2M ye kadar sıfır B SUV ne alırdınız ?

Kodla Büyü
hangi paket hocam aracınız yakıt dışında sevmediğiniz ne var. tiguan ve qasqai arasındayız
hocam n-connecta paket (skypack ile aynı) 360 kamera ve cam tavan güzel, yakıt aslında aynı ayardaki sportage, tuscon, karoq ile kıyaslaynca normal hatta 1 litre altında diyebilirim. Dsg şanzımandan dolayı waq grubundan uzak duruyorum. Bagaj önemliyse sportage/tuscon bakabilirsiniz.

hocam xceed e bakabilirsiniz o da c suv. donanım olarak boş paket sportage den daha iyidir.
kağıt üzerinde ikisi de c suv görünüyor ama çok büyük hacim farkı var bence aynı segment araç değiller. Biri yükseltilmiş hatchback/crossover diğeri hacim olarak D segmente yaklaşan gerçek bir SUV. Tabi boş paket olduğu için anahtarsız giriş , dijital klima cam tavan gibi eksikler yüzünden elemiştik.

Bende c4x var.Eat8 efsane. Trigeride değişiriz zamanı gelince sorun değil. Qashqai epower araştırıyorum ama jeneratör arızası muhabbeti korkutuyor. C4x isteyen varsa satiyim😀çiftrenk 2024 kırmızı siyah 32 binde kazasız full servis bakımlı

hocam n-connecta paket (skypack ile aynı) 360 kamera ve cam tavan güzel, yakıt aslında aynı ayardaki sportage, tuscon, karoq ile kıyaslaynca normal hatta 1 litre altında diyebilirim. Dsg şanzımandan dolayı waq grubundan uzak duruyorum. Bagaj önemliyse sportage/tuscon bakabilirsiniz.
mevcutta wag grubu araç kullanıyoruz 3 yıldır dsg ile hiç sorun yaşamadık. ancak bir tık küçük geldiği için daha büyük bir araç arayışımız var gönül tiguan istiyor ancak donanımlı bir tiguan 3,5 milyona çıkıyor aynı özellikteki skypack 2800 gibi çıkıyor .güle güle kullanın teşekkür ederim bilgilendirme için

Başkasınada oluyor mu bilmiyorum.Farklı araçları kullandım ama Corolla ya binince görünmeyen ama hissedilen bir mühendislik var.Arabayı hissediyorsun kullanırken

Toyota corolla hybrid
1-2 yaşında, düşük km alırdım.

Şehir içi tüketimi(ki çoğumuzun kullanımı %80 şehiriçidir), şehir dışından az.

4.7 lt/100 km ortalama

Toyota corolla hybrid
1-2 yaşında, düşük km alırdım.

Şehir içi tüketimi(ki çoğumuzun kullanımı %80 şehiriçidir), şehir dışından az.

4.7 lt/100 km ortalama
Hocam 1.8 motor olduğundan onun da vergi dezavantajı var. yakıt tasarrufunu vergi olarak veriyorsun. Tabi çok fazla kilometre yapmak belki avantaja çevirir ama hesaplamak lazım.

Hocam 1.8 motor olduğundan onun da vergi dezavantajı var. yakıt tasarrufunu vergi olarak veriyorsun. Tabi çok fazla kilometre yapmak belki avantaja çevirir ama hesaplamak lazım.
1.6 sıfır araç mtv'si dijital vergi dairesinin yaptığı hesaba göre 12.000 TL
1.8 sıfır araç mtv'si dijital vergi dairesinin yaptığı hesaba göre 21.000TL

Evet fark çok ama yakıt aradaki farkı kapatacak derecede olur diye düşünüyorum.

Gemini ye sorduğumda şunu çıkarttı
1.6 litrelik benzinli bir araç ile 1.8 Corolla Cross Hybrid arasındaki maliyet farkını, 2026 yılı tahmini verileri ve yıllık 15.000 km kullanım üzerinden şu şekilde özetleyebiliriz:
1. MTV (Motorlu Taşıtlar Vergisi) Farkı
Türkiye'deki vergilendirme sisteminde hibrit araçlar, motor hacmine göre (1.8L) değerlendirilir.
1.6 Benzinli (1-3 yaş): Yıllık yaklaşık 13.500 TL
1.8 Hybrid (1-3 yaş): Yıllık yaklaşık 24.000 TL
Yıllık MTV Farkı: Hibrit araç aleyhine yaklaşık 10.500 TL ek ödeme çıkar.
2. Yakıt Tüketimi Karşılaştırması
(Benzin litre fiyatı: 45 TL, Mesafe: 15.000 km/yıl)

Araç Tipi Ort. Tüketim (100km) Yıllık Yakıt Tutarı
1.6 Benzinli 8.0 Litre 54.000 TL
1.8 Hybrid 5.0 Litre 33.750 TL
Tasarruf 3.0 Litre 20.250
Toplam Yıllık Bilanço
Yakıt Avantajı: +20.250 TL
MTV Dezavantajı: -10.500 TL
Net Kazanç: Corolla Cross, yakıt ve vergi dengesinde yıllık yaklaşık 9.750 TL daha ekonomiktir.

Önemli Not: Şehir içi trafiğinde hibritin yakıt avantajı 4 litreye kadar çıkarak tasarrufu 27.000 TL seviyesine taşıyabilir; bu durumda net kazancınız yıllık 16.500 TL'ye ulaşır.

Chatgpt de özetle
TOPLAM YILLIK MALİYET
Kalem 1.6 Benzinli 1.8 Hybrid
MTV 12.000 TL 21.200 TL
Yakıt 45.000 TL 27.000 TL
Toplam 57.000 TL 48.20 0 TL

1.6 motor bir benzinli araç ile 1.8 Corolla Cross Hybrid arasındaki MTV farkını ve 1 yıllık yakıt tüketimi göz önüne alarak bana bir hesaplama yapar mısın

Şimdi sana net ve gerçekçi bir karşılaştırma yapayım. Varsayımlar koyarak ilerleyeceğim ki tablo net olsun:

Yıllık km: 15.000 km

Benzin fiyatı: 40 TL/L (ortalama)

1.6 benzinli tüketim: 7.5 L/100 km

1.8 Corolla Cross Hybrid tüketim: 4.5 L/100 km

🚗 1) MTV KARŞILAŞTIRMASI (2026)
1.6 motor (1301–1600 cc): ~12.063 TL

1.8 hybrid (1601–1800 cc): ~21.251 TL

👉 Yıllık fark: ~9.200 TL daha fazla (hibrit aleyhine)

⛽ 2) YILLIK YAKIT MALİYETİ
🔹 1.6 Benzinli
7.5 L/100 km → yıllık tüketim: 1125 litre

1125 × 40 TL = 45.000 TL

🔹 1.8 Hybrid (Corolla Cross)
4.5 L/100 km → yıllık tüketim: 675 litre

675 × 40 TL = 27.000 TL

👉 Yıllık yakıt avantajı (hibrit): ~18.000 TL

📊 3) TOPLAM YILLIK MALİYET
Kalem1.6 Benzinli1.8 Hybrid
MTV12.000 TL21.200 TL
Yakıt45.000 TL27.000 TL
Toplam57.000 TL48.200 TL
✅ SONUÇ (EN ÖNEMLİ KISIM)
👉 Hibrit araç:

MTV’de ~9.000 TL pahalı

Ama yakıtta ~18.000 TL tasarruflu

➡️ Net kazanç: yılda yaklaşık 9.000 TL hibrit lehine

⚖️ GERÇEK HAYAT YORUMU
Çok km yapıyorsan (10-15 bin km üstü):
→ Hibrit açık ara mantıklı

Az kullanıyorsan (5-8 bin km):
→ MTV farkı yüzünden avantaj kaybolur

Şehir içi kullanıyorsan:
→ Hibrit daha da avantajlı (3.8–4.5L seviyesine düşer)

🧠 KISA ÖZET
Hibritin MTV’si yüksek çünkü 1.8 motor

Ama yakıt farkı bu vergiyi fazlasıyla kapatıyor

Senin kullanımına bağlı olarak:

çok kullan → hibrit

az kullan → 1.6 daha mantıklı

Haftasonu yaris cross'a Bir göz gezdirdim 1.5 hybrit motormuş. Bagajı da fena değildi. Bir sedan ya da C suv kadar değil ama şuan i20 kullanıyorum ona göre devasa.

Son düzenleme:
Hocam büyük bagaj beklentisi ve ihtiyacı yoksa Honda Jazz Hybrid (2024-2025) incelemenizi öneririm. Donanım, teknoloji, yakıt tüketimi, sağlamlık-sorunsuzluk fazlasıyla tatmin edecektir.

ben de 1 yılda 15 bin km olmak üzere skoda kamiq 1.0 tsi premium kullanıyorum. araçtan genel anlamda memnunum. yakıt ve çekiş vs hiçbir sorun yaşamadım. 400 litre bagaj var o biraz ufak kalıyor. ama arka diz mesafesi baş mesafesi sınıf ortalamasının biraz üzerinde. o açıdan beni çok rahat ettirdi.

Ben Subaru kullanıyorum, 2007 Forester ZL paketim var ve açık söyleyeyim çok memnunum. Birçok farklı markaya bindim ama bu araçta hissettiğim sürüş keyfini çoğunda bulamadım. Uzun yolda gerçekten çok konforlu, şehir içinde de sürüş dinamikleri inanılmaz dengeli. Araba yolda güven veriyor, seni yormuyor. En güzel tarafı da şu: kronik bir sorunu yok. Bakımlarını düzgün yaptırdığın sürece kafan rahat, uzun yıllar keyifle kullanırsın.

Son 10 yıldaki arabalarla kıyaslayınca da arada ciddi fark var. Eskiden arabalar dayanıklılık için üretilirdi, şimdi sanki garanti süresi bitince sorun çıkarsın diye yapılmış gibi geliyor bana. Ayrıca yeni araçların iç mekanları ve kokpitleri de bana hiç hitap etmiyor, ruhsuz geliyor.

Kısacası ben olsam temiz bir Subaru düşünürdüm, özellikle Forester gerçekten çok dengeli bir araç.

ilksms
Geri