26. tarcih hakkında bir soru arkadaşlar?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ilkot
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ilkot

Site Gezgini
Arkadaşlar diyelim ki 26. tercihte bir il seçtik. 25 tercihimizde gelmedi. Bu seçtiğimiz ilde ki bir okula benim puanımdan daha düşük birisi 25 tercihin içinde bu okulu seçse kim atanır okula. Puanı yüksek olan mı yoksa 25 tercihte bu okula yer veren arkadaşmı?

ilkot' Alıntı:
Arkadaşlar diyelim ki 26. tercihte bir il seçtik. 25 tercihimizde gelmedi. Bu seçtiğimiz ilde ki bir okula benim puanımdan daha düşük birisi 25 tercihin içinde bu okulu seçse kim atanır okula. Puanı yüksek olan mı yoksa 25 tercihte bu okula yer veren arkadaşmı?

Madde 17.
Tercihlerine atanamayan öğretmenlerden 26 ncı seçeneği işaretleyenler, yalnızca tercih ettiği ildeki boş kalan kontenjanlara hizmet puanı üstünlüğü esasına göre bilgisayar kurasıyla atanacaktır.

Mantıken herkesin 25. tercihine kadar bakılır. Geriye kalanlar, puan üstünlüğüne göre 26. işaretleyenler arasında kuraya tabi tutulur.

benim de aklımda olan güzel bir soru? sistem nasıl işliyor acaba? bana kalırsa puanı yüksek olan olmalı sonucta 25 tercihin içinde olmasa bile 26 tercihte seçmiş.

Puanı yüksek olanı alması için önce boş kalan yerlerin belirli olması gerekir :roll:

Bunun için de sistem önce herkesin tercihine bir elden geçirmeli gibi, ne dersiniz?

bos kalan okul kalmazmı hocam ne alaka o kadar çok dağ köyü var ki illaki bir yerlerde kapanmayacak yerler var keske her kontenjan durumu antalya ve mugla gıbı olsa dıger yerlerın ozellıkle acılan yerlerın neresı cennet en basıtınden baskente bak

Arkadaşlar ilk atama yapılırken son tercihteki Neresi olursa olsun seçeneğinde puan üstünlüğü esas alınıyordu. Yani son seçeneği seçen puanı yüksek olduğu için bir okulu seçen birinin önüne geçiyordu. Sistemin böyle işlemesi gerekmez mi?

Pekii diyelimki ankara ilinde hiçbir okul görünmüyor. Bu ili 26. tercihte yazmanın mantığı nedir?

sinan36' Alıntı:
Pekii diyelimki ankara ilinde hiçbir okul görünmüyor. Bu ili 26. tercihte yazmanın mantığı nedir?
Hiç bir mantığı yok hocam. Anladığım kadarıyla 25 tercihinde seçen kişi yerleşiyor, puan üstünlüğüne bakılmaksızın ki bana hiç de adil gelmedi bu...

atamaya zaten hizmet puanı sıralaması ile başlıyorlar yani misal ilk 25 kişi atandı 26. kişinin 25 tercihi bu vatandaşların atandığı okullar ile aynı bu durumda sistem 26. sıradaki kişinin 26. tercihine bakıyor ve istediği ilde o an boş olan kontenjanlardan birine yerleştiriyor sonra 27, 28 gidiyo işte. yani 26. tercihiniz olan ile sizden düşük puanlı birisi siz atanmadan atanamaz

Arkadaşlar diyelim ki 10 tane tercih yapıp kötü olan ortaokulları yazmazsam 26 . tercihi yine açabilir miyim(tercih edeceğim yerde daha çok meslek lisesi açığı var) birde böte mezunlarına 26. tercihten meslek lisesi gelme olasılığı vaar mı?
Bu arada müdürlükler Mesleki ve Teknik eğitim bünyesinde toplandığından sağlık meslek ya da bilişim bölümü olmayan çpl ler bile böte mezunlarına açılmamış.Çok can sıkıcı bir durum.

trinomnom' Alıntı:
atamaya zaten hizmet puanı sıralaması ile başlıyorlar yani misal ilk 25 kişi atandı 26. kişinin 25 tercihi bu vatandaşların atandığı okullar ile aynı bu durumda sistem 26. sıradaki kişinin 26. tercihine bakıyor ve istediği ilde o an boş olan kontenjanlardan birine yerleştiriyor sonra 27, 28 gidiyo işte. yani 26. tercihiniz olan ile sizden düşük puanlı birisi siz atanmadan atanamaz
İnş. öyledir hocam ki olması gereken de puan üstünlüğü esas alınarak yerleştirme yapılmalı...

bravehard2010' Alıntı:
Arkadaşlar diyelim ki 10 tane tercih yapıp kötü olan ortaokulları yazmazsam 26 . tercihi yine açabilir miyim(tercih edeceğim yerde daha çok meslek lisesi açığı var) birde böte mezunlarına 26. tercihten meslek lisesi gelme olasılığı vaar mı?
Bu arada müdürlükler Mesleki ve Teknik eğitim bünyesinde toplandığından sağlık meslek ya da bilişim bölümü olmayan çpl ler bile böte mezunlarına açılmamış.Çok can sıkıcı bir durum.

bu duruma yorum yapacak olan varmı işin içindne çıkmadım

subversaa' Alıntı:
Puanı yüksek olanı alması için önce boş kalan yerlerin belirli olması gerekir :roll:

Bunun için de sistem önce herkesin tercihine bir elden geçirmeli gibi, ne dersiniz?
mantıken bu daha doğru bence
boş yer kalmasa neye göre atama yapacak sen git en güzel yerleri seç senden yüksek puanları olanlar senin kurumlara yerleşsin sende yok o olmasa bende diğer dandik kurumları yazmasamda onlarada sıraya gireyim de
bence biraz fantazi kaçmış. :mrgreen:

istersen tek tercih yap yine de 26. tercihi yapabilirsin. 26 için ön şart yok. daha doğrusu tek şart bir yere yerleşmemiş olman yani tercihlerinle alakalı değil. 26. tercih yine sadece sana açılan kurumlar üzerinden işlem yapar yani bötelere meslek lisesi gelmez.

bravehard2010' Alıntı:
26. tarcihi açarsınız ama kafa karıştıran o kötü dediğiniz ve seçmediğiniz okullara sizden daha düşük puanlı olmasına rağmen 25 tercihin içinde yazan birinin sizin önünüze geçip geçmeyeceği. Böte mezunlarına teknik lise gelmez hocam gelecek olsaydı 25 tercihin içinde izin verilirdi.

ş(s)ehven' Alıntı:
subversaa' Alıntı:

boş yer kalmasa neye göre atama yapacak sen git en güzel yerleri seç senden yüksek puanları olanlar senin kurumlara yerleşsin sende yok o olmasa bende diğer dandik kurumları yazmasamda onlarada sıraya gireyim de
Hocam dikkatinizi çekerim ilk atamada sistem böyle işliyor. Diğer türlü de adil olmaz siz puanınız daha yüksek olmasına rağmen düşük olan yer değiştirirken siz yerinizde kalacaksınız.
Zaten 26 yı işaretleyen o ildeki bütün okulları göze alarak işaretliyor.

ilkot' Alıntı:
ş(s)ehven' Alıntı:
subversaa' Alıntı:

Hocam dikkatinizi çekerim ilk atamada sistem böyle işliyor. Diğer türlü de adil olmaz siz puanınız daha yüksek olmasına rağmen düşük olan yer değiştirirken siz yerinizde kalacaksınız.
Zaten 26 yı işaretleyen o ildeki bütün okulları göze alarak işaretliyor.
ilk atamada sistem öyle işlemiyor işte ilk atamada bütün türkiyeden neresi gelirse kabul diyorsun önce senden yüksek puanları yerleştiriyor ondan sonra senii eş puanlılarınla vede altındakilerle sıraya sokuyor. önceliğide en yüksek hangi il kapattıysa ordan başlayarak sıralıyor ona göre atanıyorsun.

ş(s)ehven' Alıntı:
ilk atamada sistem öyle işlemiyor işte ilk atamada bütün türkiyeden neresi gelirse kabul diyorsun önce senden yüksek puanları yerleştiriyor ondan sonra senii eş puanlılarınla vede altındakilerle sıraya sokuyor. önceliğide en yüksek hangi il kapattıysa ordan başlayarak sıralıyor ona göre atanıyorsun.
İlk atamada 26 yı işaretlersen 25 tercihinde atanamadığında, diyelim ki iki kişi kaldınız ve bir okul var diğer kişi 25 tercihinde bu okulu seçse dahi, senin puanın daha yüksek olduğu için sen yerleşiyorsun. Yani diğer kişinin o okulu direkt olarak 25 tercihinde bulundurmasının bir anlamı yok.
http://www.memurlar.net/haber/280653/
Haberin sonunu okuyunuz.

İlk atamada böte tef 26. tercihte aynı havuzda değerlendiriliyor.İlk atamadada meslek liseleri açılmıyor normalde ama atananları biliyoruz.Yani sistemde gözükmeyen okullarada gidilebiliyor.İller arasında da 26. terchte aynı havuzda toplanılacağı ve atanılabileceği bana mantıklı geliyor.

ilkot' Alıntı:
ş(s)ehven' Alıntı:
İlk atamada 26 yı işaretlersen 25 tercihinde atanamadığında, diyelim ki iki kişi kaldınız ve bir okul var diğer kişi 25 tercihinde bu okulu seçse dahi, senin puanın daha yüksek olduğu için sen yerleşiyorsun. Yani diğer kişinin o okulu direkt olarak 25 tercihinde bulundurmasının bir anlamı yok.
Haberin sonunu okuyunuz.
neyse hoca Allah hayırlısını versin hakkınızda. Gönlünüzdeki yere atanın inşallah hiç umrumda bile değil.
bu mebbis denilen saçmalığı beklemekten yorulduk artık bi bakım olur bir sistem çöker bir tercih sayısını arttırdıklarını unutur baştan kodlarlar ne zaman işler tıkırında yürüyecek anlamadım.

ilkot' Alıntı:
ş(s)ehven' Alıntı:
Haberin sonunu okuyunuz.
hocam bu haber ilk atama için orda da bizimki gibi mi sistem . yani okul mu seçiyorlar?

sinan36' Alıntı:
hocam bu haber ilk atama için orda da bizimki gibi mi sistem . yani okul mu seçiyorlar?
Evet hocam ilk atama için arkadaşa ilk atamada puan üstünlüğünün esas alındığını iller arasındada böyle olması gerektiğini anlatmak için ekledim. Okul mu seçiyorlar derken hocam ilk 25 tercik okul seçiliyo 26 da neresi olursa olsun bütün illeri kapsayan seçenek. İl dışında 26 da bir ili seçerek herhangi bir yerini kabullenmiş oluyoruz ama yerleştirme de puan üstünlüğüne göre mi oluyor onu bilen yok. Varsa da ikna edici bi açıklama yok.

ilkot' Alıntı:
Evet hocam ilk atama için arkadaşa ilk atamada puan üstünlüğünün esas alındığını iller arasındada böyle olması gerektiğini anlatmak için ekledim. Okul mu seçiyorlar derken hocam ilk 25 tercik okul seçiliyo 26 da neresi olursa olsun bütün illeri kapsayan seçenek. İl dışında 26 da bir ili seçerek herhangi bir yerini kabullenmiş oluyoruz ama yerleştirme de puan üstünlüğüne göre mi oluyor onu bilen yok. Varsa da ikna edici bi açıklama yok.

Hocam dediğinizi çok iyi anladım. Memurlar.net'e de baktım. Açık açık yazılmış. Sizin bakış açınızla da düşünmeye başladım. Yazılanlar gibi olabileceğini düşünmemiştim. Ama bu durumda 25 adet yapılacak tercihin pek bir esprisi kalmıyor. Sadece 26'dan gelebilecek kurayı biraz daha tercih edilebilir yerlere yönlendirmiş oluyoruz.

İşte böyle olunca da sanki düşük puanlı olanların hiç şansı olmuyormuş gibi geliyor. Halbuki bu kişiler kötü yerleri 25 tercihi arasında aldığında onlara bir şans verilmeli diye düşünüyorum. Ama işte sistemin çalışması biraz karışık :)

Yalnız tekrar göz attım ve şu şekilde yorumladım, kararı size bırakıyorum.

Kılavuzun ilgili yeri;
Tercihlerine atanamayan öğretmenlerden 26 ncı seçeneği işaretleyenler, yalnızca tercih ettiği ildeki boş kalan kontenjanlara hizmet puanı üstünlüğü esasına göre bilgisayar kurasıyla atanacaktır.

İlk ifadeyi dikkatle okuduğumuzda farklı bir şey var gibi. Orada, "Tercihlerine atanamayan öğretmenler, 26'yı işaretlemişse o anki boş yerlere atanır ve puan üstünlüğüne göre bu silsile devam eder" gibi söylenmiyor.

"Tercihlerine atanamayan öğretmenlerden 26 ncı seçeneği işaretleyenler," diyerek sanki herkesin 25 tercihini gözden geçirip geriye kalanlardan 26'yı işaretleyen varsa kuraya sokacak gibi bir anlama yoruyorum ben.

Nasıl oluyor hala karar veremedim ama atamalardaki en kritik nokta burası olsa gerek.

Keşke geçen senelerdeki bu durumu yaşayanların fikirlerini alabilsek.

subversaa' Alıntı:
Yalnız tekrar göz attım ve şu şekilde yorumladım, kararı size bırakıyorum.

Kılavuzun ilgili yeri;

İlk ifadeyi dikkatle okuduğumuzda farklı bir şey var gibi. Orada, "Tercihlerine atanamayan öğretmenler, 26'yı işaretlemişse o anki boş yerlere atanır ve puan üstünlüğüne göre bu silsile devam eder" gibi söylenmiyor.

"Tercihlerine atanamayan öğretmenlerden 26 ncı seçeneği işaretleyenler," diyerek sanki herkesin 25 tercihini gözden geçirip geriye kalanlardan 26'yı işaretleyen varsa kuraya sokacak gibi bir anlama yoruyorum ben.

Nasıl oluyor hala karar veremedim ama atamalardaki en kritik nokta burası olsa gerek.

Keşke geçen senelerdeki bu durumu yaşayanların fikirlerini alabilsek.
Aynen ben de böyle yorumluyorum.

Bakanlıkta veya eğitekte falan tanıdığı olan yok muuuu? Kaderimizi belirleyecek bu sorunun cevabı. Pazar olmayaydı bakanlığı arayacaktım; ama oradan da pek bir ümidim yok! :(

Yazılmış çizilmiş ama birde ben tekrarlayayım.

Bir şehirde 25 tane tercih açık yer kontenjan var diyelim. Puanı en yüksek 25 kişi alınır ve tercihlerine bakılır... NŞA'da en yüksek puanlı 25 kişininde atanması gerekirken tercih farklılıklarından dolayı 25 i de atanamayabilir. Örneğin sıralamadaki 25.kişi şehirdeki 24 okulu yazdı 1 okulda farklı şehirden yazdı diyelim. o yazdığı diğer 24 okulu ondan yüksek puanlı 24 kişi yazdıysa eğer ve 25.nin yazmadığı okulu diğerleri de yazmadı ise o kişi o şehre atanamaz. Eğer ki 25.kişi 26.tercihi işaretlemişse o zaman ataması gerçekleşir, o tercih edilmeyen kuruma atanır.
Önemli olan puandır, ilin kontenjan sınırına puanınızla girdikten sonra (25 kontenjanda fazla kurum olan iller için) o ile 26.yı da işaretlemişseniz mutlaka atanırsınız ama 26.işaretli değilse durum tercihlerinize bağlıdır.
Bazı arkadaşlar yazmışlar tek tercih yapsam 26.yı işaretlesem diye.. O ilde eğer 25 kurumdan az tercih varsa neden buna gerek duyacaksınız ki? Bunda maksat ancak şu olur, iyisiyle de kötüysüyle de gitmek istediğiniz bir şehir vardır ama gelmeme ihtimaline karşı diğer şehirlerde de şansım olsun diyerek tüm tercihleri o şehirle doldurmak istemeyebilirsiniz, mantıklı hareket aslında ama böteliler her şekilde meslek lisesine 26.dan bile gidemez bunu bilin arkadaşlar..

Ancak 25 eğitim kurumu tercihi tamamlanmadan 26 ncı seçenek
işaretlenemeyecektir. MADDESİNDEN NE ANLAMLIYIZ. ben 1. ve 26. tercihi yaptım.

BBNET
Geri