2011 model lpgli Ford Focus kullanan arkadaşlar...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan drejog
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

drejog

Seçkin Üye
Seçkin Üye
İyi akşamlar arkadaşlar. Kardeşim 2011 model benzinli focus comfort almayı düşünüyor. Bu araçların yakıt tüketimi hakkında (özellikle lpg) bilgisi olan varsa aydınlatabilir mi?

bende aynı modelin otomatik vitesi var. Bezin tüketimi yüksektir focuslarda. ben sıfır aldım ve 6 ayda lpg ye geçtim. Şehir içi ortalama 23 şehir dışında 18 yakıyor daha 2 hafta önce ölçüm yaptım. Ben arabamdan memnunum. Tek sıkıntısı içeri ses alması

Simurg_03' Alıntı:
bende aynı modelin otomatik vitesi var. Bezin tüketimi yüksektir focuslarda. ben sıfır aldım ve 6 ayda lpg ye geçtim. Şehir içi ortalama 23 şehir dışında 18 yakıyor daha 2 hafta önce ölçüm yaptım. Ben arabamdan memnunum. Tek sıkıntısı içeri ses alması

Benzinde ne kadar yakıyordu hocam.

Hocam bezinde uzun zamandır ölçüm yapmadım. Bezinde 40 kuruşa yaklaşıyordu bu yüzden garantiye bakmadan lpg takdırdım

aynen bende sıfır 2011 otomatik confort almıştım 1.6
benzin sarfiyatı yuksek, tüp baya iyi landirenzo taktırdım geçen sene ölçüm yapmıyorum ama km olarak benzine göre %40 fark var.
Ama araba hem konforu hem güveni hissettiriyor

eemree' Alıntı:
aynen bende sıfır 2011 otomatik confort almıştım 1.6
benzin sarfiyatı yuksek, tüp baya iyi landirenzo taktırdım geçen sene ölçüm yapmıyorum ama km olarak benzine göre %40 fark var.
Ama araba hem konforu hem güveni hissettiriyor

Landirenzo lpg yi daha önce duymamıştım. Bu araçların lpgye uyumu nasıl hocam bi bilginiz var mı. Ya da hangi lpg markasını önerirsiniz.

landirenzo italyan hocam olgun lpg yapıyor sitesi mevcut
uyumda bir sıkıntı yaşamadım ben. motor ışığı falan yanmadı geçişlerde hiç hissetmiyorum , çekişte falanda düşme olmadı.
bana şöyle demişlerdi depoların hepsi aynı saka yada atiker
diğer parçalardada atiker ucuz brc pahalı landirenzo da pahalı
çok daha pahalıları var kendinden yağlamalı vs. Opelin her modeline her marka olmıyormuş mesela. Ama herkesin dediği takan usta kötüyse en kaliteli olan bile sıkıntı yapabiliyormuş, iş ustada bitiyor yani.

2011 model eski kasa mı yeni kasa mı? 2011 de geçiş olduğu için her iki kasada olabilir.

Ben de 2011 otomatik vites var. Şu an benzinde kullanıyorum ve şehir içi ortalama 100 kmde 9-9,5 lt yakıyor. Yani kuruş hesabı olarak şu an (mart 2015) 41 kuruş falan yakıyor. Bulunduğum şehirde trafik çok sıkışık olmadığı için de böyle. Gazda da muhtemelen 28 kuruş falan yakar. Bu değerler düz viteste randımanlı kullanımda 2-3 kuruş düşebilir.

Ama kardeşinizin arabayı kullanacağı şehir İzmir İstanbul gibi trafik eziyetli şehirler ise bu değerler daha da artar. Yani kullanıma ve konuma göre değişir.

Ben de tüp taktırmayı düşünüyorum ama tüpte ufak bir sıkıntı oluyor. Uzun vadede sürekli tüp kullanımı olursa motorda sibop eritebiliyor. Bu yüzden 2-3 depoda tüp kullandıktan sonra yarım depo benzin kullanmakta fayda var. Özellikle uzun yolda benzin kullanmakta fayda var.

BBNET
Geri