2. Dönem DYK için toplanalım!!

Kodla Büyü
biraz önce ek dersleri yaptım, 1900-1800 tl ler havada uçuşuyor:) Allah çok versin kimsenin parasın da gözümüz yok. Ama Bilişimcilerin kazanacağı parada birilerinin gözü varmış demekki.
Bilişim derneğinden aldığım habere göre bakanlık ikinci dönem 5.sınıflarda açılabilir demiş( o da ihtimal). sadece neden 5 ler de açılabilir denmesinin mantığını da anlamış değilim.
Velhasıl ikinci dönem sistem açılınca yüklenmeliyiz, ozamana kadar da hep gündem de tutmalıyız.

hocam burada gündemde tutmamızın hiç bir önemi yok belli bir gün saat belirleyip twitter etkinliği vs yapalım

Şahsen sendikama durumu belirteceğim. Çalışma yapmayacaklarsa sendikadan çıkacağımı belirteceğim. Kursun ekdersini geçtim sistemde olalım da ücretsiz de veririm kursu.

aynenbadi' Alıntı:
biraz önce ek dersleri yaptım, 1900-1800 tl ler havada uçuşuyor:) Allah çok versin kimsenin parasın da gözümüz yok. Ama Bilişimcilerin kazanacağı parada birilerinin gözü varmış demekki.
Bilişim derneğinden aldığım habere göre bakanlık ikinci dönem 5.sınıflarda açılabilir demiş( o da ihtimal). sadece neden 5 ler de açılabilir denmesinin mantığını da anlamış değilim.
Velhasıl ikinci dönem sistem açılınca yüklenmeliyiz, ozamana kadar da hep gündem de tutmalıyız.
aynen neden sadece 5 ya bole bi mantık yok arkadaş

btnotlari' Alıntı:
aynenbadi' Alıntı:
aynen neden sadece 5 ya bole bi mantık yok arkadaş
Nereden öğrenmişler. Dernek adına açıklama yapacak olan birileri var mi ?

twitter etkinliği için tarih ayarlarken o gün herhangi bir büyük takımın maçının olmamasına dikkat edilsin lütfen. en son yaptığımız etkinlikte yanılmıyorsam ilk 4 ya da 5 sırada beşiktaş ve oyuncuları vardı.

bu hafta antalyada türk eğitim sen iştiare toplantısı vardı.Ben kendim daha önce şube başkanına da söylemiştim arkadaşım bizzat toplantıda bire bir ismail koncuğa da söyledi.Dilekçeleri verdiklerini konunun takipçisi olduklarını söylemişler bana da şube başkanı da aynı cevabı vermişti.Özellikle bilişim öğretmenlerinin neden açamadıklarını öğrenmesini geçerli bir cevap almasını söylemiştim arkadaşıma.Türk eğitim senin ilk baştan beri girişimi vardı ve girişimleri devam ediyor.İnşallah bir cevap gelir de bizimle dertleri neymiş öğrenebiliriz.Ama gerçekten iyi bir şekilde birlik olmalıyız bu kadar zor olmamalı.Benim çok zoruma gidiyor ama çoğu arkadaşımız durumundan memnun gibi bu durum beni daha çok üzüyor.

acemi_bil' Alıntı:
bu hafta antalyada türk eğitim sen iştiare toplantısı vardı.Ben kendim daha önce şube başkanına da söylemiştim arkadaşım bizzat toplantıda bire bir ismail koncuğa da söyledi.Dilekçeleri verdiklerini konunun takipçisi olduklarını söylemişler bana da şube başkanı da aynı cevabı vermişti.Özellikle bilişim öğretmenlerinin neden açamadıklarını öğrenmesini geçerli bir cevap almasını söylemiştim arkadaşıma.Türk eğitim senin ilk baştan beri girişimi vardı ve girişimleri devam ediyor.İnşallah bir cevap gelir de bizimle dertleri neymiş öğrenebiliriz.Ama gerçekten iyi bir şekilde birlik olmalıyız bu kadar zor olmamalı.Benim çok zoruma gidiyor ama çoğu arkadaşımız durumundan memnun gibi bu durum beni daha çok üzüyor.

hocam inanın bir çoğumuzun zoruna giden bir durum. Tüm temel branşların haricindeki derslerde kaldırılsaydı bu kadar zorumuza gitmezdi...ilgili olabilecek yerlere yazıyoruz ama benim sendikam yok açıkçası bekliyorum bu konuyu Türk Eğitim Sen çözerse ilk işim bu sendikaya girmek olacak...

Teknoloji Tasarım dersi ve bilişim teknolojileri eklenmeyecek. Önümüzdeki yıl sadece teog ve migfer derslerden kurs açılabilecek. Şuan konuşulan bu

Bakanlıktaki arkadaşlar sizi yanlış bilgilendirmiş hocam. Zaten söylediği şey de mantıksız sadece 5 lere açıp 6. sınıflara açmamanın ne gibi bir izahı olabilir ki ? Maalesef açtırmayacaklar.

Finlandiya gibi ülkeler kodlama ve algoritma mantığını bireye yerleştirmek için 1. sınıftan itibaren ders olarak işlemekte iken, ülkemizde bu dersin "önemsiz" ders diye nitelendirilmesi gerçekten "manidar"! :tr:
Birileri boş bir nesil yetiştirmek istiyor, bizi de vasifsız işçi gibi kullanıyor.
Bir sürü araştırma ve makaleye ulaşmak mümkün, bu kararı veren "yetkililer" okumayı sevmiyor, cep telefonlarından her gün bir uygulama indirip kullanıyor ama :-1:

keyikcik' Alıntı:
Finlandiya gibi ülkeler kodlama ve algoritma mantığını bireye yerleştirmek için 1. sınıftan itibaren ders olarak işlemekte iken, ülkemizde bu dersin "önemsiz" ders diye nitelendirilmesi gerçekten "manidar"! :tr:
Birileri boş bir nesil yetiştirmek istiyor, bizi de vasifsız işçi gibi kullanıyor.
Bir sürü araştırma ve makaleye ulaşmak mümkün, bu kararı veren "yetkililer" okumayı sevmiyor, cep telefonlarından her gün bir uygulama indirip kullanıyor ama :-1:
Hazır varken ne gerek var hocam değil mi ?

karakavuz' Alıntı:
Teknoloji Tasarım dersi ve bilişim teknolojileri eklenmeyecek. Önümüzdeki yıl sadece teog ve migfer derslerden kurs açılabilecek. Şuan konuşulan bu

Hocam tam tersi sınıfçılara bile kurs geliyor, 2. sınıf çocuğu haftasonu oyunu bırakıp 7 gün okula gidecek

Arkadaslar bu konu ile ilgili elinizde yazi var mi? Sendika yoluyla ile milli egitime yazi yazacagiz. Yardimci olur musunuz 2. Donem baslamadan buna baslamamiz lazim

ne klavuzda ne de destekleme kurs yönetmeliğinde kurs açılacak ders branşı belirtilmemiş nasıl olurda kurs açılmaz.
anlamak mümkün değil. yönetmelik çıkar ondan sonra kafana göre ben açmıyorum de.
çıkarma o zaman yönetmelik keyfime göre de tek madde o zaman daha mantıklı

hakanotuken' Alıntı:
karakavuz' Alıntı:

Hocam tam tersi sınıfçılara bile kurs geliyor, 2. sınıf çocuğu haftasonu oyunu bırakıp 7 gün okula gidecek

ilkokula gelen kurs destekleme ve yetiştirme kursu değil takviye kursu. Ücretlendirmesi ders dışı egzersiz çalışması şeklinde.

hakanotuken' Alıntı:

Hocam eskiden de dershane olayı vardı yine 7 gün gidiliyordu. Bunun en temizi devlet destekli veya özel hangisi olursa olsun farketmeksizin haftasonu ders olayını yasaklayıp çocukların üzerinden bu yükü kaldırmak.

Arkadaşlar destekleme kursu için çocukları organize etsekte 147 arayın bilişimden destekleme kursu açılmasını istiyorum demeleri için ugrassak bir ilçeden az olabilir ama birlesirsek dikkat çekebilir

burcu42' Alıntı:
Arkadaşlar destekleme kursu için çocukları organize etsekte 147 arayın bilişimden destekleme kursu açılmasını istiyorum demeleri için ugrassak bir ilçeden az olabilir ama birlesirsek dikkat çekebilir

Bence en mantıklı hareket bu olur.
Her arkadaş 2 şer 3 er çocuğa aratsa ses getirir.
Bizim zümre böyle işlere pek gelmez ama bu işe girecek 100 arkadaş bulabiliriz.
Ama bunu forumda değil whatsapp grubu yoluyla yapabiliriz.

hakanotuken' Alıntı:
burcu42' Alıntı:

Bence en mantıklı hareket bu olur.
Her arkadaş 2 şer 3 er çocuğa aratsa ses getirir.
Bizim zümre böyle işlere pek gelmez ama bu işe girecek 100 arkadaş bulabiliriz.
Ama bunu forumda değil whatsapp grubu yoluyla yapabiliriz.

sene başından beri arıyor benim okuldaki çocuklar
nede olsa bizi dinlemiyorlar onları dinliyorlar

arkadaşlar kusura bakmayın bt öğretmeni olarak bir olup sosyal medyayı kullanıp gündeme giremiyoruz.sadece VAKİT ayıracaz cepten evden sosyal medya kullanacaz ama yapmıyoruz.bize müstehak kimse kusura bakmasın.ama yinede umudum olmamasına rağmen destek vermeye hazırım.watsap mantıklı.önce grup oluşturulsun.sonra o grupta bir zaman belirler twitter etkinliği yaparız.benim no (gönderdiğim için sildim) ekleyin

özelden katılmak isteyen numarasını yollasın bana arkadaşlar, watsap grubu kuralım. mümkünse herkes elini taşın altına koysun,
facede bakıyorum hala olaydan bi haber olanlar var, " kurs açabiliyormuyuz" diye sorunlar var hala

BBNET
Geri