2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Önerilen Ders Saatleri

Kodla Büyü
11. sınıflara mesleki gelişim eklenmesi(sadece bu sene için) dışında geçen seneden farklı değil ders saatleri sanırım

kade38' Alıntı:
11. sınıflara mesleki gelişim eklenmesi(sadece bu sene için) dışında geçen seneden farklı değil ders saatleri sanırım
sadece bu sene 11. sınıflarda geçerli ve 2 saat fazla oluyor ders saati
Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 12.03.2014 tarihli ve 12 Sayılı Kararı ile, 2015-2016 öğretim yılında bir defaya mahsus olmak üzere Teknik, Anadolu Teknik, Meslek ve Anadolu Meslek Liselerinin (Anadolu Sağlık Meslek Liseleri hariç) 11inci sınıflarında alan ortak dersleri arasında haftada 2 ders saati süreli olarak okutulması kararlaştırılmıştır.
Buna göre,
Mesleki gelişim dersi mevcut haftalık ders saati toplam sayısına 2 ders saati ilave edilmek suretiyle uygulanacaktır.
2015-2016 Öğretim Yılında 11 inci sınıf olması gerekirken 10 uncu sınıfta başarısız olarak sınıf tekrarına kalan ve söz konusu öğretim yılında Mesleki Gelişim Dersini okuyamayan öğrenciler hakkında ise Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin 42 nci maddesi 1 inci fıkrası a bendinde düzenlenen sorumluluk hükümleri doğrultusunda işlem yapılacaktır.

Mevcut alan derslerinin içerisinde mi yoksa ilave olarak mı okutulacağı hakkında resmi bir yazı var mı? Mevcut yazı iki türlü yoruma da açık.

xmaniax' Alıntı:
Mevcut alan derslerinin içerisinde mi yoksa ilave olarak mı okutulacağı hakkında resmi bir yazı var mı? Mevcut yazı iki türlü yoruma da açık.
Megep sayfasında açıklama var. Haftalık ders saatlerine 2 saat ilave edilerek mesleki gelişim dersi okutulacak.

egunay' Alıntı:
xmaniax' Alıntı:
Megep sayfasında açıklama var. Haftalık ders saatlerine 2 saat ilave edilerek mesleki gelişim dersi okutulacak.

peki 11. sınıflar anadolu meslek haftalık kaç saat ders görecek gecen seneye göre +2 mi?

mkrkls' Alıntı:
egunay' Alıntı:
xmaniax' Alıntı:

peki 11. sınıflar anadolu meslek haftalık kaç saat ders görecek gecen seneye göre +2 mi?
evet

egunay' Alıntı:
xmaniax' Alıntı:

bizim okulda derslerimizin 2 saatini azaltıp mesleki gelişim dersi koydular. Megepteki yazıyı böyle yorumlamışlar.

fndgngr' Alıntı:
egunay' Alıntı:
xmaniax' Alıntı:

bizim okulda derslerimizin 2 saatini azaltıp mesleki gelişim dersi koydular. Megepteki yazıyı böyle yorumlamışlar.

bizim okuldada 2 saat azaltarak dersi koymayı planlıyorlar. Yazıyı o şekilde yorumlamışlar. Sitedeki yazı yoruma açık.

hocam dikkatlice okuduğunuz sadece bu seneye için TTK almış karar doğrultusunda toplan ders saatine 2 saat eklenecek hiç bir ders eksiltmesi olmasan haftalık diyelim 42 ise 44 olacak toplamda

mkavakli23' Alıntı:
hocam çok güzel bi çizelge olmuş. elinize sağlık yalnız bi sorum olacak. bu AML programlarında 11. sınıflar için 5, 12. sınıflar için 4 saat seçmeli ders olarak görünüyo. bu dersler dal dersleri arasından seçilen meslek dersleri mi olmak zorunda yoksa kültür dersleri de olabilir mi? bilginiz var mı?

Saygı değer hocalarım; Burada seçilen derslerin ders ön koşullarını gözardı edilmiş. Örneğin, Gelişmiş internet uygulamararı için ön koşul olarak “Nesne Tabanlı Programlama” dersi modüllerini almış olmak yazıyor. 11 web deki bi öğrenci 12 bunu alması için nesne tabanlıyı alması lazım. Ders seçilirken ön koşullara bakılmalıdır.

aliabi' Alıntı:
Saygı değer hocalarım; Burada seçilen derslerin ders ön koşullarını gözardı edilmiş. Örneğin, Gelişmiş internet uygulamararı için ön koşul olarak “Nesne Tabanlı Programlama” dersi modüllerini almış olmak yazıyor. 11 web deki bi öğrenci 12 bunu alması için nesne tabanlıyı alması lazım. Ders seçilirken ön koşullara bakılmalıdır.
Hocam tüm ön koşullar uygundur sadece gelişmiş internet uygulamaları hariç onun sebebi de Web programcılığı dalının işine yararyacağını düşündüğümden dolayı koydum, şimdiye kadar SBO dersi veriyorduk ama pek verimli değildi

CSonay' Alıntı:
mkavakli23' Alıntı:
hocam çok güzel bi çizelge olmuş. elinize sağlık yalnız bi sorum olacak. bu AML programlarında 11. sınıflar için 5, 12. sınıflar için 4 saat seçmeli ders olarak görünüyo. bu dersler dal dersleri arasından seçilen meslek dersleri mi olmak zorunda yoksa kültür dersleri de olabilir mi? bilginiz var mı?
hocam idare ile aranızda olan birşey ister meslek dersi ister kültür seçersiniz 11 de 4 saat kadar toplada 22 olacak şekilde 12 de toplam meslek dersi 28 geçmeyecek şekilde yani 2 saate kadar meslek dersi seçebilirsiniz, biz tüm okulda birlik beraberlik olsun diye sadece aynı kültür derslerini seçiyoruz

BBNET
Geri