgili yeri secip kaydet diyince evrak su no ile kaydoldu diyordu

bugun ise kaydoldu vs demiyor oyle bekliyor ama sorgulara bakinca numara aldigi gorunuyor. herkesde boyle bir sorun varmi yoksa bize ozelmi bu sayi almamis gibi yapmasi.

b0145829' Alıntı:
Bu hatayı ben de kaymakamın bilgisayarına kurulum yaparken aldım.Çözümü de nedir bilemiyorum.Arkadaşın dediği gibi yaparız ama umarım düzelir yoksa sıkıntılı bir durum.

Sayın Hocam,

Bunun üç nedeni olur.

1. Java.policy dosyası eklenmemiştir.

2. Java edit list'e siteler eklenmemiştir.

3. deployment'a ilgili satır eklenmemiştir.

İyi çalışmalar.

habibocak' Alıntı:
Sayın Hocam,

Bunun üç nedeni olur.

İyi çalışmalar.
hocam policiy dosyasını ekledim,java edit listesine : "http://dysdownload.meb.gov.tr" ve "http://dys.meb.gov.tr" yi de ekledim,deployment' a ilgili satırı da ekledim.Ama bu deployment 'da iligili satırı rastgele bir yere yapıştırdım o satırın tam yeri önemli mi acaba?

iambilisimci' Alıntı:
habibocak' Alıntı:
Sayın Hocam,

Bunun üç nedeni olur.

İyi çalışmalar.
hocam policiy dosyasını ekledim,java edit listesine : "http://dysdownload.meb.gov.tr" ve "http://dys.meb.gov.tr" yi de ekledim,deployment' a ilgili satırı da ekledim.Ama bu deployment 'da iligili satırı rastgele bir yere yapıştırdım o satırın tam yeri önemli mi acaba?
Sayın Hocam,

En alta eklersen iyi olur.

İyi çalışmalar.

BBNET
Geri