çok mantıklı ! hatta bizim maaslardan da biraz kesinti yapıp asgari ücretli çalışanlara versinlerLafım meclisten dışarı ama bence asgari ücrete eşitlenmeli. Bir seminere gittim öğretmen arkadaşlar vardı. Kusura bakmayın ama fakirlik akıyordu. Ne güzel bir kıyafet ne bir güzel görünüş bildiğin işçi gibi arda baktım sohbet ediyorlar. kulak misafiri oldum. Biri diyor devlet cok para veriyor. daha çok verirse batarmış. Bizim gözümüz doymazmış. utandım yeminle iğrendim
Hocama katılıyorum.Enseyi karartmamak lazım. Kariyer sınavı yapılacağı zaman da, çoğu kimse kazanmayı ummuyordu. Ama girenlerin neredeyse tamamı kazandı.
Nedense bazı arkadaşlar, "ısrarla"; Öğretmen maaşının, asgari ücrete eşitlenmesini dillendiriyor. Kendimizin, bize verdiği zararı; hiç kimse vermiyor.
Belkide oransal olarak asgari ücrete daha fazla zam verildiğindendirEnseyi karartmamak lazım. Kariyer sınavı yapılacağı zaman da, çoğu kimse kazanmayı ummuyordu. Ama girenlerin neredeyse tamamı kazandı.
Nedense bazı arkadaşlar, "ısrarla"; Öğretmen maaşının, asgari ücrete eşitlenmesini dillendiriyor. Kendimizin, bize verdiği zararı; hiç kimse vermiyor.
Hocam daha bir kaç hafta önce kaskoyu 8 bine yaptırdım. Önceki kaskodan %30 indrimli olmasına rağmen.Bence sizin 6 lı rakamlar en son basamak indirimi olanlar için geçerli.2022 başında güzel zam aldıkta ne oldu ki? buhar oldu gitti.. her sene aynı hayaller bu sene peki farklı mı olucak .. baştan alıcaz güzel diyeceğiz , belki de geçen senekinden daha çabuk eriyip gidecek..
ocak ayında zam gelecek bakın size hesap çıkartayım..
1. Arabanın sigortası .. 3000 olur bence
2. Arabamın kaskosu ... 6000 en az
3. Arabanın yıllık bakımı..4000
4. Mtv (2023 te katmerliymiş) 3.000
16000 tl sadece ocak ayı ödemem .. sadece arabanın
daha gelmeden göremeden uçuyor...
Bundan sonra asgari ücrete eşitlenirsek zam oranımız da artar Yüzde 50 de bize verirlerEn fazla yüzde 20 olur. Asgari ücrette en az yüzde 50 olur. Göreve yeni başlayan öğretmen birkaç seneye asgari ücret ile eşit olur. Yıl 2015 yeni başlayan öğretmen 2350, asgari ücret 950 yaklaşık 2.5 katı...şimdi hesabı siz yapın...bu arada Devletimiz asgari ücrete daha çok versin. Sadece bu süreçte biz onlar kadar zam alamadık...
Fakir fukaradır. Temel ihtiyaçların bile zor karşılanacağı bir ücrettir.9700tl ye düştü maaş bu ay. Bu nedir.
Maliye Bakanı Nurettin Nebati: “asgari ücretliye de memura da emekliye de ne verilse haklarıdır. fakir fukaraya vermek bereket getirir.”
Yorum Yok!!
Dar gelirli veya fakir fukara dediysen insanca yaşatacak zammı da vereceksin bu kesime. Hiç kıvırmadan!!!“Dar gelirli” demek istemiştir belki:
Asgari ücret zammına ilişkin açıklamalar gelmeye devam ederken Ekonomi Gazetesi’ne konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati asgari ücret zammının enflasyon üzerindeki etkisine değinerek, “Asgari ücret artışı temmuz ayı ile birlikte yüzde 95’i buldu. Bu yılı yüzde 65 enflasyonla geride bırakacağız. Dolayısıyla asgari ücret artışı enflasyona 30 puan fark atmış olacak. Asgari ücretliye de, memura da, emekliye de ne verilse haklarıdır. Dar gelirliye, fakir fukaraya vermek bereket getirir. Asgari ücretin enflasyonu fazla tetiklemesine yol açacak bir adım da atılmasa iyi olur” dedi.
dıs mihraklar kıskanıyordur ondandır ac karnına dusunceleriÖğlen yemeğini fiyatı nedeniyle yiyemeyen arkadaşlarin hala bazı savunmaları öğretmen odalarında yapmaları garip
Böyle iyiyiz diyorsun yani... Eşi çalışanların, geçim durumu nasıldır bilmiyorum ama; tek çalışanlar sıkıntıda... İyileştirme şart, Hem de, mümkünse okkalı bir iyileştirme...Arkadaşlar. isterlerse %100 zam olsun maaşlara. Herkes, şarkütericisi, kasabı, manavı, bakkalı,sanayicisi zam yapmak için pusuda bekliyor. verilecek olan zamlar bunlara gidecek. yani aslında ne zam yapsınlar ne de diğer ürünlere zam gelsin!
evet maaş falan verilmemeli elektrik su doğalgaz internet faturasını devlet otomatik ödemeli mahalle fırınından günde 5 ekmek istihkak hakkı verilmeli aylık 1 kg den erzak yardımı yetkililerce memurlara imza karşılığı teslim edilmeli para, maaş oda neyki ne gerek var hava pedafaaa su pedaffaaaa (?)çok mantıklı ! hatta bizim maaslardan da biraz kesinti yapıp asgari ücretli çalışanlara versinler
Benim duam biraz daha farklı hocam.Arkadaşlar. isterlerse %100 zam olsun maaşlara. Herkes, şarkütericisi, kasabı, manavı, bakkalı,sanayicisi zam yapmak için pusuda bekliyor. verilecek olan zamlar bunlara gidecek. yani aslında ne zam yapsınlar ne de diğer ürünlere zam gelsin!
yüzde bilmem kaç vergi dilimi kesintisi şeysidir o9700tl ye düştü maaş bu ay. Bu nedir.
Kurs filan sebebiyle ekdersiniz çoktu sanırım.15 Aralık bordroları e-devlete düştü. 1/3 ü öğretmen olarak 9662 TL maaş yatacak
15 Aralık bordroları e-devlete düştü. 1/3 ü öğretmen olarak 9662 TL maaş yatacak