2015-2016 TABLET DAĞITIMLARI BAŞLADI

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gizemkar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

gizemkar

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Ne ilçeden ne de ilden tablet dağıtımıyla ilgili herhangi bir yazı gelmemişken ansızın 04/10/2015 Pazar günü yani dün Müdürümüzün telefonuyla İstanbul Telpa tarafından tabletlerimizin gönderildiği ve Nakliye aracının geldiğini ve aradığını öğrendim. Teslim Aldık sadece 10. sınıflar için gönderilmiş sanırım. Hazırlıklı Olun haber falan vermiyorlar.
Balıkesir Körfez Bölgesinde Dağıtım Başladı.

66 Öğrenci + 11 öğretmen Tableti ve 16 Adet de Extra Tablet Kalemi gönderilmiş.
Sanırım kalemler kutu içlerinden eksik cıkma ihtimali için gönderildi. Çünkü 2014 de Eksik kalemler vardı kutu içeriklerinde sonradan gönderilmişti). Bu sefer peşin peşin gönderilmiş. (Mng kargo etiketli kargo poşetinde)

EDİT:
Bu yıl Bluetooth Öğretmen Klavyesi Yok.
Telpadan extradan gönderilen kalemlerin ise tanıtım amacıyla gönderilmiş olduğunun bilgisini aldım.

Öğretmen ve Öğrenci Kutu İçeriği.:
- Etab 5
- Tablet Kılıfı
- Kalem
- Şarj Aleti ve
- Data Kablosu
- Klavuz.

-----------------------
Bluetooth Klavye yok

ne kadar geç o kadar iyi. hala anlayamadılar mı bu tablet işinin faydasız olduğunu

Arkadaşlar maalesef bizimkilerde geldi. Sizler dağıtım için ne yapmayı planlıyorsunuz. Geldiği gibi dağıtalım mı? yoksa kendimiz mi aktif ederek dağıtalım. ilkinde kendim aktivasyon yaparak dağıtmıştım ama bu sefer açılışta arayüz de farklı. Tc ve eba şifre sormadı.

Benim yöntemim şu: öğrenci listesini excele atıyorum. Bir barkod okuyucu(tanıdık eczane vs. lazım :D ) ile kime hangi tableti verdiğimi kaydediyorum. Daha sonra adres mektup birleştirme ile tutanakları yazdırıp imzalatıyorum ve dosyaya kaldırıyorum. Öğrencilere de aktivasyon kalıyor.

Barkod okuyucuya gerek yokki hocam. Kutunun içinden zaten fazladan bir tane barkod çıkıyor. Onu alıp tutanağa yapıştırınca iş bitiyor. Ama benim endişem aktivasyonu yapabilecekler mi

il Koordinatörümüz Beklemeden kalacağımızı söyledi ama bugün tutanaklar için excel dosyasını hazırlamaya başladım şimdiden hazır olsun.

Aynen hocam :)

Bu arada Öğretmen Kutu içeriği ile ilgili ekleme yaptım Öğrenci kutu içeriğinede bakım ona göre tutanak metnini tanzim edeceğim.

Hocam orta okula gelmez.
Tabletler Fatih projesinin 3. ayağıdır. Önce tahta sonra Alt yapı sonrasında tablet.

caylakcekirge' Alıntı:
"..Dağıtımı yapılacak tabletler, geçen sene 9. Sınıf olup bu yılki 10. Sınıf öğrencilerine yapılacaktır...."
http://www.ankaraegitici.net/?p=475

Peki şu anda 11. sınıf öğrencilerimiz var. Onlara zamanında dağıtılmıştı. Ama sınıflarına meslek liselerinden nakil öğrenciler geldi onlara tablet verilmedi. Bunun için bir çözüm fikriniz var mı arkadaşlar??

Öğrencilerin rahat %40'ı nakil gitmiş yerlerine meslek liselerinden öğrenciler gelmiş yani öyle 3-5 kişi de değil tableti olmayan.

Bt Koordinatörü nün deposunda tablet vardır meslek Lisesinden gelenler için

cep telefonuna barkod okuyucu kurup aynı işlem yapılabilir. onunan barkodları mail yolu ile gönderebiliyor.

gizemkar' Alıntı:
EDİT: Kalemler sanırım öğretmenler için gönderilmiş. Öğretmen Kutusu açtım içinde Kalem yoktu Malesef. :o
Bu yıl Klavyede yok.
Telpayı aradım öğrendim. E tab5 serisi paketlerde Kalem gönderilememekteymiş. Kalemsiz daha rahat kullanım imkanı varmış. Ayriyeten gönderilen kalemler ise tanıtım amacıyla gönderilmekteymiş. Çizim vb işler yapılacaksa rahat yapılabilsin diye. İsteyen öğrenci olursa parayla alabilecekmiş.

-Etab 5
-Tablet Kılıfı
-Şarj Aleti ve
-Data Kablosu
-Klavuz.

-----------------------
Kalem Yok

Hocam tabletlerin yanında takılı kalemler (Samsung Note misali),hem öğrenci hem öğretmen tabletlerinde var (bizdekilerde en azından) Telpa nasıl yok demiş ki?

Hocam kalem var. (Gm tab 5) yan tarafta takılı bir şekilde. ayrıca öğretmen kutusunda bir de yedek çıktı.

ThatBeatsAll' Alıntı:
gizemkar' Alıntı:
EDİT: Kalemler sanırım öğretmenler için gönderilmiş. Öğretmen Kutusu açtım içinde Kalem yoktu Malesef. :o
Bu yıl Klavyede yok.
Telpayı aradım öğrendim. E tab5 serisi paketlerde Kalem gönderilememekteymiş. Kalemsiz daha rahat kullanım imkanı varmış. Ayriyeten gönderilen kalemler ise tanıtım amacıyla gönderilmekteymiş. Çizim vb işler yapılacaksa rahat yapılabilsin diye. İsteyen öğrenci olursa parayla alabilecekmiş.

-Etab 5
-Tablet Kılıfı
-Şarj Aleti ve
-Data Kablosu
-Klavuz.

-----------------------
Kalem Yok

Hocam tabletlerin yanında takılı kalemler (Samsung Note misali),hem öğrenci hem öğretmen tabletlerinde var (bizdekilerde en azından) Telpa nasıl yok demiş ki?

HOCAM HAKLISIN.
Dağıtmayın dendiği için naylondan bile çıkarmamıştım üstün körü bakıp geçmiştim.. Siz söyleyince naylonu çıkarıp baktım tabletlerin köşesine yakın takılıymış evet.
Bilgilendirmeyi yapan telpacıyı ne yapim ben şimdi :) adam demezmi kalem gönderilmedi kalemsiz daha iyi kullanılıyor etab5 diye.. Yorumsuz!

gizemkar' Alıntı:
HOCAM HAKLISIN.
Dağıtmayın dendiği için naylondan bile çıkarmamıştım üstün körü bakıp geçmiştim.. Siz söyleyince naylonu çıkarıp baktım tabletlerin köşesine yakın takılıymış evet.
Bilgilendirmeyi yapan telpacıyı ne yapim ben şimdi :) adam demezmi kalem gönderilmedi kalemsiz daha iyi kullanılıyor etab5 diye.. Yorumsuz!

Bir sorunumuz olduğunda kimlerle muhatap olduğumuzu gösteriyor hocam,vay halimize... Adamların gönderdikleri üründen haberi yok.

Aynen öyle hocam. Zaten oyuncak ettiler 2014 de gelenleri kim bilir ne oldu Tabletler.. En çok şarj yuvası sorunu yaşadık. Şu sıralar ses seda yok bakalım bu gelenleride dağıtalım bakalım neler göreceğiz.

BBNET
Geri