2023-2024 Bilişim Teknolojileri Alanı Seçmeli Dersleri

Kodla Büyü

jubbar

Üye
Arkadaşlar önümüzdeki eğitim öğretim yılı için seçmeli derslerden hangilerini 12. sınıf Yazılım Geliştirme Dalı için seçeceksiniz.

Bununla ilgili çalışma yaptınız mı paylaşırsanız çok teşekkür ederim.

secders.JPG

Biz bunların arasından seçerek öğrencilere seçtirdik ocak-şubat aylarında.
3 web
2 dijital tasarım
2 sosyal medya
seçildi.

Bunu çoktan yapmış olmanız lazım bu zamana kalmamalıydı...

Prog 3
Dij. Tas. 2
Sos. Medya 2 seçtik biz...

Çoğunluk webi seçmiş de 11. sınıfa hangi dersi seçtiniz peki?
Web programcılığı zaten PHP içerikli bir ders olduğu için 12. Sınıfa uygun bir ders. 11 de html, CSS, JavaScript vb görülürken php uygun olmayacaktir. Önceden de zaten bunun muadili olan ders 12 de idi.
11 de zorunlu meslek seçmeli olmadığı için kültür dersi seçildi çoğunlukla

Bu tamamen ilgi alanınıza göre. Örneğin elektroniğe de ilgin vardır nesnelerin interneti (IoT) seçersin vs vs.
Bana kalsa Yazılım Projesi ve Programlama alırdım.

Web Programlamada çoğu okul php işler. Çok eskidi artık, onun yerine kendin ASP.NET ya da Node.js öğrensen çok daha faydalı olur.

Biz bunların arasından seçerek öğrencilere seçtirdik ocak-şubat aylarında.
3 web
2 dijital tasarım
2 sosyal medya
seçildi.
Bizim ogrencilerimiz Bilişim teknolojileri ve yazılım dersi diye bir ders seçmişler seçmeli olarak bu listede yok ama nasıl seçmişler sistemde çıkıyor. Böyle bir ders meslek lisesinde varmı ??

Bunu çoktan yapmış olmanız lazım bu zamana kalmamalıydı...

Prog 3
Dij. Tas. 2
Sos. Medya 2 seçtik biz...
Bizim ogrencilerimiz Bilişim teknolojileri ve yazılım dersi diye bir ders seçmişler seçmeli olarak bu listede yok ama nasıl seçmişler sistemde çıkıyor. Böyle bir ders meslek lisesinde varmı ??
toplam 7 saat seçmeli ders seçmemiz gerekiyor.

Hocam bu ders genel kültür seçmeli dersleri içerisinde var. Meslek lisesi Bilişim bölümü öğrencisine uygun değil. Okulda öğrenciye rehberlik yapılmadı mı acaba.
Normalde okulun fiziki ve öğretmen sayısı vb şartlara uyan dersler öğrenciye sunulur ve öğrenci bunlar arasından seçim yapar.

Hocam bu ders genel kültür seçmeli dersleri içerisinde var. Meslek lisesi Bilişim bölümü öğrencisine uygun değil. Okulda öğrenciye rehberlik yapılmadı mı acaba.
Benden habersiz yapılmış ben .. sınıf öğretmenleri kültür öğretmen iydi.ders listesinde cikiyor . Hem 10 da hemde 11 de var. Seçmeli listesinde görünmüyor

Benden habersiz yapılmış ben .. sınıf öğretmenleri kültür öğretmen iydi.ders listesinde cikiyor . Hem 10 da hemde 11 de var. Seçmeli listesinde görünmüyor
Hocam biz seçmeli ders döneminde idare ile işbirliği içerisinde kültür ve bölüm hangi dersler seçilebilir noktasında öğrencilere rehberlik yapıyoruz. Bu yöntemle dediğiniz gibi sorunlar olmuyor.
Meslek seçmeli ders listesi ayrı genel kültür seçmeli ders listesi ayrı. Sözünü ettiğiniz ders genel kültür listesinde var

Hocam biz seçmeli ders döneminde idare ile işbirliği içerisinde kültür ve bölüm hangi dersler seçilebilir noktasında öğrencilere rehberlik yapıyoruz. Bu yöntemle dediğiniz gibi sorunlar olmuyor.
Meslek seçmeli ders listesi ayrı genel kültür seçmeli ders listesi ayrı. Sözünü ettiğiniz ders genel kültür listesinde var
Bizim meslek öğrencileri nasıl seçmişler ler. Anadolu'dan da bir sınıf seçmiş. Ama bizim bilişim bölümünden bu listeden nasıl seçtiler ben anlamadım. Müdür bey dedi. Hem 11 bilişim hemde 10 bilişim seçmiş. Ne yapmak gerekiyor. Bilmiyom ben aldım detsleri

Bizim meslek öğrencileri nasıl seçmişler ler. Anadolu'dan da bir sınıf seçmiş. Ama bizim bilişim bölümünden bu listeden nasıl seçtiler ben anlamadım. Müdür bey dedi. Hem 11 bilişim hemde 10 bilişim seçmiş. Ne yapmak gerekiyor. Bilmiyom ben aldım detsleri
Seneye dediğim gibi işe müdahil olun hocam. İdare ve öğrencilere rehberlik yapmak lazım.

BBNET
Geri