2025-2026 Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Yıllık Planları (*Maarif 5 ve 6)

Kodla Büyü
Deftere kazanım yerine artık öğrenme çıktısını yazıyoruz. Şöyle:

ESKİ ...........YENİ
Kazanım = Öğrenme Çıktısı
Konular = Süreç Bileşenleri
hocam deftere öğrenme çıktısını mı yazacağız, yoksa öğrenme çıktısı altındaki süreç bileşenlerini mi

Öncelikle teşekkür ederim. 5. Sınıf taslak programda 1. Tema 10 saat, öğrenme çıktısı ise 5 tane hocam. Diğer yapay zeka ile ilgili ifade ettiklerinizi kontrol edeyim. Mizanpajı bozmamak için 1-2 süreç bileşenini çıkartmıştım. Onlar olabilir.
Hocam öğrenme çıktıları beşinci sınıf birinci temada 6 tane öğrenme çıktısı görünüyor ve 15 saat şeklinde. Henüz yayınlanmadı ama maarif eğitimi veren arkadaşlarımızın paylaştığı bilgi bu şekilde.

Ekli dosyalar

• Ekran Görüntüsü - 2025-09-08 14-02-13.webp
    Ekran Görüntüsü - 2025-09-08 14-02-13.webp
    77.4 KB · Görüntüleme: 164
  • WhatsApp Image 2025-09-07 at 21.58.04.webp
    WhatsApp Image 2025-09-07 at 21.58.04.webp
    77.6 KB · Görüntüleme: 175
Arkadaşlar kazanım yazarken bty 5.1.1 günlük uaşamda kullanilan bilişim teknolojilerini sınıflandırma yazanımı yazacaz yoksa a,b, ve c de yazanlarımı yazacağiz

hocam deftere öğrenme çıktısını mı yazacağız, yoksa öğrenme çıktısı altındaki süreç bileşenlerini mi
Ben, kazanımlar çok fazla olduğu için konu yazıyordum, yeni modele göre süreç bileşenlerini yazacağım inşallah.
Kazanım yazan öğretmen arkadaşlarımız da vardı. Sanırım kazanım (öğrenme çıktısı) yazılması daha doğru.

Son düzenleme:
Yıllık planları hazırlarken 2025 Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli taslak öğretim programını referans aldım. TYMM tarafından yayımlanan çerçeve planların şablonunu kullandım. Renklendirilmiş yıllık plan formatı ile içeriği rahatlıkla ayırt edebileceksiniz. Dokümanlarda titiz davrandığım için göze de hoş gelecek bir şekilde hazırlamaya çalışıyorum. Ayrıca çıktı alırken sayfalar başlık satırlarıyla birlikte düzgün çıkacaktır. Yıllık plana içerik çerçevesi sütununu ekledim. Böylece eski plandaki konu başlıklarını da burada görmüş olacaksınız.

Bilişim Teknolojileri öğretmenlerimiz 5. ve 6. sınıfların yıllık planlarını Excel dosyası olarak indirip düzeltmelerini yapabilirler. Buyrun:

👉 2025-2026 Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Yıllık Planları İndir
teşekkürler hocam.Emeğinize sağlık.

Sayın hocam, öğrenme çıktısı yazılacak.
Hocam öğrenme çıktıları beşinci sınıf birinci temada 6 tane öğrenme çıktısı görünüyor ve 15 saat şeklinde. Henüz yayınlanmadı ama maarif eğitimi veren arkadaşlarımızın paylaştığı bilgi bu şekilde.
Hocam benim hazırladığım ilk yayımlanan taslak yeni öğretim programına göreydi. Sizin paylaştığınız son haliyse bende bu yok zaten. 1. Tema adı değişmiş ve 6 tane öğrenme çıktısı görünüyor sizinkinde doğru. Dediğim gibi ben taslak olana göre hazırladım. Artık sizler yenisi yayınlandığında değişiklik yapabilirsiniz.
Arkadaşlar kazanım yazarken bty 5.1.1 günlük uaşamda kullanilan bilişim teknolojilerini sınıflandırma yazanımı yazacaz yoksa a,b, ve c de yazanlarımı yazacağiz
bty 5.1.1 ile başlayanı hocam. Planı incelediyseniz öğrenme çıktısı sütünu var. O kısım deftere yazılıyor
Ben, kazanımlar çok fazla olduğu için konu yazıyordum, yeni modele göre süreç bileşenlerini yazacağım inşallah.
Kazanım yazan öğretmen arkadaşlarımız da vardı, sanırım kazanım (öğrenme çıktısı) yazılması daha doğru.
Evet artık kazanım yerine öğrenme çıktıları yazılacak.

Elinize sağlık hocam güzel hazırlamışsınız. Ama anlamadığım ortalıkta bizim yeni öğretim programı yok. Taslağı da kaldırmışlar. Bu planları kullanmak ne kadar doğru olacak? Esasında içerik aynı gibi duruyor. Bir yapay zeka koymşlar ayıp olmasın, bakın günceli takip ediyoruz ayağına o kadar.

Eğitim Öğretim senesi zaten başladı. Haftaya gelip alın yeni program bu uygulayın diyebilirler mi ki?

Bir de bana kalırsa kodlamadan ziyade öğrencilerin çoğu bilgisayarda doğru düzgün yazı yazmayı, metin düzenlemeyi dahi bilmiyorlar. Kelime işlemci 3 ders saati, sunu hazırlama 4 ders saati olarak planda. (Bu önceden de mümkün değildi zaten.) Üstelik benim gibi imam hatip ortaokulunda iseniz bu ders saatleri hafta manasına geliyor. Malum ders 1 saat haftada. Bu bir saati olayı Cem Yılmaz'ın esprisine hatırlatıyor bana. "Everything, but little little". Herşeyden tadımlık bir sene olacak. Ve eminim çoğu öğrenci birşeylerden az değil, herşeyden hiçbir şey öğrenemeyerek bitirecek seneyi.

Eleştirim elbette size değil. Ama benim görüşüm bir öğrencinin bir konuda sunu hazırlayıp onu sınıfta sunu eşliğinde anlatabilmesi, birkaç blok sürükleyerek animasyon oluşturmasından daha değerli.

Hocam emeğinize sağlık teşekkürler. 2025 26 6. sınıflar için robotik kodlama yıllık planınız sitenizde güncel versiyonu yok galiba değil mi. Onu da alabilsek güzel olur. Teşekkürler şimdiden.

Elinize sağlık hocam güzel hazırlamışsınız. Ama anlamadığım ortalıkta bizim yeni öğretim programı yok. Taslağı da kaldırmışlar. Bu planları kullanmak ne kadar doğru olacak? Esasında içerik aynı gibi duruyor. Bir yapay zeka koymşlar ayıp olmasın, bakın günceli takip ediyoruz ayağına o kadar.

Eğitim Öğretim senesi zaten başladı. Haftaya gelip alın yeni program bu uygulayın diyebilirler mi ki?

Bir de bana kalırsa kodlamadan ziyade öğrencilerin çoğu bilgisayarda doğru düzgün yazı yazmayı, metin düzenlemeyi dahi bilmiyorlar. Kelime işlemci 3 ders saati, sunu hazırlama 4 ders saati olarak planda. (Bu önceden de mümkün değildi zaten.) Üstelik benim gibi imam hatip ortaokulunda iseniz bu ders saatleri hafta manasına geliyor. Malum ders 1 saat haftada. Bu bir saati olayı Cem Yılmaz'ın esprisine hatırlatıyor bana. "Everything, but little little". Herşeyden tadımlık bir sene olacak. Ve eminim çoğu öğrenci birşeylerden az değil, herşeyden hiçbir şey öğrenemeyerek bitirecek seneyi.

Eleştirim elbette size değil. Ama benim görüşüm bir öğrencinin bir konuda sunu hazırlayıp onu sınıfta sunu eşliğinde anlatabilmesi, birkaç blok sürükleyerek animasyon oluşturmasından daha değerli.
bu başlık altında alakasız oldu ama aynı durumdayız hocam.norm sıkıntı bu sene iho da,eski pclerle zaten ite kaka götürüyorduk dersi şimdi 1 saatle nasıl ilerleriz.kazanımların, pardon öğrenme çıktılarının yarısı kalır böyle

Maarif modele geçtik de, 5. Ve 6. Sınıflar için yeni kitaplar çıktı mı arkadaşlar. Yeni modele göre kitaplar ne zaman gelecek.

Bu arada Ankara il bilişim zümre toplantısında eski programa göre yıllık plan yapılması kararlaştırılmış. Yeni müfredatın şu an bir geçerliliği yok.

Yıllık planları hazırlarken 2025 Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli taslak öğretim programını referans aldım. TYMM tarafından yayımlanan çerçeve planların şablonunu kullandım. Renklendirilmiş yıllık plan formatı ile içeriği rahatlıkla ayırt edebileceksiniz. Dokümanlarda titiz davrandığım için göze de hoş gelecek bir şekilde hazırlamaya çalışıyorum. Ayrıca çıktı alırken sayfalar başlık satırlarıyla birlikte düzgün çıkacaktır. Yıllık plana içerik çerçevesi sütununu ekledim. Böylece eski plandaki konu başlıklarını da burada görmüş olacaksınız.

Bilişim Teknolojileri öğretmenlerimiz 5. ve 6. sınıfların yıllık planlarını Excel dosyası olarak indirip düzeltmelerini yapabilirler. Buyrun:

👉 2025-2026 Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Yıllık Planları İndir
Hocam 5. sınıfı 1. tema dijital dünyayı keşfediyorum olacak sanırım gözden kaçmış emeğinize sağlık

ilksms
Geri