2009 passat mı, 2008 jetta mı alsam...

Kodla Büyü

öz-c@n

Aktif Üye
merhaba arkadaşlar, araba almayı palnlıyorum kredi çekip alacam yaklaşık 3-4 yıl binip satmayı düşünüyorum. 2009 model passat 1.4 tsi otomatik full var 48000 lira 2008 model jetta 1.4 tsi otomatik full 38000 lira. hangisini alsam acaba. hangisini alsam az zarar ederim. 3 yıl sonra tahmini kaça satabilirim? tek derdim az zarar etmek...

Hocam zarar etmemeyi düşünüyorsanız ucuz olanını alın derim çünkü kredi çekmeyi düşünüyorsunuz. Zaten kredi ile zarar ediyorsunuz.
Bu arabaların donanım paketleri de önemlidir. Boş paket olan araba keyif vermez. Midline ya da comfortlinedan başlamanızı öneririm.

sizin paranız olsun yeter ki.
almak kolay, elbet bi karar verip birini alırsınız.
takdir edersiniz ki, araba, prim yapan bi kıymet değil. onun için bence en ideali hiç almamak ya da en azından fiyat açısından daha makul olan seçenekleri değerlendirmek. şahsen ben, 1986 model bi, reno ile şimdilik ayaklarımı yerden kesmekteyim. yarınlara Allah kerim. :)

1998 model roverım var hocam ama hem model yükselteyim hemde 3 yıl sonra elimde yüklü param olsun istiyorum

öz-c@n hocam, rover'ınızı satacaksınız sanırım.
foruma ilan bırakırsanız, pm atar mısınız bana?(ana sayfada fark edemeyebilirim(!)).
o anki durumuma göre, aracınıza talip olabilirim!

teşekkürler hocam.
bu, çok ani oldu.
şimdilik düşünmüyorum.

Bence Passat al, jettayla arasında çok fark var kalite, genişlik, donanım olarak.

İki araçtan da zarar etmezsin, VW ikinci el de çok güçlüdür.

passat al ama 1.4 alma derim, jetta için de geçerli, ben de sağa sola bakınanlardanım, ilk önce jetta idi, şimdi Astra bakıyorum.

Internet' Alıntı:
passat al ama 1.4 alma derim, jetta için de geçerli, ben de sağa sola bakınanlardanım, ilk önce jetta idi, şimdi Astra bakıyorum.

aynen hocamın dediğini ben yazacaktım. hocam erken davranmış.
Daha 1 ay önce amcam sıfır 2014 model passat 1.4 tsi aldı. Hemde en dolusu olanlarından. Sanırım highline yada exclusive galiba.
Passat'tan önce toyota corollası vardı. lpg li. hiç yakmıyodu tabi. hegün 15-20km işe gidiş geliş.

Şimdi 1.4 tsi passatla aynı yakıt ucuzluğunu sağlayamıyormuş. Düşündüğünden fazla yakıyormuş. 400kuruş diyodu. Sanırım passata 1.4 hafif geliyor.
Şimdi 10000 liralık bir araba daha bakıyor. Passat kapıda yatacak. uzun yola , falan. şehir içi kısa mesafe ucuz bişey az yakan arıyormuş.

O yüzden 1.4 düşünürsen passat alma. ama jetta neden olmasın. jetta alırsanda en boşunu alma. madem kredi çekecen sağdan soldan 3-4 biraz fazla iste borç. donanımlı olsun.
Çünkü marka araba biyere kadar , sonra işlevsellik gerekiyor.

bunların otomatiğini alma da hangisini alırsan al. çünkü DSG şanzıman heran patlamaya hazır bir bomba

1.4 tsi iyi motor fakat lpg takılamadığı iiçim ekonomik değil. Eğer ekonomi ve sorunsuzluk arayacaksanız corolla veya civic bakın derim. Vw grubundan alacaksanız bence Golf sonra passat tercih edin derim. Ben yaklaşık 5 yıldır corolla kullanıyorum çok memnunum. 2.5 yıl benzin ve lpgli olarak kullandım 2 yıldır ise sıfır km aldığım dizel modeli kullanıyorum.

14 tsi passat arkadaş aldı ama yakıt biraz fazla yoksa konforuna diyecek yok 45-50 kr yakıyormuş hocam onu da göz önünde bulundur benzinli araç sonuçta lpgli değil lpg sistmi de pahalıymış yanlış hatırlamıyorsam...

dsg şanzıman servis bakımlıysa belki alınır. arkadaşın jetta ya dsg ye18 bin tl masraf çıkardılar sonra 5 bintl ye halletiler haberin olsun

BBNET
Geri