2025-2026 Eğitim ve Öğretim Yılı Çalışma Takvimi

Kodla Büyü

isikayhan

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzasıyla yayımlanan "2025-2026 Eğitim ve Öğretim Yılı Çalışma Takvimi" konulu genelge tüm illere gönderildi.

Buna göre, öğretmenlerin mesleki çalışmaları, yeni eğitim öğretim yılında 1 Eylül Pazartesi başlayacak.
Okullarda birinci dönem, 8 Eylül Pazartesi başlayacak ve 16 Ocak 2026 Cuma günü sona erecek.
2025-2026 eğitim ve öğretim yılında okul öncesi eğitim ile ilkokul 1'inci sınıfa başlayacak öğrenciler için 1-5 Eylül'de uyum eğitimleri düzenlenecek.
Ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5'inci sınıfları, ortaöğretim kurumlarının hazırlık ve 9'uncu sınıfları ile pansiyonda kalacak öğrencilerin okul hakkında bilgilendirilmesi, akademik ve mesleki gelişimlerinin desteklenmesi ve yeni girdikleri eğitim ortamına kısa sürede uyum sağlamaları amacıyla rehberlik çalışmaları yapılacak.
Birinci dönem ara tatili, 10-14 Kasım arasında yapılacak.
Yarıyıl tatili de 19 Ocak 2026 Pazartesi başlayacak ve 30 Ocak 2026 Cuma günü sona erecek. İkinci dönem, 2 Şubat 2026 Pazartesi başlayacak ve 26 Haziran 2026 Cuma günü eğitim öğretim dönemi tamamlanacak.
İkinci dönemin ara tatili ise 16 Mart 2026 tarihinde başlayıp, 20 Mart 2026 Cuma sona erecek.

20250515_172226.webp

Son düzenleme:
yaz tatilini kırpmak için bakalım nasıl bahaneler bulacaklar. ayrıca 2. dönem başladıktan sonra hemen ara tatil gelecek. saçmalığa bakın

2. Dönem ara tatili hiçte ara tatil olmamış. Ara tatille Haziran arasında 3 ay var. Bari nisana alınsaydı. Bu şekliyle tatil olmasa daha iyi.

1. Ve 2. Dönem ara tatiller gayet yerinde ayarlanmış. Özellikle 2. Dönem ara tatilden sonra kurban bayramından dolayı Mayıs ayı son haftasıda tatil oluyor.

Ramazan bayramına denk gelsin diye uğramışlar 5 hafta sonra sınav yapın diyorlar Nisan 15 idi ara tatil hicri takvim gibi geriye doğru geliyor merak ediyorum ikinci dönem başladıktan 2 hafta sonra ara tatil yaparlarmi acaba

İkinci dönem başlayınca ilk 5 haftada her öğrencinin 1 ders devamsızlığı olacak bu da dersin yüzde 20'si yapar. 1 haftada kış şartları malum hasta olsan öğrenci dersin %40'ını almadan sınava girer. 3 soru mu soralım. Bunu böyle ayarlayanlar eğitim - öğretim hakkında hiç bir bilgisi olmayan boşa yer işgal eden hemen görevden alınması gereken kişilerdir.

İkinci dönem başlayınca ilk 5 haftada her öğrencinin 1 ders devamsızlığı olacak bu da dersin yüzde 20'si yapar. 1 haftada kış şartları malum hasta olsan öğrenci dersin %40'ını almadan sınava girer. 3 soru mu soralım. Bunu böyle ayarlayanlar eğitim - öğretim hakkında hiç bir bilgisi olmayan boşa yer işgal eden hemen görevden alınması gereken kişilerdir.
2. dönem ara tatilden sonra hatta nisan ortasında yapılabilir sınav, 2. sınav da haziran ayı bayram sonrası. bayram önceleri sınavlar erken olur bence.

Takvime gore ikinci dönem nisan basi yada ortasi sinav yapma daha mantikli mart cok erken olur

Normalde nisan ortaları gibi olurdu ikinci dönem ara tatil. 2 senedir bayramla birleşiyordu zaten 3 olacak bu. Ara tatil gibi olmuyor gerçekten

BBNET
Geri