Hocam 5. sınıflar 8 saat seçmeli dersi seçmek zorunda. 4. madde bunu gösteriyor.mahmutkars' Alıntı:Arkadaşlar.Branşınm Bilişim Teknolojileri ama müdür yardımcısıyım.İkili İlköğretim okulunda görev yapıyorum.
7. İsteyen okullarda 8 ders saatine kadar okul ve çevrenin şartları ile öğrencilerin bireysel özellikleri ve ihtiyaçları dikkate alınarak; sanat etkinlikleri, sportif çalışmalar, sosyal ve kültürel etkinlikler ile her türlü eğitici faaliyetlerin gerçekleştirilmesi okul yönetiminin kararına bağlı olarak uygulanabilir.
Dikkatlice incelerseniz, İsteyen okullarda 8 saate kadar ifadesi var.Bu ne anlama geliyor açıklayalım.Şu an açıklanan çizelgede 5.sınıflara 28 zorunlu + 2 saatte seçmeli ekleyebilirsiniz.Okulun fiziki şartları uygun değilse anlamı çıkar.8 saat fiziki şartlar uygun olursa.Ben yarın normları yaparken malesef bu maddeye göre yapacağım.Okulumuzda Bilişim Teknololjileri öğretmeni var ve en çok destekleyen norm fazlası olmasını önleyen,diğer öğretmenlerın özel işlerinin ve sınıftaki aksaklıklarının giderilmesine dahi karşı çıkan birisiyim ama malesef norm yapılırken bu maddeyi dikkate almak durumundayım.İkili Öğretim olmasından dolayı 30 saatei geçemiyoruz.Ama seçeceğim ders tabiki Bİlişim Teknolojileri olacaktır.Bilişim Teknolojileri dersi 6 şubeden 5.sınıflar için 6x2 = 12 ders , 6 ve 7 .sınıflardan ise 12 şube 12x1 = 12 toplam 24 saat dersi olmuş olacaktır.Formatörlük belasından kurtarmış olucağız.İkili öüretimler dikkat etmesi gereken madde 7.madde olacaktır.
7. madde bütün ders saatleri dışında yapılabilecek faaliyetlerden bahsediyor. Çünkü seçmeli ders ifadesi geçmiyor. Aynen egzersiz gibi.
Ayrıca Bir günü 8 saat veya iki gün ilk dört saatler vb. şekilde seçmeli ders saatleri ortak belirlenir (md 4) diyor. Bu sebeple bir seçmeli ders (örn bilişim) haftada 8 saatten fazla okutulamaz. Hatta bu yıl sistem 5. sınıflarda okutulacağı için sadece 5. sınıflarda 2 saat okutulabilir. 6-7-8 modüllerini 5. sınıflara uygulayamazsınız. O yüzden 5. sınıflarda 2 saat olur seçmeli ders bu yıl bilişim için. Diğer seçmeli dersler içinde geçerli. Bilişim bu açıdan çok şanssız yine.
Matematik din türkçe beden gibi derslerde öğretmen çok olacağı için örneğin matematik uygulamaları dersini 40 kişi seçerse 2 matematikçi 2 grup yaparak dersi işleyebilir. Çünkü okullarda matematikçi çok olur.