2. gün de Okula Sivil Kıyafetle Gelenler El Kaldırsın

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bt3468
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
suatozt' Alıntı:
cahraz' Alıntı:
suatozt' Alıntı:
sivayseri' Alıntı:
PEKİ sonuna kadar özgürlük diyoruz ben de memur sene kayıtlı bir üyeyim, hep iyi yönden düşünüyoruz sonuna kadar ben bir kişinin özgür olmasını isterim ama nereye kadar, diğer memur mini etekli gelecek, askılı elbise ile gelecek veya daha öteye gidecek bu da özgürlük sonuçta o zman sen öğrencilere ne diyebileceksin. "kızım eteğini yukarı çekme"," oğlum kıravatını çek","elindeki tesbihi ver sallanmaz burası kahvehanemi","kızım askılı gelemzsin okula makyajını da temizle"..... gibi gibi bunları dyebilecekmiyiz. o zman her türlü öğrencielr üzerinde hakimiyetimizi kaybedeceğiz istenmedik sorunlar ortaya çıkacak. Önce bir eylem yaparken sendikanın amacı ne bi bakın sadece başörtüsü için diyorsunuz ama bu sendika (benimde üyesi olduğum) her türlü serbestlik diyor açıklamalarında ve eyleminde.. Daha neyin eylemini yaptığımızı bilmiyoruz

Mini etekli gelen var zaten hocam.
şaşırıyorum söylediklerinize kaç kişi geliyor hocam striptiz klübümü orası benim çalıştıgım okulda niye görmuyorum bunları,1-2 kişi onlarda uyarılınca zaten yapmaz ama sanki tüm hocalar mini etekli gibi konuşuyorsunuz.ben serbest kıyafet olmalı diyorum türban takmak isteyen taksın ama bir sonu olmalı,senin özgürlüğün nerde bitip benimki nerde başlayacak ,bizim insanımız 2 yüzlü yarın türban davası bitsin özgürlük kelimesinini lafa kalktıgını aaa olurmu canım psikoloji açısından nasıl öğretmenler örnek olmalı dediğini anlayacaksınız.
bak bilişimcilerin sorunlarına duyan varmı.yıllar önce türban konusu konuşuluyordu tabiki herkesi zan altında bırakmak istemem brand programındaydı türbanlı kıza özgürlük konusunda diğer özgürlük isteyenler içinde çalışacakmısınız dedi herkez kendi özgürlüğünün peşinde dedi onlarda kendi eylem yapacak.sanırım eşcinselllik için,ama ordan bile benim özgürlüğüm bana seninki sana yarın türban serbest olsun bak bakalım özgürlük mücadelesini ne kadar duracak tıpki ab projesinin sadece askeri devirmeye yetecek kadar akılda kalması gibi.

Arkadaşım sen sokağa hiç çıkmıyosun herhalde. Oturduğun yerden kimseyi kalaba sokamazsın. Sen eğitimini verirsin isteyen istediğini tercih eder. Sokakta istediğini giy ama okula geldiğinde benim dayattığım kıyafeti giy. Bu ikiyüzlülükten başka bişey değildir. Benim özgürlüğüm beni bağlar seninkide seni. Sen hangi renk kravat takacağıma ya da ne tür pantolon giyeceğime karışamazsın bende sana karışamam bu kadar basit.
arkadaşım ben kravattan tiksinirim ama saygıya önem veririm.evrensellik denilen bir kavram var kıyafetler çeşitli olsun ona karışmıyorumda sokağa çıktıgında kimse sana para vermiyor ayrıca senin karşıdaki insan da azda olsa saygı uyandırman lazım.bırakın bunları avrupada bile yok kimse kimseye karışamaz.öğrencim lisede makyajlı garip bir paltolan saçlar garip geldi.sen bana karışamazsın tek renk giyinmek zorundamıyım dese ne olacak,evrensellikten bahsediyorum.universite de ne güzel herkez dilediğini giyinebiliyor ama disiplin var.akıllı bir topluluk ama halkımız daha cahil bunu kaldıramaz bence

Sözlerime başlamadan önce şunu bir belirteyim: Ben siyaset yada sendika taraftarı değilim.

Gelelim konuya. Bakıyorumda bir anda eğitim birsen propagandaları yapılmaya başlanmış. Noldu gene aynı teraneler başörtüsü yemi. ( benim kardeşlerim annem başörtülüdür). Başörtüsüne hiçmi ama hiç karşı değilim.
Bunuda desteklerim ve destekliyorum. Ama daha geçen seneye kadar ek ödeme namusumuzdur diyip namusunu masaya bırakan, 1 Mayıs'a konuşmacı olarak toplu sözleşmede masaya oturacağı Bakanı çağıran, Aes kurulduktan sonra tutuşup daha sonra fesh edilince gelin bize kardeşlerimiz diye feryatlarda bulunan herşeye yetmez ama evet diye Eğitim sendikasını ne çabuk unutuyoruz. Genel başkanına vekillik adaylığı teklif edilen, :"Sendika menfaaat örgütüdür.Dünya ya da ahiret menfaati olmayan birisinin Eğitim Bir Sen'e üye olmasına gerek yoktur.Altını çizerek söylüyorum.Vakıf ya da dernek değiliz.AMA BURASI MENFAAT ÖRGÜTÜDÜR.MENFAATİ OLMAYAN BİRİSİNİN EĞİTİM BİR SEN'E ÜYE OLMASINA GEREK YOKTUR.BÖYLE ÜYE OLAN VARSA KENDİSİNİ YORMASIN." Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu diyen kişileri yada sendikaları nasıl olduda unuttunuz.

kaynaktan alıntıdır. Hüsnü kuruntuluk yapmam.
http://www.youtube.com/watch?v=1kByJDJR ... ture=share

ayrıca şalvarımı terliğimi giycem demişssinizde isterseniz pide yapay plaj falan yapalım. Bakın siz kaymakamlığa gitseniz karsınızda terlikli kaymakam , ilçe milli eğitim müdürü, emniyet müdürü, nüfus müdürü görseniz diceğiniz ilk kelime bu ne be. ciddiyetsizliğe bak. herseyi gecttim velilerinizden okula kılık kıyafeti düzgün olmayıp hoca naber ya bizim oğlan varmış bir cağırıversene sunu cümlelerini sarf ettiklerinde aklınızdan geçenleri tahmin etmemek mümkün değil. Peki yarın aynı düşünceleri dışarıdaki kitle bizler için düşünmeyecekmi. zaten saygı hürmet kalmamış.

Ben senin türbanına karşı deilim giyinmelisin ben ikiyüzlülüğe karşıyım.bu ülkede demokrasi sadece bazı konularda konuşuluyor.türban eylemi bitsin yine ne güzel ülkede yaşıyoruz susun ve konuşmayın diyecek insanlar. :x

cahraz' Alıntı:
Ben senin türbanına karşı deilim giyinmelisin ben ikiyüzlülüğe karşıyım.bu ülkede demokrasi sadece bazı konularda konuşuluyor.türban eylemi bitsin yine ne güzel ülkede yaşıyoruz susun ve konuşmayın diyecek insanlar. :x

:+1: güzel yorum

başörtüsünü tartışırken küçücük ilçede nasıl giyineceğini bile bilmeden pervasızca çamurlu sokaklarda mini mini eteklerini çekiştirmeye çalışan komedi öğretmenleri de gözönünde bulundurunuz

aytduman takmışsın mini eteğe kardeş bırak bu işi ya. sanane el alemin mini eteğinden başörtüsünde. giymiş ki bakmışsınız bu tespiti de yapmışsınız. Kafalar değişsin artık bazı basit şeylere odaklanmayalım. Sıyrılalım bunlardan. Başörtüsüne karşı değilim. Mini giyen kimse artık o onu gerer beni değil.

banane başı açık mı kapalımı. Ben bizleri böyle söylentilerle kandırmaya çalışan zihniyetleri ayıklamamız gerektiğini düşünüyorum. Bütün haklarımızı aldık da şu an sadece eğitim bir senin bu işimi kaldı. üye ve oy potansiyelli davranış bunlar. 10 yıllık bir iktidar söz konusu anayasa da hiç bir şekilde aykırılık yok baş örtüsüne karşı. Yönetmelikle 5 dakikada çözülecek bir sorun bu. Ama gelecek referandumda anayasa oylanırken bunu koz olarak kullanacaklar. içinde de istemediğin bir takım maddeler eğer olursa, evet mi diyeceksiniz hayır mı?

ben bu vebalin üzerime yüklenmesine karşıyım. Anayasa ya bırakmadan yönetmelik yayınlayarak bu sorun çok rahat halledilebilir. Ama bir yerde bir şeyler var pis kokulu bence.

aytduman' Alıntı:
başörtüsünü tartışırken küçücük ilçede nasıl giyineceğini bile bilmeden pervasızca çamurlu sokaklarda mini mini eteklerini çekiştirmeye çalışan komedi öğretmenleri de gözönünde bulundurunuz
Nasıl bir sapıklıktır bu ya. Başkasının giydiğini komiklik olarak değerlendiren bağnaz anlayış nasıl oluyor da özgürlük ve demokrasiden bahsediyor.
Adam gibi desenize kardeşim; Biz sadece bayanların kapanmasını istiyoruz ve bunun için takkiyeyi, demokrasiyi araç olarak kullanıyoruz diye.

fanfatih' Alıntı:
RobY' Alıntı:
bt3468' Alıntı:
RobY' Alıntı:
:+1:
nisan 15 e kadar eyleme...

neden nisan 15

Sendika 15 nisana kadar karar almış.

Yanlışın var hocam. Yazıyı oku. Yeni yönetmelik yayınlanana kadar eylemdeyiz.
Anlaşılan danışıklı dövüş yaşanıyor.
Yoksa bu sendika ek ödeme için " bizim için bu meslele namus meselesi" demişti.
O namus sonra unutuldu başka bir namus çıktı : baş örtüsü. Sanırım bu namus bari kurtarılacak.

Ben bu dönemin başından beri istediğim gibi gidiyorum şahsen artık millet alıştı. Bu forumda öğretmenlik o kadar kutsallaştırılma kılıfında sıradanlaştırılıyor ki sen bu mesleği yapanı insanlıktan çıkarıp peygamberleştiriyorsunuz resmen. Benim mesleğim öğretmenlik sadece abartmayın :)

valla kusura bakmayın ama, giyinmeyi bilmiyen adamların özgürlük yok şöyle böyle diyerek amele gibi okula gelmesi de çok saçma bence

Arkadaşlar herkes kurbağa-kaynar su hikayesini bilir. EBS şuan tepki çekmemek için tüm kıyafetlerin serbestisi için uğraşıo. Sonra türbandan sonra türban takmayan dışlanacaktır emin olun. Ve asıl amaçlarına ulaşmış olacaklardır. Şöyle etrafımıza baktığımızda toplumun nerelere geldiğini net görebilirsiniz. Bizim annemlerimiz 70 li yıllarda daha rahat giyinirken şimdiki gençlerin üstünde mahalle baskısı var. Arkadaşlar son yıllarda tecavüz, taciz olaylarında ki artış sizce neden? Çünkü bastırılmış toplum. Televizyonlardaki diziler marjinallikten, edepsizlikten yıkılıyor, ama kapı dışına çıktığında başka dünya. Müthiş bir dengesizlik içinde insanlar taciz, tecavüze yöneliyor. Bakın İranlıların hallerine, ülkemize geldiğinde hepsi gayet transparan evlilik programlarında. Bu yazdıklarımı okuyanlar beni sapık ilan edebilir ancak, bastırılmış toplumda ilerde bu tür elim olaylar sizinde çocuklarınızında başına gelebilir. İyi günler...

sezginozturk' Alıntı:
aytduman' Alıntı:
Nasıl bir sapıklıktır bu ya. Başkasının giydiğini komiklik olarak değerlendiren bağnaz anlayış nasıl oluyor da özgürlük ve demokrasiden bahsediyor.
Adam gibi desenize kardeşim; Biz sadece bayanların kapanmasını istiyoruz ve bunun için takkiyeyi, demokrasiyi araç olarak kullanıyoruz diye.

Aynen sana katılıyorum hocam, özgürlük istiyoruz demeyin bari..

ozlem22' Alıntı:
türban için özgürlük olmalı tabii ki, ama türban serbestisi beraberinde her türlü serbestliği de getirmemeli, öğretmen dediğin doğru düzgün akıllı uslu giyinmeli bence!!
+1 hocm benim de sivil kıyafette 2. günüm tmam kıyafetlerde özgürlük gelsin rahatlık olsun diyoruz ama tabiki bunun da bir sınırı omalı. örneğin isteyen pkk kıyafetlerinden giyip ben bu şekilde rahatım diyememeli

Giyinmenin sınırı (bence): Sokakta çarşıda pazarda hangi kıyafetle geziyorsa insanlar onu giyebilmeli. Biri şort giyerse, yok öbürü bilmemne giyerse. Ulan zaten bu adam okul hariç heryerde onu giyiyor, öğrencileri velileri hepsi görüyor. Okula gelincemi iş değişiyor. Evet bu eylem tamamen başörtüsü odaklı başlamıştır fakat kim ne derse desin insanları belli kalıplarla giyindirmek bu çağda yobazlığın ta kendisidir!!! (İki gündür sivil geliyorum okula, öncesindede pek yönetmeliğe uyduğum söylenemez)

Başörtülü olarak işine gidip gelecek cesareti gösteren tüm bayan hocalarımızın ellerinden öperim.Allah Sabredenlerle beraberdir...Sabrettiniz ve inanın büyük bir imtihanı başarıyla geçtiniz....Başörtüsüne karşı duran, ikna odaları kuran,adeta heryeri bu mazlumlara dar eden yoldaşlara reha muhtarın ağzıyla soruyorum!.. Acı var mı efendim acı..... :D :D

10 tane eğitim bir sen li var ama 1 eğitim senli arkadaş serbest geliyo Türk eğitim senlilerde her zamanki gibi hiç bir işe karışmıyorlar.

şunu unutuyoruz bu bir eylem..eylemlerde her zaman uç şeyler yapılır istenir ama her istenen olacaktır diye bişi yok.. Tamam serbestlik olaacaktır ama muhakkak belli bir düzenlemeyle..Bunun için yok bunun sonu şuraya dayanırsa yok millet parmak arası terlikle gelirse gibi rüyalar görmeye gerek yok..böyle bişey elbetteki olmayacak, büyük ihtmimal erkekler için de bir serbestlik olmayack. amaç başörtüsüne özgürlük. erkekler de bu şekilde protestoyla destek oluyor, benim çıkardığım yorum bu...bekleyip görmek lazım tabii

başörtüsünün yasak olması tamamen saçma bir olay. o bi kere düzelecek..
onun dışında bu milletin değerlerine aykırı olmayan herşey serbest olur o kadar. herkes mutlu olur böylelikle..

stattlich' Alıntı:
Sözlerime başlamadan önce şunu bir belirteyim: Ben siyaset yada sendika taraftarı değilim.

Gelelim konuya. Bakıyorumda bir anda eğitim birsen propagandaları yapılmaya başlanmış. Noldu gene aynı teraneler başörtüsü yemi. ( benim kardeşlerim annem başörtülüdür). Başörtüsüne hiçmi ama hiç karşı değilim.
Bunuda desteklerim ve destekliyorum. Ama daha geçen seneye kadar ek ödeme namusumuzdur diyip namusunu masaya bırakan, 1 Mayıs'a konuşmacı olarak toplu sözleşmede masaya oturacağı Bakanı çağıran, Aes kurulduktan sonra tutuşup daha sonra fesh edilince gelin bize kardeşlerimiz diye feryatlarda bulunan herşeye yetmez ama evet diye Eğitim sendikasını ne çabuk unutuyoruz. Genel başkanına vekillik adaylığı teklif edilen, :"Sendika menfaaat örgütüdür.Dünya ya da ahiret menfaati olmayan birisinin Eğitim Bir Sen'e üye olmasına gerek yoktur.Altını çizerek söylüyorum.Vakıf ya da dernek değiliz.AMA BURASI MENFAAT ÖRGÜTÜDÜR.MENFAATİ OLMAYAN BİRİSİNİN EĞİTİM BİR SEN'E ÜYE OLMASINA GEREK YOKTUR.BÖYLE ÜYE OLAN VARSA KENDİSİNİ YORMASIN." Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu diyen kişileri yada sendikaları nasıl olduda unuttunuz.

kaynaktan alıntıdır. Hüsnü kuruntuluk yapmam.
http://www.youtube.com/watch?v=1kByJDJR ... ture=share

ayrıca şalvarımı terliğimi giycem demişssinizde isterseniz pide yapay plaj falan yapalım. Bakın siz kaymakamlığa gitseniz karsınızda terlikli kaymakam , ilçe milli eğitim müdürü, emniyet müdürü, nüfus müdürü görseniz diceğiniz ilk kelime bu ne be. ciddiyetsizliğe bak. herseyi gecttim velilerinizden okula kılık kıyafeti düzgün olmayıp hoca naber ya bizim oğlan varmış bir cağırıversene sunu cümlelerini sarf ettiklerinde aklınızdan geçenleri tahmin etmemek mümkün değil. Peki yarın aynı düşünceleri dışarıdaki kitle bizler için düşünmeyecekmi. zaten saygı hürmet kalmamış.
:alkis: aynen sen gibiyim ve öyle düşünüyorum hocam

bugün de serbest kıyafetliydim zaten ben önceleri de serbest gelmişliğim oluyordu, bir öğretmen nasıl giyineceğini bilir değil mi, herkes kendini rahat hissettiği şekilde giyinebilsin diye serbest giyiniyorum bu şekilde giyinmeye de devam edeceğim.

aktifsenden mesaj geldi 18-23 mart arası eyleme destek verilecek. genel merkez karar aldı.

bizim okulda bugün resmen başladılar.fakat sadece başörtüsü falan değil mesele diğer öğretmen arkdaşlarda coştu kot etekle gelen var elbisesini farklı faklı giyen var hep bayanlarda bir çalışma var aamma erkeklerde bi tık yok yaw :) Yarın bi kot kazak falan bende gidem öncü olayım oldu oldu ben niye eksik kalayım :puhaha:

eğitim bir sen kendisi beceremiyor bir eylem yapmayı bir de milletten 12 milyon imza toplamışlar

stattlich' Alıntı:
:"Sendika menfaaat örgütüdür.Dünya ya da ahiret menfaati olmayan birisinin Eğitim Bir Sen'e üye olmasına gerek yoktur.Altını çizerek söylüyorum.Vakıf ya da dernek değiliz.AMA BURASI MENFAAT ÖRGÜTÜDÜR.MENFAATİ OLMAYAN BİRİSİNİN EĞİTİM BİR SEN'E ÜYE OLMASINA GEREK YOKTUR.BÖYLE ÜYE OLAN VARSA KENDİSİNİ YORMASIN." Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu diyen kişileri yada sendikaları nasıl olduda unuttunuz.

evet arkadaşlar menfaat istemeyenler kendi zararına çalışşsın isteyenler diğer sendikalara üye olsunlar..

yani bu sözde ne var arkadaşım?

ben diğer sendikalara zerre kadar güvenmiyorum. ek ödeme konusunda ismi lazım olmayan birinden kazık yedik.. masaya oturan bütün sendikalar da sorumludur. sizin kimi zaman inkar ettiğiniz kimi zaman danışıklı dövüş dediğiniz bir ton eyleme de bizzat katılmışımdır. burda yazdığınız şeyler işin içinde olmayanları kandırabilir.

ayrıca baş örtüsü benim için ek ödemeden de iş güvencesinden de daha önemlidir. istediğim sendikaya üye de olurum istediğim şeye de önem veririm..size göre mi yaşayacaz kimseyi ilgilendirmez herkes haddini bilsin.. itiraz eden varsa üç hece sa-na-ne!

Arkadaşlar ben de eğitim bir senliyim, bizim buralarda ve diğer üniversitelerde çoğu yerde zzaten arkadaşlarımız başörtülü derslere giriyorlar kimse de sesini çıkarmıyor (çok uç noktalar hariç). Yeni anayasa yapılıyor ve bu madde olarak anayasaya girecek sınırları belli olacak şekilde, şimdi memur sen eylem yapıyor ki iki gün sonra bakın biz yaptırdık desinler diye, ben hariç tüm sendikalı arkadşlarım sivil gidiyor ama ben gtmiyorum gitmicem, sendika prim kazansın die bizi piyon olarak kullanıyor. Ben başörtüünü sonuna kadar destekliyorum ama sendka şu anda zaten anayasaya girecek bir madde için bizlerle oynuyor. Eğer okul idarecileri tutanak tutmuyorsa onlarda suç işliyor geçin o ayakları yok saendika kararı filan herkes hakkında tutanak tutması lazım idarecilerin sizde savunmanızı sendika kararı die vermelisiniz sonucu beklemelisiniz. Artık öyleki herşeyden bi haber yaşıyoruz, kim ne derse sorgusuzca arkadasından gidiyoruz kendi kararlarımızı bile veremiyoruz

25 mayıs 2012 de iş bırakma eylemi oldu, ne faydası oldu toplu sözleşmede yine hepsi hükümetin dediğinin altına imza attılar, olan öğrencilerin derslerine oldu . Şimdide yine bizi maşa olarak kullanıyorlar, tamam belki sonunda kimse ceza almayacak ama başının ağrıdığı yanına kar kalacak. yeni anaysada zaten bu madde geçiyor

bu işin sonu nereye varacak yazayım... başörtüsü falan serbest olacak ama diğer kurallar aynen kalacak...ceket kravata devam....
gün geldiğinde bu mesajı da hatırlatacağım.....tarih 19.03.2013

Mesajınız gerçek olursa kınada yakarsınız artık... Ben Erkek öğretmenim bayan öğretmen kazak ve kanvas pantolon giyebiliyorda ben neden giyemiyeyim. Öğrenciler eskiden saygılıydı öğretmenlerine dimi bunu takım elbiseden bilenler en çok dayak atanlardı zaten. Onu saygı sanıyorlardı.

Devletin doktoru, üniversite hocası kamu görevlisi değil mi? Daha 5 yıla kadar önce anasınıfı öğretmeni de kılık kıyafet yönetmeliğine uymak zorundaydı. Bırakın esofman giysin çocuklarla yuvarlansınlar yuvarlanmak isteyenler...

Takım elbisem sayesinde öğrenciye 1 kelime daha fazla öğretemiyorum merak etmeyin....

BBNET
Geri