2D kat planı çizmek için program öneriniz nelerdir?

Kodla Büyü

Karani

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar, okulun kat planlarını çizmem gerekiyor.
Kat planı çizmek için(word harici) visio tarzı önerdiğiniz 2d online yada offline program varsa paylaşabilir misiniz? Mümkünse ücretsiz olsun.

Meditek Kroki Editoru ;)

Ekli dosyalar

• meditek-kroki-editoru-60496-552.webp
    meditek-kroki-editoru-60496-552.webp
    26.5 KB · Görüntüleme: 315
Yakın zamanda bende çizdim. Şöyle yaptım. Fatih projesi için çizilmiş olan planlar vardı. Ama kağıt üzerindeydi. Her kat planını ayrı ayrı fotoğrafladım. Sonra ChatGpt ye durumu izah edip çektiğim fotoları ChatGpt ye yükledim. Bunların aynısını çizip bana ver dedim. Hatasız çizdi. Çok da hızlı hallettim. Üzerindeki gereksiz yazıları da paintte silip idareye vermiştim. Eğer sizin de böyle bir imkanınız varsa deneyebilirsiniz. Ya da kağıda kaba taslak elinizle çizip, çizimi fotoğraflayıp chatgpt ye çizdirmeyi deneyebilirsiniz..

Çizmek isteyen çizer. Lafım yok. Ama bunu görevi zannedip çizmek zorunda olduğunu düşünen varsa öyle bişey yok. Hatırlatayım. Biz öğretmeniz. Teknik servis elemanı ya da bilgi işlemci, grafiker vs değiliz. Herkes işini yapsın.

Okulumuz için ücretli bir programla çizim yaptıktan sonra ücretsiz çizim uygulaması olan draw.io ile de çizim yapabileceğimizi öğrenmiştik.
Hem online hem de masaüstü uygulaması olan draw.io ile kat planları çizebilirsiniz. Soldaki çizim kategorilerden kat planlarını seçiniz.
Programlama temelleri dersinde akış diyagramı çizmek için de kullandık.

kat planini neden biz çiziyoruz? hastanede doktor, emniyette polis mi çiziyor? lanet gelsin böyle angarya işlere. topluca red cekmeliyiz artık. işimiz derse girmek bizim. btr dahi olsanız böyle bir görevimiz yok.

Okulumuz için ücretli bir programla çizim yaptıktan sonra ücretsiz çizim uygulaması olan draw.io ile de çizim yapabileceğimizi öğrenmiştik.
Hem online hem de masaüstü uygulaması olan draw.io ile kat planları çizebilirsiniz. Soldaki çizim kategorilerden kat planlarını seçiniz.
Programlama temelleri dersinde akış diyagramı çizmek için de kullandık.
Draw.io da kenar silme var mı? Silgiye basınca tümü siliniyor. Ben word de çizmiştim. Değiştirmek isteyince kolay üzerinde düzenleme yapılıyor

sketch upp free olanı kullanabilirsin
Ben okulun modelini, yurt etüt odasının modelini ve okul koridorlarının modellemesini buradan yaptım biraz uğraştıktan sonra ortaya profesyonel işler çılabiliyor.

1751887195824.webp
1751887228935.webp
1751887275940.webp

BBNET
Geri