2005 yılında 4C çalışma sorunu..

Kodla Büyü

bahhele

Süper Üye
Süper Üye
2005 yılında il atamam sözleşmeli MEB tarafındandı. fakat şimdi gördüğüm kayıtlarda meb dışıolarak geçiyor. Baş öğretmenlik için bu yüzden hak kaybına uğruyorum. böyle bir sorunla karşılaşan varmı? 4C sözleşmeli çalıştığımız 1 yıl sayılmamış görünüyor. 2005 yılında çalıştığım okul yaptığım öğretmenlik yok sayılıyor. Bunda hak talep edebilirmiyim?

Bu bizzat MEB tarafınfan atama yoluyla yapılan bir sözleşmeli atamasıydı kesinlikle ücretli öğretmenlik değildi

Ekli dosyalar

• 4c.webp
    4c.webp
    12.6 KB · Görüntüleme: 51
Maalesef yapacak bir şey yok. Ücretli öğretmenlik gibi sayılıyor 4/C'li süre:

2005 yılında il atamam sözleşmeli MEB tarafındandı. fakat şimdi gördüğüm kayıtlarda meb dışıolarak geçiyor. Baş öğretmenlik için bu yüzden hak kaybına uğruyorum. böyle bir sorunla karşılaşan varmı? 4C sözleşmeli çalıştığımız 1 yıl sayılmamış görünüyor. 2005 yılında çalıştığım okul yaptığım öğretmenlik yok sayılıyor. Bunda hak talep edebilirmiyim?

Bu bizzat MEB tarafınfan atama yoluyla yapılan bir sözleşmeli atamasıydı kesinlikle ücretli öğretmenlik değildi
İlçe yanlış giriş yapmış olabilir 4C yi 4B ya da 4A neyse değiştirtmeyi deneyin

mesele şu arkadaşlar. o dönem bizi 4c olarak bakanlık atadı ..ama açıklamada meb dışı diye yazıyor. bunun sebebini merak ediyorum. Meb dışı yazdığı için 1 senelik kayıp görünüyor öğretmenlikten saymıyor. bu nasıl olabilir? sözleşmeli 4 c atıyorsun kendi elinle ama meb dışı diyorsun . bu herkeste böylemi onu merak ediyorum. 1 sene sonra zaten 4c sözleşmeliyi 4B yaptılar onda sorun yok.

mesele şu arkadaşlar. o dönem bizi 4c olarak bakanlık atadı ..ama açıklamada meb dışı diye yazıyor. bunun sebebini merak ediyorum. Meb dışı yazdığı için 1 senelik kayıp görünüyor öğretmenlikten saymıyor. bu nasıl olabilir? sözleşmeli 4 c atıyorsun kendi elinle ama meb dışı diyorsun . bu herkeste böylemi onu merak ediyorum. 1 sene sonra zaten 4c sözleşmeliyi 4B yaptılar onda sorun yok.

Kayıp yok. 4/C geçici bir çalışma türüydü, sonradan kanundan kaldırıldı.
Üstte paylaştığım linkte her şey resmi yazıları ile verilmiş.

Hocam bende de öyle. 4-C 'liyken sadece derse giriyorduk, nöbet kulüp vs hiç bir şey yoktu hatırlıyorsan, ücretlinin sözleşmelisi gibi bir şey. Ama 4-B'ye geçince işler değişmişti.

Benim sözleşmeli olan 5 ayım için 4A girilmiş, sonra kadro geldi. Emekli Sandığı karşılığı herzaman 4C olduğu için öncesini başlama saymadılar. 200810. Ay sonrası emeklilik 5510'a tabi olduk. bakacağız önümüzdeki yıllarda.

Maalesef yapacak bir şey yok. Ücretli öğretmenlik gibi sayılıyor 4/C'li süre:

teşekkürler hocam ..bunu detaylı okumamıştım

ilksms
Geri