2020-2021 Yılı İçin 9.Sınıflar

Kodla Büyü

Yeni gelişmeler hakkındaki düşünceleriniz?


  • Kullanılan toplam oy
    22

DaMieN

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Mesajlar
2,754
Bugün yeni yıl için kitap yazımı ile ilgili mesaj geldi bakanlıktan arkadaşlar. Görenleriniz olmuştur...

İlgili mesaja göre megep sitesine gittiğimde kitap yazımı duyurusuna tıkladım ve yazılacak olan kitap listesini açtım.

http://kitap.eba.gov.tr/yorum/mtegm_files/KITAPLST1.xlsx

Söz konusu olan listede basılacak olan kitapları ve 9.sınıflar için yeni sezondaki ders saatleri görünüyor. Buna göre alanımızda 9.sınıflarda BTT 3 saat, Programlama temelleri 4, teknik resim 2 saat olarak planlanmış. Beklediğimiz ve konuşulan bilgilerdi bunlar sanırım artık iyice kesinleşti diyebiliriz. Hayırlısı olur inşallah hepimiz için...
 
önceki sızan bilgilerde daha fazla ders saati görünüyordu ama burada 9 saat. bunlar verilecek derslerin tamamımı yoksa sadece kitap yazılacak dersler mi
 
Son düzenleme:
Bildiğim kadarıyla toplam meslek dersi 9 saat. +2 saat mesleki gelişim olacak diye biliyorum.
 
Şu an belirsiz hocam. Ben başvurdum. Ogm materyal Geliştirme eğitimine de başvurdum. Umarım birbirini tamamlayıcı ve bir deneyim olur.
 
Şu an gördüğüm BTT 2 saat, Programlama Temelleri 1 saat azaltılmış, ofis programları ortada yok. Şu anki ders saatleri korunmazsa norm fazlası olma yolunda hepimiz ilerleriz. Bazı arkadaşlar alan eğitimi 9. sınıftan başlayınca ders saatlerinin artacağını düşünüyor olabilir ama ben aksini düşünüyorum.
9. sınıftan alan eğitiminin başlaması alanımız açısından pek de iyi olmayabilir. Benim öngörüm şu şekilde:
Son birkaç yılda 9. sınıflara yaptığımız alan tanıtımlarında en çok gelen soru, "Hocam bu bölümü okumak zor mu, matematik gerekiyor mu?". Anlayacağınız öğrenciler ilgilerini çeken değil, kolayca okuyup, mezun olabilecekleri bölüm arayışındalar ki geleceğe dair tek tek hedefleri mezun olup, diploma almak. Cevap olarak çoğu zaman zor değil, 4 işlemi biliyorsanız rahatlıkla okursunuz diyoruz. Buna rağmen bu yıl sadece 5 kişi alanı seçti. Şimdi düşünüyorum da 8. sınıftan meslek lisesine gelecek olan öğrenciler sahip oldukları hangi bilgi ile bizim alanımızı tercih edecekler. Çoğu öğrenci okumak zor olacak diye düşünüp, alanımızı tercih etmeyebilirler.
Ben açıkçası hiç umutlu değilim, 15 yıllık öğretmenim, alanımızla ilgili çok az güzel şey oldu. Şu anda da hızla yok ediliyor.
 
Son düzenleme:
Yeni başlayacak sistemde
9 larda 9 saat + 2 saat mesleki gelişim
10 larda 14 saat meslek dersi
11 lerde 17 saat saat meslek dersi
12 lerde 24 saat beceri eğitimi + Seçmeli meslek dersi olacak deniyor
 
3 gün önce excel dosyasına baktığımda derslerin saati yazıyordu. Şimdi ders saatlerini silmişler :)
 
Geri
Üst