24Şubat2015 itibariyle E-okul'a hala fotoğraf yüklenmiyor!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ragyu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ragyu

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Yaklaşık 3 aydır zaman zaman e okula fotoğraf yüklemeye çalışıyorum ama olmuyor.
Fotoğrafları uygun ölçüde ve boyutta photoshopta düzenledim ama her seferinde aşapıdaki resimdeki hatayı veriyor.
TEOG sınavları yaklaştı ve 8.sınıfların bazı fotoğraflarını yüklemem lazım.
Varmı çözüm bulan yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

• screenshot-e-okul.png
    screenshot-e-okul.png
    77.5 KB · Görüntüleme: 993
wertyu6' Alıntı:
3 aydır boşuna beklemişsiniz hocam,
fotoğrafları 180x240 jpg yapın yüklenir.

hocam teşekkür ederim ama olmadı beklenildiği gibi :) aşağıdaki hatayı verdi.

Ekli dosyalar

• e okul hata2.png
    e okul hata2.png
    3.7 KB · Görüntüleme: 940
hocam ben şu anda fotoğraf yüklüyorum hiç bir problem yok yalnız ben resim ekle den yüklüyorum. hızlı resim ekle çalışmıyor....

waa' Alıntı:
hocam ben şu anda fotoğraf yüklüyorum hiç bir problem yok yalnız ben resim ekle den yüklüyorum. hızlı resim ekle çalışmıyor....

ocam ordan da denedim şimdi siz yazınca ama ine aynı hata :verymad:

siz hangi programda düzenlediniz ve hangi tarayıcıdan giriyorsunuz?

resimleri fotosizer programı ile 131 x 171 yapıyorsunuz ve bmp olarak kaydediyorsunuz sonra bmp leri jpg yapıyorsunuz kaydediliyor. gerekli ayrıntılı açıklama yukarıdaki linkte kılavuzda vardır.

hocam resimleri robores ile hallediyorum yapandan allah razı olsun. tarayıcı chrome :+1:
1 dönem iho ortaokuldaydım orada dönem sonu giriyorduk. bu dönem de lisedeyim şu anda lisenin e okuluna giriyorum.

volkantb' Alıntı:
http://aksaray.meb.gov.tr/www/e-okul-resim-boyutlandirma-islemi-ve-gerekli-dokumanlar-guncel/icerik/1207

linkte nasıl yapılacağı anlatılıyor hocam ben 4 tane 4.sınıf 7 tane de 5.sınıf şubelerinin resimlerini güncelledim.Kesin çalışıyor.

hocam yardımıznız için teşekkür ederim ama olmadı.
herkes yapabiliyor ama bende olmuyorsa bende bi sorun var demekki.
çektiğim fotoğrafta,tarayıcıda,bilgisayarda .....
valla kıracam bilgisayarıda fareyide klavyeyide.

hocam boyutlar 133 x 171 ve 20 kb nin üstünde jpg formatında ise problem yok. belki denemişsinizdir ama farklı internet bağlantısı, farklı bilgisayar, farklı tarayıcı larda denemenizde fayda var bir de belki sadece 8. sınıflarda problem de olabilir benim okullarda 8. sınıf yoktu. şifre ve resim gönderirseniz ben burada deneyebilirim. waaizm@gmail.com

volkantb' Alıntı:
resimleri fotosizer programı ile 131 x 171 yapıyorsunuz ve bmp olarak kaydediyorsunuz sonra bmp leri jpg yapıyorsunuz kaydediliyor.

biz yıllardır bu programı kullanıyoruz ve yüklüyoruz hocam, sizde bunu deneyin

Aynı hatayı ben de alıyorum hocam. Hızlı resim ekle ve resim ekle dediğimde ikisi de aynı hatayı verdi. Yalnız dikkat ettiniz mi bilmiyorum her öğrencide hata vermiyor. Ben her öğrenci resmi ekleme işleminden sonra kaydete tıkladım bazı öğrencilerde hata verdi. Her sınıfta bu şekilde 5-6 tane resmi yüklenmeyen öğrenci var. Bütün tarayıcıları denedim, farklı bilgisayarlarda denedim olmadı.

tamam arkadaşlar dediğim gibi sorun benim yaptığım şeylerden birindeymiş.
photoshop ile kırpıp düzelttiğim resimleri kabul etmiyor ama paint veya başka bir programla kırpıp sizin verdiğiniz programla düzeltince bi problem olmadı yüklendi.

kahrolsun photoshop :verymad:

yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

Sorun photoshopta değil hocam, sorun 131x171 boyutundaki bir fotoğrafın JPG formatında %100 kalitede bile kaydedilse 20KB boyutuna çıkmadığını göremeyenlerde;
bizi BMP formatındaki resim dosyalarının uzantısını değiştirerek JPG gibi gösterip yalan beyanda bulunmaya sevk edenlerde... :)

Size katılmakla beraber; :)
Ama hocam ben 4 ay önce yüksek çözünürlükle öğrenci fotoğraflarını çektim aynı photoshop programı ile 131x171 yaptım fotoğraflar 45-50kb idi hepsini yükledim problem olmamıştı. Sonradan problem çıkmaya başladı.

Hocam bugün 4 tane şubenin fotoğraflarını girdim, sorun yok...
Not:Google chrome ve meslek lisesi

BBNET
Geri