kesifci
Üye
kesifci' Alıntı:arkadaşlar bende işin içinden çıkamadım 10 ders seçildi, 6 kullanılabilir sınıf var,,, bi çözüm bulabilen varsa yardım etsin lütfen
olmuyo olmuyo olmuyo

kesifci' Alıntı:arkadaşlar bende işin içinden çıkamadım 10 ders seçildi, 6 kullanılabilir sınıf var,,, bi çözüm bulabilen varsa yardım etsin lütfen
kesifci' Alıntı:kesifci' Alıntı:arkadaşlar bende işin içinden çıkamadım 10 ders seçildi, 6 kullanılabilir sınıf var,,, bi çözüm bulabilen varsa yardım etsin lütfen
olmuyo olmuyo olmuyo![]()
EynelMefer' Alıntı:kesifci' Alıntı:kesifci' Alıntı:arkadaşlar bende işin içinden çıkamadım 10 ders seçildi, 6 kullanılabilir sınıf var,,, bi çözüm bulabilen varsa yardım etsin lütfen
aynı anda 2 seçmeli ders verilecek, bu iki dersi aynı anda vereceğiniz için bu iki ders seçmemiş olması gerek öğrencilerin siz ona göre ya min sayılısını seçeceksiniz ve ona göre derslerin yerini ayarlayacaksanız ama mantığı bu şekilde izah etmiş olayım...bir de x dersi nin branş öğretmeni vardır ama illa ki bu dersi o branş öğretmeni verecek diye bişey yok almak isteyen alacak...
EynelMefer' Alıntı:seçilen derslerden hiç birini seçmeyen öğrenciler de var olacaktır, yada seçtiği 4 derste seçmeli olarak 10 u aşan öğrenci de olacaktır...
seçtiği 4 ders okutulacak dersler arasında yoksa tekrar tercih/seçim yapması istenecek öğrenciden, bu sayede 4 ders seçmesi sağlanacak...
sorunuza gelince de x ve q dersini seçmiş ise öğrenci (burada en az keşişim gözönüne alınmalı yani program dağıtılırken aynı güne denk gelen derslerin ortak öğrencileri en az olması sağlanmalı) bu öğrenciye yeni bir tercih hakkı verilmeli, ve diğer günlerde okutulacak derslerden birini seçmesi istenecek bu sayede de her öğrenci 4 ders görmüş olacaktır, büyük okullar evet sorunlu olacak ama 2 yada 3 seçim yaptırılarak sorun çözüme gidilmeli, diye düşünüyorum...
mewluth' Alıntı:EynelMefer' Alıntı:Bir de bu programda pazartesi günü açılan x ve q almayan hiç öğrencinin olmaması mı gerekiyor? Almayanlar eve giderek başka günde mi o eksiği telafi edecekler?
tenten' Alıntı:günlük ders saatlerini e-okula girmek istedim.
saat 19:00 dan sonra kabul etmiyor. ikili öğretim yapacağız.. :x
bazı çözüm tablolarında her gün 8 saat önermiş arkadaşlar ikili öğretimde nasıl olacak
üsteki resimdeki gibi oluyoEynelMefer' Alıntı:kesifci' Alıntı:kesifci' Alıntı:arkadaşlar bende işin içinden çıkamadım 10 ders seçildi, 6 kullanılabilir sınıf var,,, bi çözüm bulabilen varsa yardım etsin lütfen
aynı anda 2 seçmeli ders verilecek, bu iki dersi aynı anda vereceğiniz için bu iki ders seçmemiş olması gerek öğrencilerin siz ona göre ya min sayılısını seçeceksiniz ve ona göre derslerin yerini ayarlayacaksanız ama mantığı bu şekilde izah etmiş olayım...bir de x dersi nin branş öğretmeni vardır ama illa ki bu dersi o branş öğretmeni verecek diye bişey yok almak isteyen alacak...
bi takım pürüzler var düzelebilir . kırmızı renklendirdiğim öğrenciler çakışıyo. mavi olanların sectiği dersler 10 dan az mevcut olduğu için açılamaz. yeniden bir ders seçilmesi lazım. zaten farkındasınızdırkesifci' Alıntı:kesifci' Alıntı:arkadaşlar bende işin içinden çıkamadım 10 ders seçildi, 6 kullanılabilir sınıf var,,, bi çözüm bulabilen varsa yardım etsin lütfen
tenten' Alıntı:günlük ders saatlerini e-okula girmek istedim.
saat 19:00 dan sonra kabul etmiyor. ikili öğretim yapacağız.. :x
bazı çözüm tablolarında her gün 8 saat önermiş arkadaşlar ikili öğretimde nasıl olacak
EynelMefer' Alıntı:mewluth' Alıntı:EynelMefer' Alıntı:Bir de bu programda pazartesi günü açılan x ve q almayan hiç öğrencinin olmaması mı gerekiyor? Almayanlar eve giderek başka günde mi o eksiği telafi edecekler?
1.tercih işlemi = ilk oylama= seçiminin 10 üzerinde olan dersleri belirlemek...
2.tercih işlemi = ders seçimi= seçtiği derslerden bir veya birkaçının okutulmayacak olanlarının girdiği seçim işlemi = her öğrencinin 4 ders seçme işleminin sonuçlanması...
3.tercih işlemi =son seçim= büyük okullarda bulunan ve çok fazla sayıda seçmeli ders seçimi yapılan okullar= aynı güne, aynı saate denk gelen seçmeli dersleri seçen öğrencilerin , alamayacağı diğer dersi değiştirmek için yapacağı son seçim= bu sayede her öğrenci 4 ders okuma imkanı bulacaktır...
gibi gibi, yarın müdür beyle konuşacam bizde henüz program yapmadık ama üstesinde gelebiliriz zira 2 şubemiz var sadece...
tesekkurler hocam eksık ogrencıler var onlarıda bu programa dagıtırım malesef getırmeyen velıler vardı buna gore degıtım yaparım dun anfı aldım bugun ses sıstemını takıcam 2 3 ay sonra verıcek olsam 550 tl dedıler bır dıs hoparlor bır anfıye ben pesın 270 e aldım kendım takıp kurtulucam bugunygencay' Alıntı:Sınıf mevcutları arasında farklar var, bazı sınıflar 10 kişinin altına düşmüş.
Biraz daha düzenleyip, sınıf mevcutlarını da eşitledim.
deneyelim kaybedecek bir şey yok. "ygencay" hocam la frekansı tutturduk nasıl olsabarracuda66' Alıntı:ben lisedeyim 17 tane seçmeli ders var kimi bir saatlik kimi 2 satlik çocukların 7 saat seçmel idersleri var 700 tane 9. sınıf var. nerdeyse her dersten 10 kişi çıkıyor. varsa yerleştirecek baba yigit listeyi hemen ekleye bilirim.
deftones' Alıntı:deneyelim kaybedecek bir şey yok. "ygencay" hocam la frekansı tutturduk nasıl olsabarracuda66' Alıntı:ben lisedeyim 17 tane seçmeli ders var kimi bir saatlik kimi 2 satlik çocukların 7 saat seçmel idersleri var 700 tane 9. sınıf var. nerdeyse her dersten 10 kişi çıkıyor. varsa yerleştirecek baba yigit listeyi hemen ekleye bilirim.