Alacağınız aracın boyalı olduğunu nasıl anlarsınız?
Aracı dikkatle incelediğimizde;
1- Boyalı parçalarda renk ve ton uyumsuzluğu olur ya daha parlak ya da daha mat durur.
2- Boyanırken oluşan boyaya yapışan zerre ve tozlar boyanan zeminde iz bırakır bu izleri gördüğümüzde parçanın boyanmış olduğu görülebilir.Boyanan zeminde nokta gibi görüntüler oluşur.
3- Boya kalıntıları ve akıntılar parçanın boyanmış olduğu manasına gelir.
4- Parça üzerinde oluşan macun ve zımpara izleri yine bizlere ipucu verir.
5- Boyalı yüzeylerde ışıkta belli olan haritamsı bir görünüm vardır.
6- Boyalı parçaların uç ve ayrıntı kısımlarında macun ve boya kalıntıları her zaman kalır kapı kollarının altında iz bırakır.
7- Maskelenirken oluşan izler boya yapılan satıhta her zaman görünür.
8- Parçaların kenarlarına dokunulduğunda hissedilen pürüzler boyalı olduğunun göstergesidir, orijinal olan parçalarda kenar kısımlar pürüzsüzdür.
9- Değişmiş parçaların vida ve somunları oynandığı için anahtar değen yerler boya atar vida kafaları ezilip görüntüsü bozulur ve pulların altında yarım hilal şeklili izler bırakır.
10- Değişen parçalar üzerinde bulunan meges orijinal fabrikasyon robotun yaptığından farklı olacağından değişmiş kapı sacı veya kaput gibi parçalarda bize ipucu olacaktır.
11- Arka çamurluk değişimleri ve arka panel değişimleri poyda değişimleri de megeslerin izlerinin bozukluğundan ve farklılığından anlaşılır.
12- Boya kalınlığı ölçen makineler ile yapılan muayeneler de boyanmış ve değişmiş parçaları bizlere yaklaşık olarak %85 söyler. Boya altında yapılmış macun işlemini gözden kaçırmaz lakin ince çiziklerden tamirat olmadan boyanmış parçalarda yanılma payı vardır.
Alıntı:memurlar.net
http://www.memurlar.net/haber/536017/