2021 İl Dışı İzmir İsteyecekler?

Kodla Büyü
17 okul var, 6 tanesi BÖTE bölümü mezunlarına açılmıyor.
 
Benim gibi, il içi atamada yer değiştiremeyip uzun süre o okulda kalıp BTR Öğretmenlik görevlendirmesi de alamayabilirim diye İl/İlçe merkezlerine uzak okulları yazmayan öğretmenler olsa bile...
Mevcut kontenjanın en az 5 katı 200+ puanlı öğretmenin tüm okulları yazacağını düşünüyorum.
İl merkezinde görev alıp her sene 10 puan aldığımdan 200 puana daha çok var benim için....
 
Menemen ve Karabağlardaki okullar aklımda var ama kararsızım. Menemen deki okul hakkında bilgi sahibi değilim.
 
Okul listesini yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım arkadaşlar..
 
Okul listesini yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım arkadaşlar..
86857E9B-C156-43C1-AF2A-6CB01866BD98.jpeg
 
Arkadaşlar il dışına hiçbir zaman iyi okulları açmıyorlar.
Merkez ilçelerdekiler genelde varoş bölgelerde bulunan okullar. Zaten 6 tane merkezi okul açılmış. Bence merkez düşünenler bunları sırasıyla yazsınlar.
Önemli olan merkezde mi yaşamak istiyorsunuz yoksa ilçelerde de yaşayabilirim mi diyorsunuz. Buna karar verdikten sonra tercihlerinizi yazın.
İlçelerden şu anda menemene izbanla ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Ödemiş büyük bir ilçe yakında izban oraya da gidecek diye biliyorum.
Kiraz, Kınık, Beydağ, Bergama ve Ödemiş il merkezine baya uzak olan ilçeler.
Kemalpaşayla Menemen kısmen daha yakın il merkezine. Bu arada tercih edeceğiniz bölgedeki kira durumlarını da araştırmanızı öneririm.
Umarım açıklayıcı olmuştur.

Tayin isteyecek olanlara hayırlı olması dileklerimle. Umarım tercihleriniz olur.
 

Arkadaşlar genel olarak maalesef çok iyi okullar değil bunlar...

Bilmeyenler için Beydağ, Kınık, Kiraz çok çok küçük ilçeler zaten. Ödemiş nispeten daha büyük bir ilçe. Ben TEF'li olduğum için Buca Mevlana MTAL ve Gültepe Nenehatun ÇPL'den bahsedeyim. Mevlana MTAL eski Buca Ticaret Meslek Lisesi. Yeni Buca'nın tam merkezindedir, konum olarak gayet iyi yani. Diğer yandan Nenehatun ÇPL sıkıntılı bir bölgede maalesef
 
Merhaba arkadaşlar bu sene İzmir'e tayin düşünüyorum. Gelip gelmeyeceği belli olmaz ama gelince problem yaşamayacağım okullar hangileridir? Bilgisi olan cevap verirse çok sevinirim.
 
Problem olarak, ev ve kira ücreti yükseklikleri - ulaşım sorunları - BT sınıfı ve BTR vb... faktörler söz konusu olabilirse
Mustafa Rahmi Balaban Ortaokulu
Seyfi Gülmezoğlu Ortaokulu
Hamamköy Ortaokulu
Yukarıbey Ortaokulu
Dereköy Ortaokulu
Problem olup olmayacağını tam olarak söylemek mümkün olmasa da, bu okulların uygun olma ihtimali olabilir.
 
Okul olarak değil de, yaşama açısından, sosyal imkanlar açısından Karabağlar ve Menemen kıyaslaması yapabilecek bir arkadaş var mı ? Hangisi öne yazılır sizce?
 
Okul olarak değil de, yaşama açısından, sosyal imkanlar açısından Karabağlar ve Menemen kıyaslaması yapabilecek bir arkadaş var mı ? Hangisi öne yazılır sizce?
Menemeni önce yaz. Eğer maddi durumun yerindeyse (en azından eşinle beraber çalışıyorsan) Karşıyaka’da yaşanacak çok kaliteli yerler var (mavişehir, Bostanlı, Girne) Karabağlar yaşaması zor bir yer. çok göç almış ve ilginç insanların bol olduğu bir yer. En yakın Yeşilyurt bölgesinde yaşanabilir ama trafik otopark büyük sorun olur. Dediğim gibi herşey maddiyat İzmir’de. Eğer kirada oturmayı düşünüyorsan ve çocuğun varsa menemeni tercih edip Karşıyaka etrafındaki beldelerde kalabilirsin.
 
İzmir Buca Süleyman Şah Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
izmir karabağlar atatürk mesleki ve teknik anadolu lisesi
Bu okullar hakkında bilginiz var mı? Makine ogretmeni olan bir akrabam için soruyorum
 
kemalpaşa armutlu - kemalpaşa merkeze 10 küsür km köy - mahalle arasında bir yer her branşta il dışına açılır görevlendirme vs ile kimse kalmaz. kemalpaşa merkezde kalıcam diyenler için;
kemalpaşa ise 100 bin nüfüslu fabrikası bol bir ilçe, %60 ı erzurumlu, hatta erzurumun en uzak ilçesi espirisi yeni gelenlere fix yapılır, birazda karslı var çok az da güneydoğu illeri, sadece kemalpaşalı yok =). yaşanabilir ilçedir. kiralar 1500 den başlayıp 2500 a kadar çıktığı söyleniyor çok nadir 1000 lirayada kira bulanlar var.
 
kiraz - izmir merkeze 130 km yolu git git bitmeyen hiç gelişememiş bir köy. 1-2 dışardan gelen memur ile konuştuğumda kafayı yemek üzereyiz demişti.
kınık - bergamaya 10km bergamada gayet gelişmiş ilçedir. doğudan geldiğiniz şehirler ile yarışabilir.
konak - seyfigülmezoğlu okul fotoğraflarından da anlıcaz gibi çok sıkıntı biryer. google streetwiew ile biraz dolaşırsanız zaten anlarsınız.
 
Karabağlar 29 Ekim Ortaokulu için yazıyorum.

Okuldaki ders sayısını bilmiyorum ama etkileşimli tahta olduğu için btr olabilirsiniz
 
Geri
Üst