2 şube 3 sınıf 7 seçmeli ?

Kodla Büyü
kesifci' Alıntı:
kesifci' Alıntı:
arkadaşlar bende işin içinden çıkamadım 10 ders seçildi, 6 kullanılabilir sınıf var,,, bi çözüm bulabilen varsa yardım etsin lütfen

olmuyo olmuyo olmuyo :(

aynı anda 2 seçmeli ders verilecek, bu iki dersi aynı anda vereceğiniz için bu iki ders seçmemiş olması gerek öğrencilerin siz ona göre ya min sayılısını seçeceksiniz ve ona göre derslerin yerini ayarlayacaksanız ama mantığı bu şekilde izah etmiş olayım...bir de x dersi nin branş öğretmeni vardır ama illa ki bu dersi o branş öğretmeni verecek diye bişey yok almak isteyen alacak...

Ekli dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    87.3 KB · Görüntüleme: 484
EynelMefer' Alıntı:
kesifci' Alıntı:
kesifci' Alıntı:
arkadaşlar bende işin içinden çıkamadım 10 ders seçildi, 6 kullanılabilir sınıf var,,, bi çözüm bulabilen varsa yardım etsin lütfen

aynı anda 2 seçmeli ders verilecek, bu iki dersi aynı anda vereceğiniz için bu iki ders seçmemiş olması gerek öğrencilerin siz ona göre ya min sayılısını seçeceksiniz ve ona göre derslerin yerini ayarlayacaksanız ama mantığı bu şekilde izah etmiş olayım...bir de x dersi nin branş öğretmeni vardır ama illa ki bu dersi o branş öğretmeni verecek diye bişey yok almak isteyen alacak...

x ve q (a ve w)(y ve e) dersini seçen kişilerde nasıl yapacağız. Yoksa en başta o tür kişiler varsa program ona göre mi ayarlandı?

seçilen derslerden hiç birini seçmeyen öğrenciler de var olacaktır, yada seçtiği 4 derste seçmeli olarak 10 u aşan öğrenci de olacaktır...
seçtiği 4 ders okutulacak dersler arasında yoksa tekrar tercih/seçim yapması istenecek öğrenciden, bu sayede 4 ders seçmesi sağlanacak...
sorunuza gelince de x ve q dersini seçmiş ise öğrenci (burada en az keşişim gözönüne alınmalı yani program dağıtılırken aynı güne denk gelen derslerin ortak öğrencileri en az olması sağlanmalı) bu öğrenciye yeni bir tercih hakkı verilmeli, ve diğer günlerde okutulacak derslerden birini seçmesi istenecek bu sayede de her öğrenci 4 ders görmüş olacaktır, büyük okullar evet sorunlu olacak ama 2 yada 3 seçim yaptırılarak sorun çözüme gidilmeli, diye düşünüyorum...

EynelMefer' Alıntı:
seçilen derslerden hiç birini seçmeyen öğrenciler de var olacaktır, yada seçtiği 4 derste seçmeli olarak 10 u aşan öğrenci de olacaktır...
seçtiği 4 ders okutulacak dersler arasında yoksa tekrar tercih/seçim yapması istenecek öğrenciden, bu sayede 4 ders seçmesi sağlanacak...
sorunuza gelince de x ve q dersini seçmiş ise öğrenci (burada en az keşişim gözönüne alınmalı yani program dağıtılırken aynı güne denk gelen derslerin ortak öğrencileri en az olması sağlanmalı) bu öğrenciye yeni bir tercih hakkı verilmeli, ve diğer günlerde okutulacak derslerden birini seçmesi istenecek bu sayede de her öğrenci 4 ders görmüş olacaktır, büyük okullar evet sorunlu olacak ama 2 yada 3 seçim yaptırılarak sorun çözüme gidilmeli, diye düşünüyorum...

Yani paket sistemi oluyor. Biz de çözümü bunda bulduk o yüzden bu hafta içi öğrencilerden bir paketi seçmelerini isteyeceğiz. Bu hafta seçmeli ders işleyemeyecekler.

Bir de bu programda pazartesi günü açılan x ve q almayan hiç öğrencinin olmaması mı gerekiyor? Almayanlar eve giderek başka günde mi o eksiği telafi edecekler?

günlük ders saatlerini e-okula girmek istedim.
saat 19:00 dan sonra kabul etmiyor. ikili öğretim yapacağız.. :x
bazı çözüm tablolarında her gün 8 saat önermiş arkadaşlar ikili öğretimde nasıl olacak

mewluth' Alıntı:
EynelMefer' Alıntı:
Bir de bu programda pazartesi günü açılan x ve q almayan hiç öğrencinin olmaması mı gerekiyor? Almayanlar eve giderek başka günde mi o eksiği telafi edecekler?

1.tercih işlemi = ilk oylama= seçiminin 10 üzerinde olan dersleri belirlemek...
2.tercih işlemi = ders seçimi= seçtiği derslerden bir veya birkaçının okutulmayacak olanlarının girdiği seçim işlemi = her öğrencinin 4 ders seçme işleminin sonuçlanması...
3.tercih işlemi =son seçim= büyük okullarda bulunan ve çok fazla sayıda seçmeli ders seçimi yapılan okullar= aynı güne, aynı saate denk gelen seçmeli dersleri seçen öğrencilerin , alamayacağı diğer dersi değiştirmek için yapacağı son seçim= bu sayede her öğrenci 4 ders okuma imkanı bulacaktır...

gibi gibi, yarın müdür beyle konuşacam bizde henüz program yapmadık ama üstesinde gelebiliriz zira 2 şubemiz var sadece...

tenten' Alıntı:
bazı çözüm tablolarında her gün 8 saat önermiş arkadaşlar ikili öğretimde nasıl olacak

bildiğim kadarıyla okulun ve çevrenin etkenleri gözönünde bulundurulacak ve kademeli olarak bu sisteme geçilecek, ikili öğrenim yapanların erken başlama/tenefüs azaltma/öğlearası kısaltma vs gibi önlemler alamayacak durumdaysa seçmeli dersleri azaltabiliyorlar, 36 saate kadar alabiliyorlar max ve olması gereken, zamanla bu olsun isteniyor ama olmuyorsa işte azaltabilirsiniz seçmeli dersleri...

hocalarım şu şekilde çzöülebilir. 5 lerdeki birgün 8 saat ya bunu söyle yapabiliriz 5 ders seçmiş olalaım. haftanın her gününe bir ders daha fazlasıda olabilir. mesela pazartesi bilişim olsun . bilişimi seçenler okulda kalır diğerleri gider salı günüde ve diğer günlerde aynı böyle çözülebilir tek sıkıntı 8 saat olun gün belli değil
n

EynelMefer' Alıntı:
kesifci' Alıntı:
kesifci' Alıntı:

üsteki resimdeki gibi oluyo

kesifci' Alıntı:
kesifci' Alıntı:

bi takım pürüzler var düzelebilir . kırmızı renklendirdiğim öğrenciler çakışıyo. mavi olanların sectiği dersler 10 dan az mevcut olduğu için açılamaz. yeniden bir ders seçilmesi lazım. zaten farkındasınızdır

Ekli dosyalar

Buraya yazıyorum. İlk Ales sınavında seçmeli ders konulu mantık sorusu gelecek... :P :scared: :puhaha:

tenten' Alıntı:

İkilide 14 saat ayarlamışlar ama 5. sınıflar haftanın bir günü derse 6.00'da bazı günleri de 6.50'de başlıyor. Diğer sınıflar ise her gün 7.40'ta derse başlayacaklar.

EynelMefer' Alıntı:
mewluth' Alıntı:
EynelMefer' Alıntı:

1.tercih işlemi = ilk oylama= seçiminin 10 üzerinde olan dersleri belirlemek...
2.tercih işlemi = ders seçimi= seçtiği derslerden bir veya birkaçının okutulmayacak olanlarının girdiği seçim işlemi = her öğrencinin 4 ders seçme işleminin sonuçlanması...
3.tercih işlemi =son seçim= büyük okullarda bulunan ve çok fazla sayıda seçmeli ders seçimi yapılan okullar= aynı güne, aynı saate denk gelen seçmeli dersleri seçen öğrencilerin , alamayacağı diğer dersi değiştirmek için yapacağı son seçim= bu sayede her öğrenci 4 ders okuma imkanı bulacaktır...

gibi gibi, yarın müdür beyle konuşacam bizde henüz program yapmadık ama üstesinde gelebiliriz zira 2 şubemiz var sadece...

Biz de 3. tercih işlemini çocuklara zamanında yaptıramadığımız için artık hafta içi onunla uğraşacağız.

hocam ıcını doldurup yolladım hayrınıza bır program yaparmısınız

pazartesı salı carsamba son ıkı saat
persembe cuma bırer saat ders var uygun seklını bulabılırmısınız

sımdıden tesekkurler arkadaslar

Ekli dosyalar

ben lisedeyim 17 tane seçmeli ders var kimi bir saatlik kimi 2 satlik çocukların 7 saat seçmel idersleri var 700 tane 9. sınıf var. nerdeyse her dersten 10 kişi çıkıyor. varsa yerleştirecek baba yigit listeyi hemen ekleye bilirim.

yakında bu işten ekmek çıkacak bize söylim , danışmanlık ücreti falan..."her türlü seçmeli dersiniz itina ile yerleştirilir" gibilerinden, hakim olmak lazım yada sağlam bir program geliştirmek, başkası çıkarmadan telifini almak falan :)

Sınıf mevcutları arasında farklar var, bazı sınıflar 10 kişinin altına düşmüş.
Biraz daha düzenleyip, sınıf mevcutlarını da eşitledim.

Ekli dosyalar

ygencay' Alıntı:
Sınıf mevcutları arasında farklar var, bazı sınıflar 10 kişinin altına düşmüş.
Biraz daha düzenleyip, sınıf mevcutlarını da eşitledim.
tesekkurler hocam eksık ogrencıler var onlarıda bu programa dagıtırım malesef getırmeyen velıler vardı buna gore degıtım yaparım dun anfı aldım bugun ses sıstemını takıcam 2 3 ay sonra verıcek olsam 550 tl dedıler bır dıs hoparlor bır anfıye ben pesın 270 e aldım kendım takıp kurtulucam bugun

barracuda66' Alıntı:
ben lisedeyim 17 tane seçmeli ders var kimi bir saatlik kimi 2 satlik çocukların 7 saat seçmel idersleri var 700 tane 9. sınıf var. nerdeyse her dersten 10 kişi çıkıyor. varsa yerleştirecek baba yigit listeyi hemen ekleye bilirim.
deneyelim kaybedecek bir şey yok. "ygencay" hocam la frekansı tutturduk nasıl olsa

deftones' Alıntı:
barracuda66' Alıntı:
deneyelim kaybedecek bir şey yok. "ygencay" hocam la frekansı tutturduk nasıl olsa

herşekilde yaparız hocam, yalnız artık ücretli :D

BBNET
Geri