2 Faz E.T. İmajı için öneriler.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan samil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

samil

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar merhaba.
2 faz tahtalar için imaj alma işlemine en yakın zamanda başlayacağım.
Bu konuda 1 Faz için yaptığımız ayarlar benzer ayarlar yapmayı düşünüyorum. Buna ilave olarak 1 Fazda olmayan ama gerekli olduğunu düşündüğünüz öneriler varsa yazabilirsiniz. Alacağım imaja eklemeyi düşünüyorum.
1 Faz için yaptığımız işlemler.
• Lisanssız hiçbir program yüklenmedi. Alternatif programlar ile çözümler sağlandı.
• Vestel oturumu silindi.
• Administrator oturumunun şifresi kaldırıldı.
• Netsupport Protect programı kaldırıldı.
• Word ,excel ve powerpoint programlarının viewer'ları yüklendi.
• İnternet tarayıcıları kuruldu. Açılış sayfaları düzenlendi.(Firefox - Chrome)
• Media playerlar kuruldu(VLC- Gom Player- BS player - Klite codeck pack).
• Acrobat reader 11’e yükseltildi
• Masaüstüne saat ve hava durumu eklendi
• Antropitech yazılımı yüklendi
• Ders kitapları ve Çalışma kitaplarının pdf leri D sürücüsüne yüklendi ve masa üstüne kısayolları eklendi.
• Java, flash player kuruldu
• Winrar, Google earth yüklendi.
• Windows ve tüm programların güncelleştirmeleri kapatıldı.
• Sistem sürücüsü (C) ye koruma programı kuruldu. İmaj yüklendikten sonra aktif hale getirilmesi gerekiyor. Bu programın şifresi ayrıca paylaşılacaktır.
• Masaüstü’ne gerekli programların kısayolları eklendi.
• Masaüstü duvar kağıdı değiştirilmesi engellendi.
• Dyned programı kuruldu.

1 faz için yukarıdaki ayarları yapmıştık.
İlk öneriler benden gelsin.
-Microsoft Security Essentials yerine total360 kuralım.
-Tahtada 3 oturum var. Admin, Etkullanici ve servis. 3 de şifreli. Admin deki şifreyi kaldırıp diğer oturumları kaldırmayı düşünüyorum.
-starborad ve antropi ye ilave olarak Epic Pen ve sanırım ücretsiz olan ActivInspire kuralım.
-Microsoft silverlight Kuralım.

hocam 1. faz için yaptığınız ayarlar çok iyi. ek ayarlarınıza ilave olarak classic shell (windows 8 in metro ekranına öğretmenler henüz alışamadı) gibi bir başlat menüsü programı kurulabilir.

Media player yerine VLC kurulmalı.
Müzik oynatıcı olarak da aimp-3 Müzik öğretmenin işine yarayacaktır.
java 8.25 kurulabilir.
Adobe reader son sürümü kurulabilir.

bahhele' Alıntı:
bunları nasıl yapıcaz? admin şifreleri paylaşıldımı?
Şifreyi bilen yok şimdilik. Öğrenmeye çalışıyoruz. Öğrenebilirsek ne ala olmazsa şifreyi bir şekilde kaldırırız.

Administrator şifresi bulunmalı ve yanlızca BTR ler bilmelidir
2.bir user seviyesinde kullanici bulunmali, yalniz windows oturumu acilirken otomatik oturum açma yöntemi kullanilmali ve bu kısıtlı user seviyesindeki kullanici otomatik acilmali.
Boylece admin kullanicisi sinif içinde hic görülmez tahta acilir acilmaz user oturum acar. Program vs kuramaz ayar değiştiremez
Ben okula dönünce yeni bir acronis imajı almayi düşünüyordum, siz tecrubenizle clonezilla imaji alirsaniz daha kullanisli olur sanirim

http://8.enpedi.com/2012/11/windows-8-p ... arola.html

1.fazı bırakmasaydınız hocam. Onun üzerinde de eksikler giderilmeli bence. Mesela döküman kamera driveri eksik.

sumunu' Alıntı:
1.fazı bırakmasaydınız hocam. Onun üzerinde de eksikler giderilmeli bence. Mesela döküman kamera driveri eksik.
Bırakmadık hocam. 2 fazın ilk imajı yayınlayalım Sonra 1 faz için güncelleme yaparız. Bu öneriler 1 faz içinde önemli. İki fazıda aynı özelliklerle ayarlarsak süper olur.

Hocam bu işe el atmanıza çok sevindim. :alkis: winrar şart, ayrıca starboard kurulabilir , ders uygulamaları kurabilmek için netsupport olabilir.

bizim okulda 2. faz tahtalar var. hiçbişey yüklenmemiş bomboş windows 8.1 internette yok. öğretmenler flaş bellekleriyle veya hdmi kabloyla kendi laptoplarını aktararak kullanıyorlar. şu aşamada sadece bu şekilde kullanıyoruz. kurulalı 2-3 ay oldu hala muayene kabul işlemleri yapılmadı. bikaç tanesinde windows düzgün yüklenmemiş tarzında bi hata verip açılmıyor.

1. bence ders içeriklerini imajdan çıkarın onu ayrıyetten paylaşırsınız, eğer içeriklerle yedeği alırsanız yedeğin boyutu flasha sığmayacak şekilde büyüyor
2. tek administrator kullanıcılı ve şifresiz olmamlı
3. total360 doğru karar flash bellek virüsleri açısından
bunların haricindeki noktalar pekde önemli değil.

takipteyim. 1. faz için win8.1'li sistem kurulabilir şekilde olsa çok güzel olur. Win 8.1 win7'ye göre çok daha iyi ve hızlı bir sistem şahsımca.

erkantuzcu' Alıntı:
takipteyim. 1. faz için win8.1'li sistem kurulabilir şekilde olsa çok güzel olur. Win 8.1 win7'ye göre çok daha iyi ve hızlı bir sistem şahsımca.
Lisanssız hiç bir yazılım kullanmadık buna işletim sistemine dahil. 1 faz için 8.1 li bir imaj hazırlamayı düşünmüyorum. Kendimde 8.1 kullanıyorum ve beğeniyorum. Ama 7 li gelmiş öyle devam etmek lazım bana göre.

samil' Alıntı:
sumunu' Alıntı:
Bırakmadık hocam. 2 fazın ilk imajı yayınlayalım Sonra 1 faz için güncelleme yaparız. Bu öneriler 1 faz içinde önemli. İki fazıda aynı özelliklerle ayarlarsak süper olur.
Böyle yapılacaksa iyi olur hocam. O zaman bekleyelim hemen atmayalım tahtalara. 25 tahta kolay değil:)

Meslek liselerinin modüllerini eklemeye gerek var mı? Birde bu okullarda kullanılan. Özel yazılımlar var mı?

Hocam 1. fazdaki yaptığınız çalışmaya bakarsak bu çalışma çok daha fazla okulda kullanılacak gibi.
Şimdiden emeğinize sağlık.

Takipteyim. Geçen hafta sadece tahta kurulumları tamamlandı. Kontrol için tahtaları açtığımda poşetlerin içindeki tüm ET kalemleri, bazı tahtalardaki hdmi kablosu ve kablosuz antenin biri alınmış. nasıl bir yol izleyebiliriz?

2. faz için kurulması gereken programlar neler?
programları kurup, acronics ile yedek alıp, her tahtanın D 'sinde saklamayı düşünüyorum.

Faz 2'lerde. Windows 8.1 Pro sürümü olması çok güzel. Öğretmen ve öğrenciler yeni windows sürümünü de bu sayede öğrenmiş olurlar.

Yetkisi olmayan kullanıcıyı silmeye hiç niyetim yok. Öğretmen ve öğrenciler bir şey kuramaz böylece.

Şifre için İl MEM'i aradım, Vestele de sorduk, ihale kabulden sonra verilecek yetkili şifreleri.

Merak ettiğim bir konu var, kurulumu yapan arkadaş da bilmiyordu, windows lisansı pc başına mı alınmış, toplu mu alınmış? Bilen var mı? (Etkinleştirme tahta ilk açıldığında internet bağlantısı varsa, otomatik yapılıyor, internet yoksa belli bir süre sonra etkinleştirme hatası veriyor)

İmaj alıp, başka pcye aktardığımızda aktivasyon sorunu yaşanacaksa hiç gerek yok. Windows 7 ve 8'in kendi yedekleme özelliğinin de yeterli olacağını düşünüyorum aslında pc bazında biraz uğraştırır ama. Genel bir imaj da alınabilir. Bizim okula 34 tane takılıyor, epey çok sayı.

Bu tahtalardan 2 yıl önce, yeni binaya taşındığımız için okulumuza 10 tane acer i5, i7'li win 7 lisanslı pc geldi, bu açıdan lisanssız bir şey kullanmaya pek niyetim yok benimde.

C ye sistem koruması koyman dışında gayet güzel. Ben idari bilgisayarlarda öyle yaptım neredeyse hiç sorun çıkmıyor bunlar sanıyor ki kendileri çok bilinçli bir kullanıcı ondan sorun çıkmıyor sonra size gereksiz adam gözüyle bakabiliyorlar boşverin bozulsun imajdan geri yükleriz olur biter bu da bir iştir. Ben hiçbir akıllı tahtaya sistem koruması koymayacağım. Sorun yoksa bizde yokuz o zaman bu hayat pahalılığında full ekders de yok

BBNET
Geri