20.000 Öğretmen Atamasında Şehirler Arası Mülakat Adaletsizliği

Kodla Büyü

birarti1

Seçkin Üye
Seçkin Üye
MEB yeni alacağı 20.000 öğretmen için 20 ilde 200 den fazla komisyon kurarak mülakatlar gerçekleştirdi,
mülakat sistemi ile on binlerce adayı 200 den farklı komisyon ile değerlendirmenin ölçme ve değerlendirme açısından uygun olmayacağına kulaklarını kapatarak büyük mağduriyetler ortaya çıkmıştır,
izmir, erzurum gibi illerde mülakata girenlere +5 ile +10 arasında ekleme yapılırken,
istanbul'da sınava girenlere yuvarlama veya +1 ekleme yapılmıştır,
şehirler arasında eklenen puanlarda adaletsizlik ortaya çıkmıştır,
ve dahada kötüsü öğretmen arkadaşlarımız bir sıralama sınavı olan sınavda kaçıncı sırada olduklarını göremiyor.

mülakat puanlarının yüksek verilmediği illerde komisyon karşısına çıkmayan binlerce öğretmen Ankara'da hak arayışını sürdürüyor,
her şeye rağmen ben hala bir düzeltme yapılacağı inancındayım, bakalım göreceğiz,
ben hayatımda büyük kitleler üzerinde bu denli bir mülakat süreci uygulayıp binlerce kişinin mağdur edildiğini görmedim.

unutmadan birde bu var,
mülakat adaletsizliğini dile getiren arkadaşların sesleri fazla çıkınca MEB işi gücü bıraktı kamu spotu tadında tanıtım hazırladı(büyük ihtimalle Yeğitek teki arkadaşlara hazırlatmışlardır) ve bilin nerede yayınlandı, tabii ki TRT de ve bu iş bu ülkede çok normalmiş gibi gündeme dahi gelmedi.

Kadrolu öğretmenlerin uğradığı resen atama zulmünün de sebebi aslında bu mülakat saçmalığı. Yeni atama öğretmen olamadığı için elde olan öğretmenleri resen atayıp öğretmen açığını gidermeye çalışıyorlar.

o öğretmen arkadaşlarımızın haklı olmalarına rağmen çaresizliğini gördüm tv kanallarında.arkadaşlar ağlayarak açıklamalar yaptıkça; kendimden, mesleğimden, çaresizliğimden ben utandım ... katkısı olan herkes o meslektaşlarımın göz yaşlarında boğulsun. bu haksızlığa ortak olanların allah gani gani belalarını versin.

İlahi adalet elbet tecelli edecek ancak o kadar bekleyebilecek misin? İnsanlar bütün bu olanları kendi kendine etti. Verilen vaatler yaşananlar ve kullanılan oyların neticesi bu. Takım tutar gibi lider ve parti tutan halkın yaptıklarını yaşıyoruz hep beraber. Atama bekleyen arkadaşlara Allah yardım etsin. Ama twit atarak vs olacak iş değil malesef.

o ses çıkarmayan iki büyük sendikaya üye olupta sistemi eleştiren ve mülakat adaletsizliğini eleştiren,burda olduğu gibi forumlarda yazan insan tipleri de var. Bunlara inanmayın sadece ortama ayak uydururlar "bana dokunmaya yılan bin yaşasın" modundalar ve ne yazık ki bizim öğretmen camiası eğitimle alakalı ya da öğretmenle alakalı konularda çok duyarsz başka hiç bir meslekte görmedim ben böyle şeyleri...

Haberlerde kadın meslektaşımız ben "çocuğumun eline telefon verip ders çalıştım" dedi,diğer kırklı yaşlara yaklaşmış erkek öğretmen arkadaşımız yine ağlayarak sıralamada gerilere düştüğünü söyledi .Ülkenin milli eğitim bakanı bunlarla uğraşmak yerine hala laiklikti,camilerde top oynadınız,ahıra çevirdiniz tartışmaları yapıyor gerçekten üzülüyor ve bazen ümitsizliğe düşüyorum ülkem adına.

1100 kişinin sıralama dışı alıp atanacakken mülakat sebebiyle atanamadığını bakanlık düzeyinde yetkililer söyledi. Bu ayıp bile yeter ama işte ama!!

geçen hafta Ankara'da yapılan eylemlerde başı çeken, protestolarda ön plana çıkan öğretmen arkadaşların TBMM ye girişi yasaklanmış.
en çokta ne zoruma gidecek biliyor musunuz 24 Kasım geliyor, Ankara'da yapılacak olan şaşalı törende 20.000 öğretmen atadık diye alkış kıyamet kopacak, ana akım medya haberleri insanların gözünün içine sokacak, ama hiç kimse kontejanda olup kontejan dışına atılan binlerce öğretmeni bilmeyecek.

bu haberlerden dolayı twitter, X i kullanmayı bırakacağım, moralim inanılmaz bozuluyor.

Son düzenleme:
Herşeyin farkındalar ve göz göre göre yapıyorlar. Ve diyorlar ki TORPİL kesinlikle yok. Tamam kardeşim torpil yok. Ama 200 farklı komisyon değerlendiriyor. Şurada ortaya bir yemek koyalım ve 100 kişiye puan verdirelim. Bakalım kaçı aynı puanı verecek. Öğretmenin girdiği mülakat madem videolu, verilen puanı gizli tutarak video kaydını farklı birkaç komisyona izletelim, var mısınız? Aynı puanı veren tek bir farklı komisyon çıkarsa mülakat her yıl devam etsin.

Yazık, yemin ediyorum çok yazık. Bu vebalin altından kalkamazlar. Hele ki mülakatı kaldıracağız diyerek, sonrasında mülakat gibi mülakat yapacağız demeleri. Emek verip yıllarını harcayan, sınavdan sınava giren öğretmenler KESİNLİKLE umurlarında değil.

Bakanın açıklamalarına hiç girmek dahi istemiyorum.

Keşke, ilçelere varıncaya dek, her yere; Eğitim Fakültesi, Teknik Eğitim Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi açıp, 500.000 Öğretmen fazlası yetiştirmeseydiler.
Keşke, ihtiyaç kadar Fakülte açıp, ihtiyaç kadar Öğretmen yetiştirip, KPSS sınavı ve Mülakat olmadan, mezun olan her Öğretmenin atamasını yapsaydılar.
Keşke, Üniversitelerin yetiştirip mezun ettiği, Öğretmenlerin eğitimini, yetersiz görerek; 3-4 dönem daha eğitecekleri Milli Eğitim Akademisi açmasaydılar.
Plan yok, program yok, rasgele okullar açılıp, çok miktarda mezunlar veriliyor. Gençlerin geleceği hiçe sayılıyor. Her gelen, kafasına göre bir şeyler yapıyor.

ve dün akşam itibariyle 20.000 sözleşmeli öğretmen ataması gerçekleşti,
kontenjan içinde olup "mülakat gibi mülakat" ile elenen en az bakan beyin ağzından çıkan rakamı söylüyorum 1.100 kişi,
önce sayın cumhurbaşkanı mülakatı kaldıracağız dedi,
sonra dönemin Milli Eğitim Bakanı, "evet mülakatı kaldırıyoruz, öğretmenlerimizi hızlı bir şekilde göreve başlatacağız" dedi,
daha sonra şimdiki bakanımız "mülakat gibi mülakat yapacağız" dedi,
20 farklı il, 245 farklı komisyon var, adaleti sağlayamazsınız dediler,
ve nitekim öyle oldu,
birilerinin puanı yuvarlandı, başka bir ildeki öğretmen arkadaşımız +8 +10 puan aldı,
ve ortaya kocaman bir adaletsizlik çıktı,
araya birileri girdi, sendikalar(göstermelikte olsa), milletvekilleri, bazı medya mensupları,
dedik ki tamamdır bu iş düzelir, çünkü ortadaki adaletsizlik çok bariz, buna göz yumamazlar,
ama yumuldu, atama gerçekleşti, binlerce insan aileleriyle mağdur oldu, küstü,
özellikle belirtmek isterim bu süreçte kimse birilerine torpil yapıldı demedi,
sadece yaptığınız uygulama ölçme-değerlendirme uygulamalarına uygun değil dendi,
Erzurum'da, İzmir'de mülakata girip +8 +10 puan alan öğretmenin bir dahli yok bu işte,
lakin güzel memleketimde kimsenin kimseyi dinlememesi gibi bir huy vardır işte,
güç benim elimdeyse ben her şeyi bilirim ve doğru yaparım gibi bir durum vardır,
adalet bir gün herkese lazım olacaktır arkadaşlar.

o ses çıkarmayan iki büyük sendikaya üye olupta sistemi eleştiren ve mülakat adaletsizliğini eleştiren,burda olduğu gibi forumlarda yazan insan tipleri de var. Bunlara inanmayın sadece ortama ayak uydururlar "bana dokunmaya yılan bin yaşasın" modundalar ve ne yazık ki bizim öğretmen camiası eğitimle alakalı ya da öğretmenle alakalı konularda çok duyarsz başka hiç bir meslekte görmedim ben böyle şeyleri...
Maalesef, insan kalitemiz her geçen gün düşüyor. Şimdi 20 bin öğretmen atandı, onlara hayırlı olsun diyelim, ama ne yazık ki bu öğretmenlerin en az yarısı, o sendikalara üye olacak. Dün yaşadıklarını unutacaklar veya başkalarının haklarının ihlal edilmesini umursamayacaklar ve hepimizin bildiği o sendikalara katılacaklar.

Geri