2025 İller Arası Tayin Dönemi

Kodla Büyü

muhalif33

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar; BÖTE ve BT alan değişikliği sonrası bu seneye özel, il içinde ve iller arası tayinde BÖTEye bir nebze daha çok okulun açılması muhtemel görünüyor.
Ancak iliçi kılavuzunda belirtilen, sıralamaya giren kurumların iller arası ve özür durumu atamasına kapatılması maddesi tayinleri yine zorlaştıracağa benziyor.

Puanımın iyi olduğunu düşünerek, Akdeniz ve Ege illerinde birkaç okul açılırsa, tayin istemeyi düşünüyorum.
Geçen seneki iller arası puanları bilenler yazarsa iyi olur.

Geçen yıl iller arası tercih yapanlar paylaşabilir. Son yıllarda liste olarak paylaşılmadığı için başka türlü öğrenme şansı yok.

Sıra tayini iller arası atamalarda kontenjanı kısıtlayacaktır.

Arkadaşlar; BÖTE ve BT alan değişikliği sonrası bu seneye özel, il içinde ve iller arası tayinde BÖTEye bir nebze daha çok okulun açılması muhtemel görünüyor.
Ancak iliçi kılavuzunda belirtilen, sıralamaya giren kurumların iller arası ve özür durumu atamasına kapatılması maddesi tayinleri yine zorlaştıracağa benziyor.

Puanımın iyi olduğunu düşünerek, Akdeniz ve Ege illerinde birkaç okul açılırsa, tayin istemeyi düşünüyorum.
Geçen seneki iller arası puanları bilenler yazarsa iyi olur.
Hocam il içinde belli olur ama tef lilerin okullarının böteye açılacağını düşünmüyorum. Zaten açılsa bile il içinde dolacaktır sıra tayine bile kalmaz.

Tefli BÖTEye geçmezse normdan dolayı açılacaktır. Ancak dediğiniz gibi iller arası tayine çok fazla açık kalmayabilir.
hocam ben geçmedim ama her teflinin okuluna böteci atanırsa binlerce norm fazlası oluşur, bakanlık norm fazlalığını eritmek için elinden geleni yaparken yeniden norm fazlası yaratmak istemeyecektir, tef liler gidene kadar okullarında kalacaktır diye düşünüyorum. (tabi bu mantıklı olan, atama da yapabilirler, il içi başladığında belli olur)

Bilhassa batı illerinde o kadar çok norm fazlası var ki, alan değişikliğine rağmen iller arası atama hayal gibi

hocam ben geçmedim ama her teflinin okuluna böteci atanırsa binlerce norm fazlası oluşur, bakanlık norm fazlalığını eritmek için elinden geleni yaparken yeniden norm fazlası yaratmak istemeyecektir, tef liler gidene kadar okullarında kalacaktır diye düşünüyorum. (tabi bu mantıklı olan, atama da yapabilirler, il içi başladığında belli olur)
Bir sonraki adım mesleki ortaokullar olabilir. O zaman norm fazlalığı diye bir sıkıntı BT için kalmaz. BTR görevlendirilebilen her okula bir norm verirlerse böte içinde sorun kalmaz.

Bir sonraki adım mesleki ortaokullar olabilir. O zaman norm fazlalığı diye bir sıkıntı BT için kalmaz. BTR görevlendirilebilen her okula bir norm verirlerse böte içinde sorun kalmaz.
Umarım bir planları vardır, eğer plan yapmadan bu adımı attılarsa hem norm fazlası olan tefliler hem de dil ağırlıklı ortaokuldan norm fazlası olan böteciler bakanlığın elinde patlayacaktır. şuanki düzende iyi kötü herkes yerini biliyordu bu değişiklikle kimin nereye nasıl gideceği belli değil. Kağıt üzerinde BÖTE'cilere yer açılacak gibi görünse de yerinden ayrılmak istemeyen TEFler alan değiştirerek ortaokullarda kalıcı hale geldi.

BBNET
Geri