2 ram aynı anda çalışmıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan lbaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

lbaz

Aktif Üye
arkadaşlar labımda iki pc de problem var
söz konusu bilgisayarlar bir gün öncesine kadar gayet normal çalışırken bugün açınca bi müddet sonra kapanıyor (5-20 sn arasında). kasaları açtım.1 er gb lik 2 ram var. ramlerden herhangi birini çıkarınca bilgisayar açılıyor fakat 2 sini de takınca 20 sn içinde kapanıyor. farklı ramlerle de denedim sorun düzelmedi. birdenbire bu 2 pc ye ne olmuş olabilir, çözüm nedir, neden durup dururken böyle oldu???

Ram frekansları aynı mı? 1. ve 3. yuvalara takarak dene birde

1-power suply fanı tozdan yavaş çalışıyor olabilir. (20 sn içinde kapanıyor).
2- farklı işlemci fanı dene
3-farklı bir işlemci dene
4-farklı bir anakart dene
5- anakart üzerindeki kondansatörlerin tepelerinde şişme var mı kontrol et.

Ağ kablosunu çıkar sonra farklı bir bilgisayardan aldığın Ram o bilgisayara tak onunda Ramini başka bilgisayara tak böyle çalışacaktır sonra tekrar ağ kablosunu tak. Eğer buna rağmen olmazsa Rami tek modül kullan. :)

BİOS ayarlarında çift ramların uyumlu çalışmasıyla ilgili bir ayar vardı ama ne olduğunu tam olarak hatırlamıyorum.daha önce böyle bir sorunu bios ayarlarında yaptığım bir değişiklikle çözmüştüm. interneten bi araştır.

ramler birebir aynı.kasaları indir kaldır,parçaları sök tak belim ağrıdı sinirim bozuldu. şimdilik tek çözüm tek ram kullanmak gibi gözüküyor. :(

champi0ns' Alıntı:
1-power suply fanı tozdan yavaş çalışıyor olabilir. (20 sn içinde kapanıyor).
2- farklı işlemci fanı dene
3-farklı bir işlemci dene
4-farklı bir anakart dene
5- anakart üzerindeki kondansatörlerin tepelerinde şişme var mı kontrol et.
ya da 2 GB lık RAM dene :puhaha:

hocam ramleri bi teste sokun sorun olabilir

ikincisi ram slotlarının birinde arıza olabilir.

aynı ram i iki slotta da denedim sorunsuz çalıştı. bu da slotta sorun olmadığını gösteriyo. 2. bi ram i takınca bi haller oluyo kapanıyo.
fan da işlemci de problem olsa tek ramlede kapanır bilgisayar diye düşünüyorum.
yine de teşekkürler tüm çözüm önerisi sunan arkadaşlara

Bazi anakartlarda Dual/Single ayarini otomatik yapabiliyor,
Belleklerin dual calismayordur.bios ayarlarından anakartın Dual/Single ayarini dual olarak seç.
Bir de Ram lerin frekanslarının da eşit olması lazım.hızları aynı mı

svbarut' Alıntı:
Bazi anakartlarda Dual/Single ayarini otomatik yapabiliyor,
Belleklerin dual calismayordur.bios ayarlarından anakartın Dual/Single ayarini dual olarak seç.
Bir de Ram lerin frekanslarının da eşit olması lazım.hızları aynı mı

biosta dediğiniz ayara bakmadım. ama bir gün önce normal çalışan 2 makine aynı anda bu sorunu verir oldu. ramler de birebir aynı zaten. açıkcası elektrikle ilgili bi sorun (voltaj seviyesi sonucu oluşan herhangi bir arıza) olabileceği geliyo aklıma. çünkü 2 makinede de aynı anda aynı sorunu vermesi tesadüf olamaz.

yine de biosu bi kontrol et derim hocam bazen kendiliğinden ayarları bozulabiliyor ya da biz sebebini fark etmiyoruz.

BBNET
Geri