2011 Opel Corsa - 2011 Vw Polo

Kodla Büyü

ozkansedef

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar eşim büyük ihtimal ehliyet alacak ve bir söz sonucu araba almam gerekiyor. Uzun zamandır arabaları inceliyorum. Eşim kullanacağı için benzinli otomatik vites alacağım. Donanım olarak incelediğim de corsa nın biraz daha önde olduğunu söyleyebilirim ama otomatik vites şanzıman olarak sizin fikirlerinizi sormak istedim. O konuda çok fazla bilgim yok. Polo da sanırım 6 ileri DSG şanzıman var. Corsa da ise 4 ileri Easytronic şanzıman. Acaba bunların arasıda çok büyük fark varmıdır? Avantajları nelerdir? Kullanan arkadaşların fikirleri benim için çok önemli. Şimdiden teşekkürler.

Easytronik vites değiştirirken çok sarsıntı yapıyor tavsiye etmem.polonunkini bilmiyorum. Ama benzinli değilde dizel düşünürsen corsa düz vites tavsiye ederim hatta imkanın varsa opel astra 1.3 dizel alabilirsin. Ama Easytronik kesinlikle tavsiye etmem

bende polo var. en sevdiğim özelliği konforu. polo (2010) yılın arabası seçilmişti. ben polo derim ama corsa da yabana atılacak araba değil.

Çapanoğlu66' Alıntı:
Easytronik vites değiştirirken çok sarsıntı yapıyor tavsiye etmem.polonunkini bilmiyorum. Ama benzinli değilde dizel düşünürsen corsa düz vites tavsiye ederim hatta imkanın varsa opel astra 1.3 dizel alabilirsin. Ama Easytronik kesinlikle tavsiye etmem

Benim için düz vites olması sorun değilde eşim özellikle otomatik vites istiyor birazda zorlanacağını düşünerek. Sağol yorum için.

alfa-turk' Alıntı:
bende polo var. en sevdiğim özelliği konforu. polo (2010) yılın arabası seçilmişti. ben polo derim ama corsa da yabana atılacak araba değil.

Konfor olarak ikisininde benzer özellikler taşıdığını düşünmekteyim ilk mesajımda söylediğim gibi. Özellikle bu otomatik şanzımanları arasında nasıl bir fark vardır onu merak ettim. Yengemde 2008 polo var onun konforunu biliyorum. DSG için vites geçişlerinin hissedilmediği söyleniyor. Biraz daha önde gibi duruyor ama yine de sormak istedim. Sağol yorumun için.

DSG şanzıman için problem çıkartıyor diyorlar. Kullanıp problem yaşayan var mı?

Bende corsa var hocam şuan 1,5 yaşında :) Benzinli ve 1,2 motor 80 beygir.Öncelikle istanbul gibi büyük şehirlerde 1,2 motor trafikte sorun oluyor şöyle aradan kaptırıp kaçamıyorsun.(Şunuda belirteyim yarıyıl tatilinde eşimle beraber şehirler arası gezintiye çıktım 1200 km sadece 250 tl benzin yaktı)Alırsan 1,4 benzinli al derim.Birde ya manuel yada tam otamatik.Easytronik kesinlikle tavsiye etmem.Ancak şimdiki aklım olsa dizel corsa alırdım ecoflex motor yakıtı oldukça az 1,3 motor çekişide güzel.Polo hakkında hiçbir bilgim yok.

Kesinlikle polo opel arabaları sürekli serviste 2006 corsa beyin arızasından çok çektim ve sornadan öğrendim ki beyin arızaları modaymış :)iki arabam vardı 2002 polom 2006 corsa full modelimden iyiydi

Polo derim - fiyatı biraz daha pahalı olsa bile aradaki farka değer diye düşünüyorum. Otomatik konusunda da DSG daha iyi.

yarı otomatikler sıkıntı yaratıyormuş hocam.bende otomatik bir araç arıyorum 2 aydır.araştırdıklarımdan öğrendiklerim sonucu tam otomatik sıkıntısızmış.polo tamamen başka bir araba ancak.kullanımı çok rahat.

BBNET
Geri