Fusion 360 Toplu Laboratuvar Kurulumu Adımları
Bu sayfa laboratuvar ortamında toplu kurulum ve güncellemelerden sorumlu olan eğitimciler ve BT yöneticileri içindir. Özellikle DeepFreeze gibi yazılımların kullanıldığı ve güncellemelerin kontrollü bir şekilde yapılmak istendiği çok bilgisayarlı ortamlarda, Fusion 360 için toplu laboratuvar kurulum paketi önerilmektedir. Bireysel kurulum paketi kullanıldığı takdirde, DeepFreeze nedeniyle otomatik Fusion 360 güncellemeleri mümkün olamayacaktır. (bkz:
Fusion 360 Güncellemeleri)
Aşağıda “
Eğitim Kurumları için Fusion 360” adlı kurulum paketi ile laboratuvar kurulum ve güncellemelerinin nasıl yapıldığı anlatılmaktadır.
A) Autodesk Eğitim Hesabınızı Oluşturmak ve Doğrulamak
İlk olarak,
Fusion 360 Eğitim Hesabı Açma ve Bireysel Kurulum Adımları sayfasının A) ve B) aşamalarında yer alan 1 ila 12 arasındaki adımları tamamlayarak Autodesk eğitim hesabınızı oluşturun ve kimliğinizi doğrulayın.
ÖNEMLİ: Rolünüzü
Eğitimci veya
BT Okul Yöneticisi olarak seçin. 5 nolu adımda,
Personal use and Educational Institution Deployment (Hem bireysel lisanslara, hem de kurumunuz için çoklu kurulum lisanslarına erişim) seçeneğini mutlaka işaretleyin.
B) Fusion 360 Laboratuvar Kurulum Paketini Edinmek
Sisteme hesabınız ile giriş yaptıktan sonra “
Fusion 360 for Educational Institutions” ürününün sayfasına gidin ve
SIGN IN düğmesini tıklayarak yukarıda oluşturduğunuz hesap ile giriş yapın.
C) Yeni Kurulum Yapmak
Windows tabanlı bilgisayarlar için
Download for Windows linkine tıklayın ve “Fusion Admin Install.exe” dosyasını indirin. Bu dosyayı laboratuvarda kurulum yapılacak tüm bilgisayarlara dağıtın ve her birinde yönetici hakları ile çalıştırın.

Kurulum tamamlandığında Fusion 360 kendliğinden açılacaktır. Fusion 360’a giriş yapmak için daha önce oluşturduğunuz ve Fusion 360 lisansına erişim sağladığınız hesabınızı kullanın.
Fusion 360 çalışır duruma geldikten sonra mutlaka hesabınızdan çıkış yapın ve Fusion 360’ı kapatın. Eğer DeepFreeze kullanılıyorsa, ancak bundan sonra tekrar devreye alın. Aksi halde Fusion 360 hep sizin hesabınız ile açılacaktır.
ÖNEMLİ: Fusion 360’ı kullanabilmeleri için, her bir öğrencinin ve eğitimcinin
Fusion 360 Eğitim Hesabı Açma ve Kurulum Adımları sayfasındaki
A, B, C ve E aşamalarını tamamlaması gerekmektedir.
Mevcut Bir Fusion 360 Laboratuvar Kurulumunu Güncellemek
Mevcut bir Fusion 360 laboratuvar kurulumunu güncellemek için, yukarıdaki likten indireceğiniz en yeni kurulum dosyasını bir betik (batch) dosyası ile birlikte çalıştırmak gerekir. Böylece bazı komut satırı parametreleri devreye girecek ve sıfırdan kurulum yerine güncelleme gerçekleşecektir.
Güncelleme için
şu linkte yer alan batch dosyasını indirin ve güncel kurulum dosyası ile aynı klasöre ekleyerek çalıştırın.
ÖNEMLİ: Güncelleme yerine üstüste kurulum yapıldığı takdirde, sistemde birden fazla Fusion 360 kurulumu aynı anda yer alarak perfomans sorunlarına neden olabilir.