2025 Ağustos Norm Fazlası Ataması

Kodla Büyü

Okam_

Site Gezgini
11.yılıma başlıyorum meslekte ilk defa norm fazlası oldum geçen sene. Şans ya bu üçüncü norm fazlası atama takvimi yayınlandı. Ve resen atamalardan bahsediliyor. Bu takvimi belirleyen hiç mi düşünmüyor acaba. Eylülde okullar başlayınca normlar güncellenecek ve norm fazlası durumum olmayacak. Veya geçen sene normu olan okullar belki bu dönem normu olmayacak okulda. Bu nasıl bir saçmalık.

norm kadrolar ekimde güncellenecek agustos da atama yapılıyor boş okul olmadığı için yine geçiştirmelik atama yapılır bnce

Örneğin, ben 32 saat ile okulda değil ama bölgede norm fazlasıyım. Muhtemelen resen başka bir okula gönderecekler. İşin tuhaf tarafı, okula kaydolacak öğrenci sayısı bu sene çok fazla. Yeni sınıf açılacak, ders saati artacak. Ben gideceğim, Ekim norm güncellemesinde ihtiyaç olacak ve benim yerime başkası gelecek. Çok saçma bir sistem.

zaten yapılıyor hocam, boş okul olacak mı asıl önemli olan o, boş okul yoksa nasıl yapacak

Hocam farklı ilçede boş okul var en azından benim bulunduğum ilde böyle. Ayrıca bu normlar geçen senenin normu belki gideceğimiz okulda norm güncellendikten sonra gene norm fazlası olabiliriz . Yani bu saçma takvimi nasıl ayarlamışlar ne yapılabilir bu konuda bilmiyorum

Ankara hizmet puanlarını da paylaşmıyor. Abi ben sıralamamı bilmeden nasıl tercih yapacağım.

Norm kadro yönetmeliğinin çok acil revize edilmesi gerekiyor. Bu haliyle günümüz koşullarına cevap veremiyor artık. Bir sürü mağduriyeti var. Özellikle ana branş dışındaki branşlar için bir esnetme gelmeli. 6 saat dersi olan türkçeci ile 1 saat dersi olan görselcinin aynı yönetmeliğe tabi olması çok saçma. Büyük şehirlerde sistem tıkandı artık. Bizim okulda 1 sınıf kapansın birsürü norm fazlası oluşuyor.

Kesinlikle bu norm fazlalığı saçmalığına bir şeyler yapılmalı, okulumuz küçük bir okul ona rağmen müdür keyfi davranarak seçmeli derslerle 5 Türkçeciyi okulda tutabiliyor ama beni gönderiyor, zehir zıkkım olsun . Hakkımı asla helal etmiyorum. Sorun şu ki gideceğimiz okulda da norm fazlası olacağız ve ayrıldığımız okula da bizden sonra bir torpilli için norm açacak adi müdürler var. Yatacak yerleri olmaz inşallah bize bunu reva görenlerin. Çoluğumuz çocuğumuz bütün aile düzenimiz etkilenecek . Zaten branşımızda da bizim haklarımızı koruyacak söz sahibi önde gelen hiç kimse yok maalesef. Burcu hocaya yazdım cevap bile vermedi .

Norm kadro yönetmeliğinin çok acil revize edilmesi gerekiyor. Bu haliyle günümüz koşullarına cevap veremiyor artık. Bir sürü mağduriyeti var. Özellikle ana branş dışındaki branşlar için bir esnetme gelmeli. 6 saat dersi olan türkçeci ile 1 saat dersi olan görselcinin aynı yönetmeliğe tabi olması çok saçma. Büyük şehirlerde sistem tıkandı artık. Bizim okulda 1 sınıf kapansın birsürü norm fazlası oluşuyor.
başka branşlar bizi ilgilendirmez hocam onları bizim branşın ilgilendirmediği için,
bize btr veya teknolog kadrosu gelsin müdür yardımcısı statüsü gibi veya rehberlik ders olmasın derslere olursa fen teknoloji veya teknoloji tasarım sonuçta robot tasarım vs onların daha ilgi alanı o yüzden o branş öğretmenleri girsin, bizde teknolog olalım rehberlikçiler gibi odamız olsun bize teknoloji danışmaya gelsinler şimdi yaptıkları gibi ve karşılığında ek dersimizi alalım kimsede norm fazlası olmasın bu şekilde.

Ankara hizmet puanlarını da paylaşmıyor. Abi ben sıralamamı bilmeden nasıl tercih yapacağım.
norm fazlası olanların hizmet puanını paylaşan il var mı ki atamadan önce? Bence paylaşılmamalı. Puanın önceden paylaşılması bir takım problemlere yol açabilir, yer ayarlaması, rica etme, gelirseniz norm düşecek yine fazla olursunuz diye yalan söyleme öğretmen gelmesin diye. Puanlar bilinirse çok fazla fırıldak döner, benden söylemesi.

norm fazlası olanların hizmet puanını paylaşan il var mı ki atamadan önce? Bence paylaşılmamalı. Puanın önceden paylaşılması bir takım problemlere yol açabilir, yer ayarlaması, rica etme, gelirseniz norm düşecek yine fazla olursunuz diye yalan söyleme öğretmen gelmesin diye. Puanlar bilinirse çok fazla fırıldak döner, benden söylemesi.
Birçok il paylaşıyor. Peki paylaşılmasını zamanki problemler ne olacak. Bahsettiğiniz firildaklarin hepsi asıl patlasilmadigi zaman oluyor. Hiçbir hak iddia edemiyorsunuz. Sizin saviniza göre o zaman KPSS puanları da aciklanmasin. Puanlarını bilen belki araya adam koyar mlakkatta falan.

Birçok il paylaşıyor. Peki paylaşılmasını zamanki problemler ne olacak. Bahsettiğiniz firildaklarin hepsi asıl patlasilmadigi zaman oluyor. Hiçbir hak iddia edemiyorsunuz. Sizin saviniza göre o zaman KPSS puanları da aciklanmasin. Puanlarını bilen belki araya adam koyar mlakkatta falan.
yuci hoca tespitlerinde haklı doğru söylüyor aynen öyle yaparlar.

bütün öğretmenlerin tek tek kpss puanı mı paylaşılıyor?

Hocam en nihayetinde son karar kisinindir. Kim ne derse desin yazarsa yazar. Paylaşılması mantıklı her şey şeffaf. Bir kac puan fark vardı aramızda. Nöbet tutunca eşitlik oldu hizmet süresine baktım ben mi o mu diye? Ya sensin deyip fırıldak çevirip beni yollasalardi 45 dk öteye. Iyiki paylaşıldı kimse torpil var diyemedi

Hocam en nihayetinde son karar kisinindir. Kim ne derse desin yazarsa yazar. Paylaşılması mantıklı her şey şeffaf. Bir kac puan fark vardı aramızda. Nöbet tutunca eşitlik oldu hizmet süresine baktım ben mi o mu diye? Ya sensin deyip fırıldak çevirip beni yollasalardi 45 dk öteye. Iyiki paylaşıldı kimse torpil var diyemedi
siz okul içindeki durumdan bahsediyorsanız doğrudur, haklısınız bu konuda, zaten okul içindeki de zümresinin puanını sorarak öğrenir, en kötü okul idaresinden öğrenir, kvkk'dan dolayı bilgi vermezse, dilekçeyle kimin norm fazlası olduğunun nasıl tespit edildiğinin delillerini ister, o zaman okul idaresi şeffaf olmak zorunda. ama biz burada il/ilçe genelinden bahsediyoruz. idareci atamalarında paylaşılıyor da ne oluyor. eğitim bir senliler kendi arasında fırıldak döndürüyor, afaki yazmıyorum, şahit olduğum için (ben eğitim bir senli değilim) yazıyorum.

ilksms
Geri