spider23' Alıntı:okuduğum kadarı ile bu 1.2 TSI motorların motor ömrü konusunda sıkıntılar yaşanabilirmiş;sonuçta hacim arttıkça aracın motor ömrünün de uzadığı bir gerçek..ee bu durumda 1.5 tonluk bi araca bu 1.2 motor çok uzun ömürlü olmayabilir..bence uzak durmakta fayda var bu motorlar çok yeni bir teknoloji...oturmasını beklemekte fayda var...ki bakarsanız;1.5 tonlukama 1.2-1.3-1.4 lük bir mercedes bmw ye rastlamazsınız bile çünkü yok..neden _??çünkü motor çabuk biter...
spider23' Alıntı:@hhtc akp yle ilgisi ne ki???bizim okulda ücretli çalışıp 2011 aurisle gelen öğretmen arkadaşlar var;öğretmen maaşıyla mı oldu sanıyosun???YANILIYOSUN!!!!!
nkobya' Alıntı:Hocam ben de yukarıdaki arkadaş gibi düşünüyorum. En az 1300 kilo araba, 1.2 motor. Yani 105 beygir. Şu anda ben de honda kullanıyorum, arabanın boşu 1300 kg, 1.6 motor ve 125 beygir ancak yetiyor. Bu aldığınız araba bastığınız zaman gitmez, ikinci olarak diyelim yüklendiniz turboya geçti e o zaman da zaten çok fazla yakacak. Dolayısıyla yakıt olarak 1.6'Dan az yakmayacak. Hem sonra o kadar para verip 1.2 araba almak pek mantıklı değil. Ben hondayı almadan önce, gittim hem passat'a hem de jettaya baktım. Düşündüm almayı sonra vazgeçtim. Kötü olmasından değil, honda jettadan cazip geldi, passat hondadan cazip geldi ama passata gücüm yetmediği için honda aldım. Tavsiyem nacizane kıy 8000 tl'ye al 1,6'yı. Hem sonra satarken de ona göre satacaksın. Boşa giden bir para olmayacak. Karar senin. Son not; 40-50 milyar verip 1.2 araba alma derim bennnnn.... Kararın şimdiden hayırlı olsun...
Jetta için demedim.Benim aracım Seat Leon 1.4 TSI ordan karşılaştırdım.Biri arkadaşı durdursun benzinli araç alınmaz artık.ozkansedef' Alıntı:halimyaren jetta için dediysen onu 1.2 TSI motoru var 2011 modelinde. 1.4 TSI şimdilik yok. Benzin e geldiğinden daha fazla mazot a zam geldi 2011 de.
kemalkarademir' Alıntı:jetta yı inceledim tırt çıktı.... toyota coralla al bence ben kullanıyorum çok memnunum...
bencede tırt kanka toyota alozkansedef' Alıntı:kemalkarademir' Alıntı:jetta yı inceledim tırt çıktı.... toyota coralla al bence ben kullanıyorum çok memnunum...
neye göre tırt çıktı hocam?![]()
aakcakaza' Alıntı:Hocam ev al araba alma boşver :lol:
monerello' Alıntı:passat diyordum ama 1.2 jetta vw ye ısınmak için mantıklı duruyır daha önce vw im olmadı hiç. bakalım nasıl olacak hayırlısı
Yesil26' Alıntı:Hem 1.2 performansı az olacak hemde tüp takılmadığından dolayı çok yakacak bilmiyorum nasıl alacak.
:+1: güzel tercih, pişman olmazsın...1.4 benzinli 125 beygir olanından mı?ozkansedef' Alıntı:Jettaydı golftü yetiydi derken en son olarak Superb de karar kıldım. Bugun verdik siparişi bu hafta elimde olur.![]()
ozkansedef' Alıntı:evet hocam büyülü siyah renk TSI 125 hp elegance paketi.