2015 Kasım Norm Fazlası Olmuşum.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan craxx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

craxx

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Norm fazlası olmuşum bugün söylendi.
Hayırlısı ama merak ettiğim bir şey var daha önce Norm fazlası olan var mı nasıl işliyor süreç?
Birde bu dönem fazla olan var mı??
17 Kasım gibi boş yerler belli olur dedi Müdür Yrd.sı

Başka bir bilgisi olan var mı?
Bu ara İZMİR

hocam ben 1.5 yıl çalıştıksan sonra fazla oldun il içi tayin hakkım oldu istediğim başka bir ilçeye tayin oldum. İyikide fazla olmuşum :) Okuldan ayrılmak istiyorsanız fırsat. Ama ara atamalarda önce eğitim bölgesi boş yoksa ilçe içi öncelikli dedilerdi tercih yapmadım resende atamadılar ilk il içi atamalarda il içi istedim. Süreç tam olarak böyle oldu

hocam ben de geçen sene norm fazlası olmuştum. boş bir okul yazdım bir yıl geçmeden burada da norm fazlasıyım yine boş bir okul yazdım. bekliyorum sonucu dün bitti tercihler. malesef sürekli norm fazlası oluyoruz. boş yer varsa yazın bence

ben eski okulumda birkaç yıl boyunca teköğretmen olmamam rağmen normfazlası oldum. sonra başka bir okula tayin istedim gittim. orda da 8 saat dersim varken ve tek öğretmen olmama rağmen norm fazlası olup resen atama ile başka bir okula 6 saat derse gönderildim. 8 saat dersimin olduğu okuldan norm fazlası olarak 6 saat ders olan okula gönderildim. millieğitimin icraatlarına güven olmaz. resen atama yapabilir

@craxx hocam hangi ilçedesin?
Norm fazlası atamaları olması lazım aralıkta, süreci takip edip tercih yapabilirsin. kasım içinde de açabilirler takipte kal. bir de hangi eğitim bölgesindesin kaç saat okulda dersin var?

Hocam gözüne kesen okulları iste, belki de daha iyi bir yer olur. Geçen sene benim arkadaş istemedi, resen konağın en kötü semtlerinden birine atandı.Sonra da sırf oraya gitmemek için müdür yardımcısı oldu mecburen.

geçen sene başıma geldi.norm fazlası olanlar için tekrar atama yapıyorlar.süreç normal atama gibi ihtiyaç olan okullar açılacak tercih yapıp gidiceksiniz.. wğwe tercih yapmazsanız onlar istedikleri yere yolluyorlar sizi

geçenlerde kadromun olduğu okulun mdr yard. ile baktık ben de 6 saat ders ile fazlalık olarak görünüyorum. Bana tercih yapman gerekiyor diye söyleyecekler mi yoksa ben nerden takip edicem tercih etmem gerektiğini? bilgisi olanlar yazabilirmi?

okula yazı gelecek hocam norm fazlası olduğunuza dair... bana müdür yardımcısı haber vermişti

eş durumundan geldiğim okulda 1,5 ay sonra norm fazlası oldum :) önce aynı ilçedeki okulları açık gösterdiler tercih yap dediler. baktım ki açılan okullardaki ders sayısı benim okuldakinden daha az itiraz ettim tercih yapmadım. 15 gün sonra il genelini açtılar tercih yap dediler inat ettim yine yapmadım. resen atama da olmadı. şimdilik duruyoruz bakalım sırf bt sınıfım var diye ortam güzel diye...hakkımızda hayırlısı...

Günaydın arkadaşlar,
Ben de birşey merak ediyorum. Geçen yıl il dışı özür durumundan tayinim çıktı. Okula yazı göndermediler ancak 2. Dönem başı toplantısında norm fazlası olduğumu söylediler. 10 saat dersim vardı. Geçen yıl hiç bir işlem yapılmadı. Bu yıl 8 saat dersim var. Müdür bey norm istediğini söylüyor ancak verilirmi bilmiyorum.
Eğer yine norm fazlası olursam ve tayin istemem gerektiği söylenirse beni resen ilçeye verebilirler mi. Çünkü il merkezindeyim ve burada halk eğitimin dışında boş yok.

Merhaba hocalarım. Benimde okulumda 6 saat dersim var. Yatılı okuldayım ve her sene öğrenci sayımız düşüyor. Seneye bir sınıf kapanırsa bende norm fazlası olacağım herhalde. Şimdi sorum şu;
1) Ben zorunlu hizmet bölgesi 6 yıl olan bir ilçe deyim toplamda önceki okulumda 3 yıl, şimdiki okulumda da 2 yıl olmak üzere bu sene sonunda 5 yıllık zorunlu görevimi tamamlayacağım. Eğer norm fazlası olup başka bir yere norm fazlalığından tayinim çıkarsa gittiğim yerde yine 3 yıl çalıştıktan sonramı il dışı tayin isteyeceğim. Yoksa kalan 1 yılımı tamamlayıp bir sene sonra il dışı tayin isteyebilir miyim?
2) Birde bazı arkadaşlar 8-10 saati olmasına rağmen norm fazlası olmuşlar. Benim 6 saat var ve norm hakkında birşey dedikleri yok. Norm fazlası olmamak için kaç saat dersimiz olması gerekli?

tunc0687' Alıntı:
Merhaba hocalarım. Benimde okulumda 6 saat dersim var. Yatılı okuldayım ve her sene öğrenci sayımız düşüyor. Seneye bir sınıf kapanırsa bende norm fazlası olacağım herhalde. Şimdi sorum şu;
1) Ben zorunlu hizmet bölgesi 6 yıl olan bir ilçe deyim toplamda önceki okulumda 3 yıl, şimdiki okulumda da 2 yıl olmak üzere bu sene sonunda 5 yıllık zorunlu görevimi tamamlayacağım. Eğer norm fazlası olup başka bir yere norm fazlalığından tayinim çıkarsa gittiğim yerde yine 3 yıl çalıştıktan sonramı il dışı tayin isteyeceğim. Yoksa kalan 1 yılımı tamamlayıp bir sene sonra il dışı tayin isteyebilir miyim?
2) Birde bazı arkadaşlar 8-10 saati olmasına rağmen norm fazlası olmuşlar. Benim 6 saat var ve norm hakkında birşey dedikleri yok. Norm fazlası olmamak için kaç saat dersimiz olması gerekli?
1-Hocam il içi yer değiştirme il dışını etkilemez.
2-İlçe normu diye bir olay var.Ondan oluyorlar.

iambilisimci' Alıntı:
tunc0687' Alıntı:
1-Hocam il içi yer değiştirme il dışını etkilemez.
2-İlçe normu diye bir olay var.Ondan oluyorlar.
Teşekkür ederim hocam. :+1:

40 tane akıllı tahtanın, 358 tabletin, 12 saat dersim olduğu anadolu lisesinden alıp 6 saat ders olan köy okuluna verdiler. şimdi ordada norm fazlasıyım.
burası milli eğitim arkadaşlar.
hayatınız boyunca bu nasıl aptallık dediğiniz dayatmalara maruz kalacaksınız.

Yine aylardan Kasım... Norm Kadro fazlası olmaya alışkınım...

Meb BT Öğretmenlerine Gizli Mobbing Uyguluyor

2000 li yıllarda neredeyse TIP Fakültesi ile aynı puana sahip olan BÖTE bölümü mezunu Bilişim Teknolojileri öğretmenleri büyük hayallerle okudukları bölümün şimdi sancısını yaşıyorlar. O yıllarda atama sorunu da yaşamayan Bilişim Teknolojileri mezunları şimdi neredeyse atanmak için 85 puana yakın puan almalılar. Aslında bir atanamayan pişman, bir de atanan. Atandıktan sonra 6 ay sonra okullarında norm fazlası olan Bilişim Teknolojileri öğretmenleri başka bir okula geçmek zorunda kalıyorlar. Eğer kendileri tayin istemezlerse il içerisinde bazen başka bir ilçeye bile zorla tayinleri çıkabiliyor. Düşünsenize KPSS den puan alıp istediğiniz bir yere atanıyorsunuz yâda iller arası yer değiştirme ile istediğiniz okula atanıyorsunuz ve MEB size 6 ay sonra o okulda norm fazlası ilan ediyor ve sizi tayine zorluyor. Gittiğiniz okulda da yine norm fazlası olacağınızı bile bile tayine zorlanıyorsunuz. Normal şartlarda okullardaki ders sayısı yetersizliği nedeni ile maaş karşılığı doldurmak için 3 okula giden Bilişim Teknolojileri öğretmeni bile var. FATİH projesine büyük umut bağlayan Bilişim Teknolojileri öğretmenlerinin sorunları bu projeye rağmen çözülmedi. Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmen adı altında FATİH projesi uygulanan okullara görevlendirme yapılıyor ama Bilişim Teknolojileri öğretmenleri bulundukları okulda sürekli norm fazlası olarak tayine zorlanıyorlar. Etrafınızda bildiğiniz tanıdığınız Bilişim Teknolojileri öğretmeni varsa bu yazılanlar sizin için oldukça anlamlı gelecektir. Umarız bu yazılanlar yetkililer tarafından da anlaşılarak karşılanır ve bir çözüm yolu aranır. Bu konuda büyüklerimizi empati yapmaya davet ediyoruz. Sizin de 6 ayda bir, senede bir görev yeriniz değişse mutlu olur musunuz? Haftanın her günü başka bir kurumda çalışmak sizde de aidiyet sıkıntısı yaratmaz mı? Bu konuda yapılması gereken FATİH projesi uygulanan yâda Bilişim Teknolojileri sınıfı bulunan tüm ortaokullara Bilişim Teknolojileri normu açılmalıdır. Ders sayısına bağlı olarak hesaplanan Bilişim Teknolojileri normu her zaman öğretmenleri mağdur edecektir. Bilişim Teknolojileri bulundukları okulda derse girmenin yanı sıra diğer öğretmenlere, öğrencilere ve okul yönetimine rehberlik etmektedirler ve FATİH projesinin olmazsa olmazı bu sürecin takipçisi olacak olan Bilişim Teknolojileri öğretmenleridir. İller yine norm fazlası atamalarına başladı ve Bilişim Teknolojileri yine istemeyerek de olsa başka okullara hatta başka ilçelere gönderilmeye başlandı. Bu konuda MEB yetkililerden çözüm bekliyoruz. Her okula bir Bilişim Teknolojileri öğretmeni normu olmalı tıpkı müdür, müdür yardımcısı gibi sabit bir norm kadro istiyoruz. Bizler MEB için hizmet etmek istiyoruz ama içinde bulunduğumuz durum inanın çok sıkıntılı. FATİH projesi için bizlerde elimizin taşın altına koymaya hazırız. Yeter ki gerekli imkânlar sağlansın. Bilişim Teknolojileri öğretmenlerini o okuldan o okula göndermekle bu sorun çözülmez.

Değerli büyüklerimiz lütfen kendinizi bir an olsun bizim yerimize koyun ve bu soruna çok da zor olmayan bir çözüm getirin. Daha fazla mobbing yaşamak istemiyoruz.

Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri
Saygılarımızla…

inikat' Alıntı:
@craxx hocam hangi ilçedesin?
Norm fazlası atamaları olması lazım aralıkta, süreci takip edip tercih yapabilirsin. kasım içinde de açabilirler takipte kal. bir de hangi eğitim bölgesindesin kaç saat okulda dersin var?

20 Kasımda açacaklarmış ilçe içinde yazabilceğim bir yer varsa yazmama gerekiyor muş.

yoksa resen atama yapılacak mış.

yoksa il içindekiler açılacakmış Hakkımızda hayırlısı

klebsiella' Alıntı:
arkadaşlar btr olsak bile norm fazlası mı oluyoruz :lol:

Ben BTR yim ve okul açıldığında seçmeli ders seçerken söylememe rağmen bizim dersi 6 ya tamamlamadılar.
İnşallah açılacak yere göre tercih yapacağım. ama sıkıntılı bir yer olursa o zaman neden ders seçilmedii ile ilgili Milli eğitime yazı yazacağım.

selcuk35' Alıntı:
40 tane akıllı tahtanın, 358 tabletin, 12 saat dersim olduğu anadolu lisesinden alıp 6 saat ders olan köy okuluna verdiler. şimdi ordada norm fazlasıyım.
burası milli eğitim arkadaşlar.
hayatınız boyunca bu nasıl aptallık dediğiniz dayatmalara maruz kalacaksınız.

Ne zaman emekli olacaz biz yawwww. :o

neontester' Alıntı:
geçenlerde kadromun olduğu okulun mdr yard. ile baktık ben de 6 saat ders ile fazlalık olarak görünüyorum. Bana tercih yapman gerekiyor diye söyleyecekler mi yoksa ben nerden takip edicem tercih etmem gerektiğini? bilgisi olanlar yazabilirmi?

Hocam eğitim bölgesinde başka okul yoksa Yani köyde isen 6 saat ders yeterli diye biliyorum. Çünkü bizim okulda 6 saatten az olan 2 kişi fazla olduk.
6 saat var ama ilçe de isen bu eğitim bölgesinde Okulların ders yüküne göre en az dersi olan okullar norm fazlası oluyor.

craxx' Alıntı:
neontester' Alıntı:

Hocam eğitim bölgesinde başka okul yoksa Yani köyde isen 6 saat ders yeterli diye biliyorum. Çünkü bizim okulda 6 saatten az olan 2 kişi fazla olduk.
6 saat var ama ilçe de isen bu eğitim bölgesinde Okulların ders yüküne göre en az dersi olan okullar norm fazlası oluyor.

Aslında en az dersi olan olacağına BT öğretmeni olan okula verseler normu sorun olmayacak. İlçe içinde dönüp dolaşıyoruz. Şimdi bu okulda fazlasın gideceksin. Seneye gene norm olacak belki o okulda ve başkası gelecek.. Zooooor...

craxx' Alıntı:
neontester' Alıntı:

hocam ilçedeyim ama henüz bişey söyledikleri yok bakalım ne olacak ne bitecek süprizlerle dolu meb :S

Norm durumları belli oldu ama eksik fazla listeleri yayınlanmadı.

merakla bekleniyor.

http://www.kamuajans.com/egitim-persone ... 87567.html

Arkadaşlar norm fazlalığı ile ilgili nette dolasan yazılarda 8. madde Bilişimle ilgili talim terbiye kararları uygulanır ne demek?
Ankara norm fazlalarını resen atıyor mu
Atarsa aynı ilçeye verme gibi bi iyilik yapıyor mu
Eş durumu norma engel mi
Okuldaki diğer bilişim öğretmeni doğum iznine ayrılıp sonra da tain isteyecek bu durumları belirtsek faydası olur mu

Yardım lütfen

BBNET
Geri