2 Yıl Tecrübe Verecek Kuruluş Aranıyor :)

Kodla Büyü

gakkosgirl

Aktif Üye
Kardeşim beni örnek alıp TEF Bilgisayar Öğretmenliğini bu sene yüksek bir puanla bitirdi ALES'den de yüksek bir puan aldı. Fakat tahmin ettiğiniz gibi KPSS'den atanamadı. :? :cry: Üniversitedeki kadrolara başvurmak istiyor fakat ÜDS'si olmadığı için araştırma görevliliğine henüz başvuramıyor. MYO Öğretim Görevlisi kadrolarında ise 2 yıl tecrübe şartı isteniyor. Şu tarihten itibaren kardeşimi 2 yıl çalışacak gibi gösterecek bilgisayar kursu vb. kurum sahibi veya yardımcı olabilecek kurum çalışanı var mı? SSK'sını biz yatırırız. İstediğimiz tek şey çalışıyor gibi gözüküp tecrübeli sayılmak.
Veya başka fikri olan var mı? :twisted:

Bu memlekette işler hep üçkagatcılıklamı döner?
Böyle bir isteği bir öğretmen nasıl yapar anlayabilmiş değilim? Madem böyle bir hedefi var adam gibi 2 senesini versin. Uğraşsın. Uzmanlaşsın :verymad:
Yapacağınız şey kul hakkına girmezmi sorarım size? :?: :!: :?:

tavsiyesi olan var mı demişsiniz çalışıyor gözükmek yerine çalışmasını tavsiye ederim ben mesela. her yönden mantıklıdır.

silver_eagle' Alıntı:
Bu memlekette işler hep üçkagatcılıklamı döner?
Böyle bir isteği bir öğretmen nasıl yapar anlayabilmiş değilim? Madem böyle bir hedefi var adam gibi 2 senesini versin. Uğraşsın. Uzmanlaşsın :verymad:
Yapacağınız şey kul hakkına girmezmi sorarım size? :?: :!: :?:

1. Gel çalış diyen oldu da biz mi gitmedik ?
2. Yeni mezundan bile 2 yıl çalışma şartını hemen hemen herkes arıyor. Geçtim öğretmenliği memurluğu vs.yi tezgahtara bile daha önce bir yerde çalıştın mı diye soruyorlar çalışmamışsa işe almıyorlar. Kimse tecbübesizi işe almazsa bu millet nerede tecrübe kazanacak ???
3. Bir öğretmen bile bunu diyorsa diyorsunuz ama başımızdakiler bile bunu yapıyorsa ve bize her üniversiteden mezun olan devletten iş beklemesin başka iş bulun diyen bir başbakanımız, Milli eğitim bakanımız varken ve özel kurumlarda tecrübe istiyorken ben nerede iş bulacam.
4. Bilgisayar dersinin hali ortada. haberiniz var mı bilmiyorum ama 87 de kaldı puanı ve aldıkları da azıcık öğretmen. Binlerce işsiz öğretmen var. Bir çoğu bu yüzden intihar ediyor. Siz atanmışsınız rahatsınız diye dürüstlük abidesi kesilmeyin. Yeri gelse sizde bir iş için torpil aramıyor musunuz? elinizi vicdanınıza koyun !!!!
5. Teknik eğitimden mezun olmak demek yeterince tecrübeli olmak demektir. çünkü bizim yaptığımız projeler, aldığımız dersler çok çok üst seviyede. Yaptığımız projeler tübitakta vs ödül alıyor öğrenciyken. ama gelin görün ki tübitaka bile mezun olup başvurunca hani tecrüben diyor. adalet mi bu?

xtasy' Alıntı:
tavsiyesi olan var mı demişsiniz çalışıyor gözükmek yerine çalışmasını tavsiye ederim ben mesela. her yönden mantıklıdır.

Hocam iş olursa zaten çalışır. Ama kardeşim bir çok bilgisayar kursuna başvurdu. Yaptıkları yorum hep şu oldu çok az öğrencimiz varken 2 bilgisayar öğretmeni çalıştıramayız. Bulunduğu ilde de çok fazla özel şirket vs. yok ki başvursun. Biri çıksa dese ki Ankarada İstanbulda vs. geçinebileceğin maaşla gel işe başla, gidip çalışır. ama sırf iş bulmak için büyük şehirlere gidip heder olmasını istemiyoruz çünkü kardeşim bayan. İş bulma sitelerinde bir çok yere başvurdu istanbul, ankara,izmir vs. ama geri dönüş olmadı. Bilgisayar öğretmeni olunca nedense özel şirketler sizi dışlıyor.

bi defada biri birsey sorarken baska biri hemen helal-haram olayına girmesin yahu...
klasik soruyu sorayım hemen;
şuan bilgisayarında kayıtlı olan filmler, şarkılar... paralarını ödedin mi?
kullandıgın işletim sistemi lisanslı mı?
bilgisayarında kayıtlı diğer tüm programlar... lisanlarını aldın mı?
yoksa bunlar kul hakkına girmiyor mu?
kem küm ederek cevaplanıyorsa o zaman da şöyle diyelim;
Bu memlekette işler hep üçkagatcılıklamı döner? Böyle bir isteği bir öğretmen nasıl yapar anlayabilmiş değilim?
-----------------------------------------------

böyle bir istekte veya arayışta bulunan biri herhalde gerizekalı değildir. neyin ne oldugunu biliyordur.
ama bazen mecburiyetler insanı istemediği noktaya götürebiliyor

gakkosgirl' Alıntı:
Kardeşim beni örnek alıp TEF Bilgisayar Öğretmenliğini bu sene yüksek bir puanla bitirdi ALES'den de yüksek bir puan aldı. Fakat tahmin ettiğiniz gibi KPSS'den atanamadı. :? :cry: Üniversitedeki kadrolara başvurmak istiyor fakat ÜDS'si olmadığı için araştırma görevliliğine henüz başvuramıyor. MYO Öğretim Görevlisi kadrolarında ise 2 yıl tecrübe şartı isteniyor. Şu tarihten itibaren kardeşimi 2 yıl çalışacak gibi gösterecek bilgisayar kursu vb. kurum sahibi veya yardımcı olabilecek kurum çalışanı var mı? SSK'sını biz yatırırız. İstediğimiz tek şey çalışıyor gibi gözüküp tecrübeli sayılmak.
..
hocam kardeşiniz hangi ilde bilmiyorum. ama büyükşehirlerde belediyelerin düzenlediği kurslar var (örnek istanbulda İSMEK) bu kurslar arasında bilgisayar kursları da var. ve 2 yıllık programlama mezunlarını da işe aldıklarını biliyorum. bulunduğu ilde benzer bir ortam varmıdır araştırsın derim

ilçe memler SÖZLEŞMELİ personel alıyor. büyük yerlerde yoktur belki ama hala sözleşmeli öğretmen çalıştıran yerler var. bunları bir araştırsın derim

halk eğitimler USTA ÖĞRETİCİ adı altında eleman çalıştırabiliyor. bulunduğunuz yede halk eğitm kadrosunda bilgisayar öğretmeni ihtiacı varsa halk eğitimlerde ÜCRETLİ olarak ders verebilir.

gakkosgirl' Alıntı:
Yüksek lisans yapsın, otursun evde :) y.lisans 2 yıl iş tecrübesi sayılıyor, yok başvurularında.
Hatta y.lisans yaparken yabancı dile hazırlansın, o da şart, onu da aradan çıkartsın.

hocam size tavsiye bu tür işlere pek bulaşmayın birisi size 2 yıl calıstı diye kagıt verse adama 2 yılda neden sigorta yapmadın diye ceza yagdırırlar dolayısıyla kimse boyle bişey yapmaz, kaldıki bişey olmadı verdi şahısta unıv ye basladı bunu unıv yonetimi bilecek gerektiğinde elinde koz olarak kullanır ayakları yere sağlam basan işler yapın bence arkadaşların dediği gibi yuksek lisans en mantıklısı bence

Benim çalıştığım kurum yaklaşık 30 saat derse girecek usta öğretici arıyor Özellikle web tasarımı dersi vermesi şartı da var. İstanbul Fatih Halk Eğitimi Merkezi İhtiyacı olan varsa benimle irtibata geçebilir.

Bu yönten yerine önümüzdeki dönem üds yada kpdsye girip yüksek lisansa başvurabilir. 2 yıl sonra da mezun olmuş olur, tecrübe de aranmaz

hocam yeni mezunsa daha bismillah zaten. ayrıca myolar evet 2 yıl şartı arıyor ama orada da 2 yıl dışarıda çalışanı değil yüksek lisans yapanı daha fazla tercih ediyor. bence önce bi yüksek lisansa girsin sonra asistanlık vs gerisi gelir.. ayrıca kimse sizi 2 yıl çalıştı gösterme işine girmez. çünkü sonrasında hesap veremez sgk direk sorar adama bak bu adam senin yanında 2 sene çalışmış ama sigorta falan hiçbirşey yapmamışsın ne iş der..

bu forumda aradığını bulamazsın.. hatta google da dahi bulamayabilirsin..

Cep telefonuna kaydetmesini bilmeyen okul mudurleri, grafik tasarim okulunda bil. kullanamadigi icin yazdiran profesorler, cocuklarini yuksek maas alsinlar diye turkiye icindeki amerikan sirketlerine yerlestiren buyuklerimizi gordukce mesaji yazan arkadas haklidir.

yüksek lisans yapsın diyenlere:
90 üstü ales ve 4 üzerinden 3 küsur diploma notu ile fırat uni.de acıkta kalan gariban biridir benim kardeşim :)
kendi memleketimiz mezun oldugumuz uni dedik ama malesef torpil de eksik kaldık
merkezdeki halk eğitim ve belediyelere de gittik ama eğitmen eksigimiz yok yanıtını aldık
ücretli öğretmenliğe basvurduk fakat heryerde bilgisayar öğretmeni var acık yok diye o da olmadı
üds için de kursa yazıldı
SSK ÖDEMESİ SIKINTI OLUR DİYENLER İÇİN DE ZATEN YAZMISTIM YAZIMDA SSK YI BİZ ODEYECEGİMİZ SEKİLDE BİZİ CALISIYO OLARAK GOSTEREBİLECEK Bİ YER OLABİLİR Mİ DİYE YAZMISTIK

gakkosgirl' Alıntı:
yüksek lisans yapsın diyenlere:
90 üstü ales ve 4 üzerinden 3 küsur diploma notu ile fırat uni.de acıkta kalan gariban biridir benim kardeşim :)
kendi memleketimiz mezun oldugumuz uni dedik ama malesef torpil de eksik kaldık
merkezdeki halk eğitim ve belediyelere de gittik ama eğitmen eksigimiz yok yanıtını aldık
ücretli öğretmenliğe basvurduk fakat heryerde bilgisayar öğretmeni var acık yok diye o da olmadı
üds için de kursa yazıldı
SSK ÖDEMESİ SIKINTI OLUR DİYENLER İÇİN DE ZATEN YAZMISTIM YAZIMDA SSK YI BİZ ODEYECEGİMİZ SEKİLDE BİZİ CALISIYO OLARAK GOSTEREBİLECEK Bİ YER OLABİLİR Mİ DİYE YAZMISTIK

Sizin yaşadığınız sıkıntıları biz de yaşadık, sizden önce tecrübe ettik merak etmeyin.

ales:91, üds:60, trans.:3.0 ile başvuranlarda 1.yim. kendi fakültem, kendi hocalarım mulakat tek soru 1bitlik ROM tasarla, "hocam ben daha çok yazılımcıyım, elektroniğim pek ii değildir... " , "2 yıl elektronik almadın mı. Adını yaz imzala çık". mulakat %20 etki ediyor, 0 alsam dahi sıralamadayım, kazanmam lazım. TORPİL sağolsun, girenlerde arkadaşlarım olunca, muhatap olacağın yine hocalar olunca. SABIR dedim. formatörlüğe devam dedik. 2 yıl aradan sonra yine aynı hocalar, aynı yere başvurdum, aynı puanlarla. şimdi tez aşamasındayım.

Kısaca, almıyorlar diye vazgeçmeyin. Üni.temi yok. başvursun her yere, yapsın y.lisansı, bu arada ing.yi de halletsin. en doğru karar olacağında ısrarlıyım.

BBNET
Geri