2025-2026 Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Yıllık Planları (*Maarif 5 ve 6)

Kodla Büyü

hasemrah

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Yıllık planları hazırlarken 2025 Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli taslak öğretim programını referans aldım. TYMM tarafından yayımlanan çerçeve planların şablonunu kullandım. Renklendirilmiş yıllık plan formatı ile içeriği rahatlıkla ayırt edebileceksiniz. Dokümanlarda titiz davrandığım için göze de hoş gelecek bir şekilde hazırlamaya çalışıyorum. Ayrıca çıktı alırken sayfalar başlık satırlarıyla birlikte düzgün çıkacaktır. Yıllık plana içerik çerçevesi sütununu ekledim. Böylece eski plandaki konu başlıklarını da burada görmüş olacaksınız.

Bilişim Teknolojileri öğretmenlerimiz 5. ve 6. sınıfların yıllık planlarını Excel dosyası olarak indirip düzeltmelerini yapabilirler. Buyrun:

👉 2025-2026 Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Yıllık Planları İndir

Yıllık planları hazırlarken 2025 Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli taslak öğretim programını referans aldım. TYMM tarafından yayımlanan çerçeve planların şablonunu kullandım. Renklendirilmiş yıllık plan formatı ile içeriği rahatlıkla ayırt edebileceksiniz. Dokümanlarda titiz davrandığım için göze de hoş gelecek bir şekilde hazırlamaya çalışıyorum. Ayrıca çıktı alırken sayfalar başlık satırlarıyla birlikte düzgün çıkacaktır. Yıllık plana içerik çerçevesi sütununu ekledim. Böylece eski plandaki konu başlıklarını da burada görmüş olacaksınız.

Bilişim Teknolojileri öğretmenlerimiz 5. ve 6. sınıfların yıllık planlarını Excel dosyası olarak indirip düzeltmelerini yapabilirler. Buyrun:

Emeklerinize sağlık Hocam... Teşekkür ediyoruz.

Hocam eline emeğine sağlık, tam pcyi açtım plan hazırlamaya başlayım derken direkt önüme düştü Allah razı olsun.

Benimde 12 saatim var YOS um aynı zamanda. Sence norm fazlası olur muyuz ? :)

Hocam elinize sağlık, çok güzel olmuş, yalnız beşinci sınıf birinci tema 15 saat olması gerekiyor, öğrenme çıktısı da altı tane, sizde " yapay zeka ile ilgili temel kavramları ve özellikleri sorgulayabilme çıktısı eksik görünüyor, yapay zeka dünyası ünitesine de 7 saat verilmiş öğretim programında.

Son düzenleme:
Teşekkürler emrah hocam, günlük plan için de çalışmanız var mı
Maalesef.
Hocam elinize sağlık, emek kokuyor resmen. Harika bir iş çıkarmışsınız.
Teşekkür ederim.
Hocam eline emeğine sağlık, tam pcyi açtım plan hazırlamaya başlayım derken direkt önüme düştü Allah razı olsun.

Benimde 12 saatim var YOS um aynı zamanda. Sence norm fazlası olur muyuz ? :)
Amin. Eyvallah.
Norm fazlası olur muyuz? Bölge normuna da bağlı sayın hocam. Kimbilir :/
Hocam elinize sağlık, çok güzel olmuş, yalnız beşinci sınıf birinci tema 15 saat olması gerekiyor, öğrenme çıktısı da altı tane, sizde " yapay zeka ile ilgili temel kavramları ve özellikleri sorgulayabilme çıktısı eksik görünüyor, yapay zeka dünyası ünitesine de 7 saat verilmiş öğretim programında.
Öncelikle teşekkür ederim. 5. Sınıf taslak programda 1. Tema 10 saat, öğrenme çıktısı ise 5 tane hocam. Diğer yapay zeka ile ilgili ifade ettiklerinizi kontrol edeyim. Mizanpajı bozmamak için 1-2 süreç bileşenini çıkartmıştım. Onlar olabilir.
çok teşekkürler. iyi ki varsınız.
Eyvallah. Güzel yorumunuz için

Çok teşekkür ederiz Emrah hocam. Elinize emeğinize sağlık.
Umarım faydalı olmuştur. Ben teşekkür ederim.

ilksms
Geri