ilkot' Alıntı:Arkadaşlar diyelim ki 26. tercihte bir il seçtik. 25 tercihimizde gelmedi. Bu seçtiğimiz ilde ki bir okula benim puanımdan daha düşük birisi 25 tercihin içinde bu okulu seçse kim atanır okula. Puanı yüksek olan mı yoksa 25 tercihte bu okula yer veren arkadaşmı?
Hiç bir mantığı yok hocam. Anladığım kadarıyla 25 tercihinde seçen kişi yerleşiyor, puan üstünlüğüne bakılmaksızın ki bana hiç de adil gelmedi bu...sinan36' Alıntı:Pekii diyelimki ankara ilinde hiçbir okul görünmüyor. Bu ili 26. tercihte yazmanın mantığı nedir?
İnş. öyledir hocam ki olması gereken de puan üstünlüğü esas alınarak yerleştirme yapılmalı...trinomnom' Alıntı:atamaya zaten hizmet puanı sıralaması ile başlıyorlar yani misal ilk 25 kişi atandı 26. kişinin 25 tercihi bu vatandaşların atandığı okullar ile aynı bu durumda sistem 26. sıradaki kişinin 26. tercihine bakıyor ve istediği ilde o an boş olan kontenjanlardan birine yerleştiriyor sonra 27, 28 gidiyo işte. yani 26. tercihiniz olan ile sizden düşük puanlı birisi siz atanmadan atanamaz
bravehard2010' Alıntı:Arkadaşlar diyelim ki 10 tane tercih yapıp kötü olan ortaokulları yazmazsam 26 . tercihi yine açabilir miyim(tercih edeceğim yerde daha çok meslek lisesi açığı var) birde böte mezunlarına 26. tercihten meslek lisesi gelme olasılığı vaar mı?
Bu arada müdürlükler Mesleki ve Teknik eğitim bünyesinde toplandığından sağlık meslek ya da bilişim bölümü olmayan çpl ler bile böte mezunlarına açılmamış.Çok can sıkıcı bir durum.
mantıken bu daha doğru bencesubversaa' Alıntı:Puanı yüksek olanı alması için önce boş kalan yerlerin belirli olması gerekir :roll:
Bunun için de sistem önce herkesin tercihine bir elden geçirmeli gibi, ne dersiniz?
26. tarcihi açarsınız ama kafa karıştıran o kötü dediğiniz ve seçmediğiniz okullara sizden daha düşük puanlı olmasına rağmen 25 tercihin içinde yazan birinin sizin önünüze geçip geçmeyeceği. Böte mezunlarına teknik lise gelmez hocam gelecek olsaydı 25 tercihin içinde izin verilirdi.bravehard2010' Alıntı:Arkadaşlar diyelim ki 10 tane tercih yapıp kötü olan ortaokulları yazmazsam 26 . tercihi yine açabilir miyim(tercih edeceğim yerde daha çok meslek lisesi açığı var) birde böte mezunlarına 26. tercihten meslek lisesi gelme olasılığı vaar mı?
Bu arada müdürlükler Mesleki ve Teknik eğitim bünyesinde toplandığından sağlık meslek ya da bilişim bölümü olmayan çpl ler bile böte mezunlarına açılmamış.Çok can sıkıcı bir durum.
Hocam dikkatinizi çekerim ilk atamada sistem böyle işliyor. Diğer türlü de adil olmaz siz puanınız daha yüksek olmasına rağmen düşük olan yer değiştirirken siz yerinizde kalacaksınız.ş(s)ehven' Alıntı:mantıken bu daha doğru bencesubversaa' Alıntı:Puanı yüksek olanı alması için önce boş kalan yerlerin belirli olması gerekir :roll:
Bunun için de sistem önce herkesin tercihine bir elden geçirmeli gibi, ne dersiniz?
boş yer kalmasa neye göre atama yapacak sen git en güzel yerleri seç senden yüksek puanları olanlar senin kurumlara yerleşsin sende yok o olmasa bende diğer dandik kurumları yazmasamda onlarada sıraya gireyim de
bence biraz fantazi kaçmış. :mrgreen:
ilk atamada sistem öyle işlemiyor işte ilk atamada bütün türkiyeden neresi gelirse kabul diyorsun önce senden yüksek puanları yerleştiriyor ondan sonra senii eş puanlılarınla vede altındakilerle sıraya sokuyor. önceliğide en yüksek hangi il kapattıysa ordan başlayarak sıralıyor ona göre atanıyorsun.ilkot' Alıntı:Hocam dikkatinizi çekerim ilk atamada sistem böyle işliyor. Diğer türlü de adil olmaz siz puanınız daha yüksek olmasına rağmen düşük olan yer değiştirirken siz yerinizde kalacaksınız.ş(s)ehven' Alıntı:mantıken bu daha doğru bencesubversaa' Alıntı:Puanı yüksek olanı alması için önce boş kalan yerlerin belirli olması gerekir :roll:
boş yer kalmasa neye göre atama yapacak sen git en güzel yerleri seç senden yüksek puanları olanlar senin kurumlara yerleşsin sende yok o olmasa bende diğer dandik kurumları yazmasamda onlarada sıraya gireyim de
bence biraz fantazi kaçmış. :mrgreen:
Zaten 26 yı işaretleyen o ildeki bütün okulları göze alarak işaretliyor.
İlk atamada 26 yı işaretlersen 25 tercihinde atanamadığında, diyelim ki iki kişi kaldınız ve bir okul var diğer kişi 25 tercihinde bu okulu seçse dahi, senin puanın daha yüksek olduğu için sen yerleşiyorsun. Yani diğer kişinin o okulu direkt olarak 25 tercihinde bulundurmasının bir anlamı yok.ş(s)ehven' Alıntı:ilk atamada sistem öyle işlemiyor işte ilk atamada bütün türkiyeden neresi gelirse kabul diyorsun önce senden yüksek puanları yerleştiriyor ondan sonra senii eş puanlılarınla vede altındakilerle sıraya sokuyor. önceliğide en yüksek hangi il kapattıysa ordan başlayarak sıralıyor ona göre atanıyorsun.
neyse hoca Allah hayırlısını versin hakkınızda. Gönlünüzdeki yere atanın inşallah hiç umrumda bile değil.ilkot' Alıntı:İlk atamada 26 yı işaretlersen 25 tercihinde atanamadığında, diyelim ki iki kişi kaldınız ve bir okul var diğer kişi 25 tercihinde bu okulu seçse dahi, senin puanın daha yüksek olduğu için sen yerleşiyorsun. Yani diğer kişinin o okulu direkt olarak 25 tercihinde bulundurmasının bir anlamı yok.ş(s)ehven' Alıntı:ilk atamada sistem öyle işlemiyor işte ilk atamada bütün türkiyeden neresi gelirse kabul diyorsun önce senden yüksek puanları yerleştiriyor ondan sonra senii eş puanlılarınla vede altındakilerle sıraya sokuyor. önceliğide en yüksek hangi il kapattıysa ordan başlayarak sıralıyor ona göre atanıyorsun.
http://www.memurlar.net/haber/280653/
Haberin sonunu okuyunuz.
hocam bu haber ilk atama için orda da bizimki gibi mi sistem . yani okul mu seçiyorlar?ilkot' Alıntı:İlk atamada 26 yı işaretlersen 25 tercihinde atanamadığında, diyelim ki iki kişi kaldınız ve bir okul var diğer kişi 25 tercihinde bu okulu seçse dahi, senin puanın daha yüksek olduğu için sen yerleşiyorsun. Yani diğer kişinin o okulu direkt olarak 25 tercihinde bulundurmasının bir anlamı yok.ş(s)ehven' Alıntı:ilk atamada sistem öyle işlemiyor işte ilk atamada bütün türkiyeden neresi gelirse kabul diyorsun önce senden yüksek puanları yerleştiriyor ondan sonra senii eş puanlılarınla vede altındakilerle sıraya sokuyor. önceliğide en yüksek hangi il kapattıysa ordan başlayarak sıralıyor ona göre atanıyorsun.
http://www.memurlar.net/haber/280653/
Haberin sonunu okuyunuz.
Evet hocam ilk atama için arkadaşa ilk atamada puan üstünlüğünün esas alındığını iller arasındada böyle olması gerektiğini anlatmak için ekledim. Okul mu seçiyorlar derken hocam ilk 25 tercik okul seçiliyo 26 da neresi olursa olsun bütün illeri kapsayan seçenek. İl dışında 26 da bir ili seçerek herhangi bir yerini kabullenmiş oluyoruz ama yerleştirme de puan üstünlüğüne göre mi oluyor onu bilen yok. Varsa da ikna edici bi açıklama yok.sinan36' Alıntı:hocam bu haber ilk atama için orda da bizimki gibi mi sistem . yani okul mu seçiyorlar?
ilkot' Alıntı:Evet hocam ilk atama için arkadaşa ilk atamada puan üstünlüğünün esas alındığını iller arasındada böyle olması gerektiğini anlatmak için ekledim. Okul mu seçiyorlar derken hocam ilk 25 tercik okul seçiliyo 26 da neresi olursa olsun bütün illeri kapsayan seçenek. İl dışında 26 da bir ili seçerek herhangi bir yerini kabullenmiş oluyoruz ama yerleştirme de puan üstünlüğüne göre mi oluyor onu bilen yok. Varsa da ikna edici bi açıklama yok.
Aynen ben de böyle yorumluyorum.subversaa' Alıntı:Yalnız tekrar göz attım ve şu şekilde yorumladım, kararı size bırakıyorum.
Kılavuzun ilgili yeri;
Tercihlerine atanamayan öğretmenlerden 26 ncı seçeneği işaretleyenler, yalnızca tercih ettiği ildeki boş kalan kontenjanlara hizmet puanı üstünlüğü esasına göre bilgisayar kurasıyla atanacaktır.
İlk ifadeyi dikkatle okuduğumuzda farklı bir şey var gibi. Orada, "Tercihlerine atanamayan öğretmenler, 26'yı işaretlemişse o anki boş yerlere atanır ve puan üstünlüğüne göre bu silsile devam eder" gibi söylenmiyor.
"Tercihlerine atanamayan öğretmenlerden 26 ncı seçeneği işaretleyenler," diyerek sanki herkesin 25 tercihini gözden geçirip geriye kalanlardan 26'yı işaretleyen varsa kuraya sokacak gibi bir anlama yoruyorum ben.
Nasıl oluyor hala karar veremedim ama atamalardaki en kritik nokta burası olsa gerek.
Keşke geçen senelerdeki bu durumu yaşayanların fikirlerini alabilsek.