2013 Polo Blue Motion

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ersen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
enayi çok. hem latitude a 98000 veren golfe niye vermesin hocam. en azından teneke değil...

geçen hafta 2011 polo 1.4 km:27.000 idi, araba hafif yokuşda gitmiyor...hayat geçmez bu araba ile yazık verilenparaya,ben ford fiesta 1.4tdi vardı uçak gibiydi...peşine gelemez polo..alman biraz salam yapar işde..

bu ay 2012 toyota corolla comfort extra aldım
45600 tl ye
polo küçük bir araç auris düşünmezmisin

Hocam 41 ona vereceğine, 30 daha ver Passat Bluemotion al :)
Şaka bir tarafa, bir arkadaşta var. Bayağı zamandır kullanıyor, araçtan genel olarak memnun ama tabi eksik noktaları var.
+ Yakıt çok, çok az
+ Bluemotion gelişmiş bir teknoloji
+ Tek opsiyonla satılsa da araç bayağı dolu
+ Vergi avantajı var

ama eksileri
- Araç küçük
- Çocuk arabası katlansa bile bagaja bir kutu ile beraber sığmıyor
- VW servisi ve yedek parçaları pahalı (gerçi 0 alacağınız için uzun zaman tamir masrafı olmayacak)
- Satışı zor bir araç (eninde sonunda her araç satılmak için alınır)
- Motor seri değil,100 km hızlanması 14 sn civarında (her zaman derim, ufak çapta bir servet yatırdığın araba ile sol şeritte doğan'dan sellektör yememek lazım. Araç dediğin bayırda kamyonu rahatlıkla sollaması gerekli). Vites dişlilerinin oranlarına bakmak lazım. belki ara hızlanmalar iyi olabilir.

Bu ve buna benzer sorunlardan size uygun olanları iyi düşünün hocam. Hayırlı olsun hocam.

Hocam polo arkadasımda gördüm ve cidden hiç beğenmedim, kendisi de beğenmiyordu ve değiştirdi.. Markası sağlam ama kendisi tırt bir araba...

Nisanda 1.2 PS Trendline almayı düşünüyorum karar verdim gibi. Yılbaşından önce 29,600'dü sanırım. 31.000 olmuş.

Fiyat fazla gibi gelebilir ama kendi açımdan artıları;
- Çok az yakıt harcıyor!
- Vergisi düşük
- Şehir içinde ve dışında rahatça kullanılacak bir araç,
- Düz 1,2 TDI modelinden daha donanımlı bir araç (start-stop, hız sabitleme, görünüş vs..)
- Çekiş olarak şu anki 1,8 LPG li aracımdan daha kötü olduğunu zannetmiyorum (benzinde canavar).. Polo 1,4 benzinlinin otomatiğinde yokuşlarda çekiş sorunu olduğunu biliyorum, ama bu araba 1,2 TDI olduğu için daha iyi tutunacaktır.
- Diğer markalardaki sınıfdaşlarına göre daha oturaklı ve sağlam!!
- 2. çocuk olana kadar binerim diye düşünüyorum.
- Hız tutkunu değilim şu anki aracımla bile 130 u geçmişliğim parmakla sayılır..

Fikirleriniz için teşekkürler. Hedef bu araba ama nasip ne olur bilinmez. Araştırmalarım devam ediyor..

bende 2012 bluemotion var.
iyice araştırıp aldım. bence bir araba alınmadan önce kendi özelliklerini iyice düşünmeli insan.
*ben hız sevmem 100 km'yi hiç aşmadım, aşmam.
*araç tüketimi önemli
*büyük araba sevmem arka koltukta olmadıkça. (eşim ve ben, ikimize de önde yer var) :)
*çocuk arabası konusuna gelince. "çocuk arabasına göre araba değil, arabaya göre çocuk arabası alınmalı" fikrindeyim. buna göre çocuk arabası bulmak zor olmaz.

*yakıt tüketimi konusunda sınıfının EN İYİSİ
*sağlam araba/marka
*beklentilerimizi karşılar yeterlilikte
*benim hız aralığımda yokuşta sorun yaşamıyor. üstünü denemedim. gerek de yok.
*donanımları da çok güzel. (yokuş kalkış, start-stop... vs)

* EN KÖTÜ yanı VW'nin Bluemotion modellerinde stepne yok. evet yanlış duymadınız. stepne yok. arabaya bi güzel para sayıyorsunuz, sonra gidip ayrıca para sayıp stepne alıyorsunuz. stepne olmamasının açıklaması da "araba daha hafif olsun ki az yaksın" mış. :) tabii bu sorunu VW'in saçma politikası olarak yorumluyorum. yoksa arabanın bir suçu yok :)

olumlu-olumsuz yönlerini düşünmek gerek. sonuç olarak arabamızı seviyoruz.

elrond' Alıntı:
enayi çok. hem latitude a 98000 veren golfe niye vermesin hocam. en azından teneke değil...

golf bence fazla abartılan bir araç o kadar ufak bir arabaya asla o kadar para vermem birde vw zaten tipim değil tarzı yok arabalarının, kaba saba arabalar..

motor 1.2 ahım şahım performans beklemeyin, tasarruf aracı..

Ha tasarruf edeceği diye o arabaya o para verilir verilmez, tercih meselesidir..

B sinifi bir araca 40 bin ustu para veriliyorsa bir farki olmali..o sinifta farki olan tek arac Yaris Hybrid dir..

erden60' Alıntı:
geçen hafta 2011 polo 1.4 km:27.000 idi, araba hafif yokuşda gitmiyor...hayat geçmez bu araba ile yazık verilenparaya,ben ford fiesta 1.4tdi vardı uçak gibiydi...peşine gelemez polo..alman biraz salam yapar işde..

ya o yokuş hafif değildir yada siz düşük devirde rampada dizel gibi çekip götürecek sandınız, benzinli rampada biraz yüksek devir ister hocam yoksa yürümez. 2011 1.4 benzinli polom var bahsettiğiniz 1.4 dizel uçak gibi olan fiestanla (1.4 hacimde en zayıf dizeldir kendisi 68hp/160nm tork) her türlü meydan okuyorum. :D

polo wv nin en kötü arabasıdır ama fiestayla falan kıyaslayanlar olmuş motor gücü değil şürüş keyfi konfor güvenlik wv de ön plandadır boru mu polo yani :)

benim arabayı satacam da yerini yapıyom :D

kaybil' Alıntı:
polo wv nin en kötü arabasıdır ama fiestayla falan kıyaslayanlar olmuş motor gücü değil şürüş keyfi konfor güvenlik wv de ön plandadır boru mu polo yani :)

2009'dan sonra ki kasa ise ben talibim hocam :))

erhnhtms' Alıntı:
erden60' Alıntı:

ya o yokuş hafif değildir yada siz düşük devirde rampada dizel gibi çekip götürecek sandınız, benzinli rampada biraz yüksek devir ister hocam yoksa yürümez. 2011 1.4 benzinli polom var bahsettiğiniz 1.4 dizel uçak gibi olan fiestanla (1.4 hacimde en zayıf dizeldir kendisi 68hp/160nm tork) her türlü meydan okuyorum. :D

bende meydan okuyom 2005 poloyla hemde benzini içer ama hakkını da verir :D
fiyatta anlaşılır :D

hbasdereli' Alıntı:
kaybil' Alıntı:

2009'dan sonra ki kasa ise ben talibim hocam :))

yok hocam 2005 kedi gözü gelmiş geçmiş en iyi polo modelidir :D

yokuşta 1.4 gitmiyor diyen arkdaş şaka yapmış galiba agrı dağının eteginden doğu beyazıta tırmanısında 140-150 gördü benim atom karınca polom.
Fiesta ile nissan ile kıyaslayan arkadaşlarda galiba pek sağlıklı düşünemiyorlar. Sırf wolswagen alabilmek için sedan opelimi satıp polo aldım ha opel kötü müydü değildi ama polo da ayrı bi keyf var sürüş güvenlik donanım kibarlık ve en önemliside HUZUR

erhnhtms' Alıntı:
erden60' Alıntı:

Hocam o kadar tsi dsg diyorsun 1.4 polo ya mi biniyorsun, simdi sen bir de manuel dersin :)

Fiesta konusunda size hak veriyorum, ford bmax e de 70 lik dizel koymus, 100km ye 15-16 sn de cikiyor, tam sag serit arabasi :)

g.cetin.66' Alıntı:
Bu arada benim polomda benzinli ;) az yakıyor ne gerek tüpe devir ekonomi devri :)
Kaç model hocam 1.2 motor almaya karar verdim 1.4 comfortline bütçemi aşıyor sıkıntı çıkarırmı konya da :)

hocam 250 kuruş şehir dışında yakıyor sehır ıcınde ıse 330 ıle 360 arasında degısıyor ben hesapladım eger 22000 km yaparsam tupun parası cıkıyor su anda o km yapacak halım yok . ılerde belkı batıya gelırsem taktırrım ama sart degıl en azından don olayı falan yok benzınde oldugu ıcın

Seat Leon 1.6 TDI 105 HP liste fiyatı 48.900 ... şiddetle tavsiye ederim. sürüş, konfor, güvenlik, kalite ne ararsan mevcut. :+1:

branta' Alıntı:
erhnhtms' Alıntı:
erden60' Alıntı:

Hocam o kadar tsi dsg diyorsun 1.4 polo ya mi biniyorsun, simdi sen bir de manuel dersin :)

abi deşme yaramı sen git tsi+dsg golf 6 yı test et sonra 14bin tlcik daha çıkamadığın için 1.4 manuel al :D
bu arada dsg yide hanım için düşünmüştüm ne kadar dsgnin vites atışları çok hoşuma gitsede eski manuelcilerdenim :+1:

erhnhtms' Alıntı:
branta' Alıntı:
erhnhtms' Alıntı:
erden60' Alıntı:

abi deşme yaramı sen git tsi+dsg golf 6 yı test et sonra 14bin tlcik daha çıkamadığın için 1.4 manuel polo al :D
bu arada dsg yide hanım için düşünmüştüm ne kadar dsgnin vites atışları çok hoşuma gitsede eski manuelcilerdenim :+1:

BBNET
Geri