1Kx8 bit,2Kx8 bit ve 8Kx8bit RAMlerden...(ACİL!!)

Kodla Büyü

cinefil

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
ben e.s.e.fde okuyorum.. üç gün sonra mikroişlemciler sınavım var ama gazi kütüphaneyi araştırdım taraştırdım şu soru gibi bir sorunun çözümünü bulamadım:"1Kx8 bit,2Kx8 bit ve 8Kx8bit RAMlerden 11Kx8bitlik belleği tasarlayın".. eğer nasıl yapılacağını anlatırsanız çok sevinirim..bu soru hepinizin bildiği gibi veri yolu genişletilmesi ile ilgili soru ama gazi üniversitesinin kütüphanesini araştırdım taraştırdım veri yollarının genişletilmesini anlatan kaynak da bulamadım... elinde kaynağı olan varsa benimle burada payşaşırsa veya bildiği bir internet sitesi varsa link verirse çok çok sevinirim... saygılar

________________________1 K
İSTEK --> DECODER --> ____2 K
________________________8K
Burada decoder adres organizasyonunu yapacak. Örneğin 2K belleğin 0x00 adresi 11K lık bizim oluşturduğumuz bellekte Ax00 adresi ile temsil edilecek, mikroişlemciden Ax00 adresindeki veri istendiğinde decoder Ax00 adresi olarak 2K belleğin 0x00 adresini gösterecek. Aradan 5 yıl geçti unuttuk, adresler sallamasyon verdim. Mantığı bu şekilde diye hatırlıyorum. İnternette çok kaynak vardır kanımca...

Remzi hocanın sanırım, labda arkada oturan arkadaşlar sık sık sesinin az geldiğini söylerdi hocaya, ben en önden zor duyardım :lol: :lol:
zzeytinci' Alıntı:
doğan ın dersi bu demi? Keşke bilsem de yardım etsek. Allah kolaylık versin dostum.

Kunteper' Alıntı:
________________________1 K
İSTEK --> DECODER --> ____2 K
________________________8K
Burada decoder adres organizasyonunu yapacak. Örneğin 2K belleğin 0x00 adresi 11K lık bizim oluşturduğumuz bellekte Ax00 adresi ile temsil edilecek, mikroişlemciden Ax00 adresindeki veri istendiğinde decoder Ax00 adresi olarak 2K belleğin 0x00 adresini gösterecek. Aradan 5 yıl geçti unuttuk, adresler sallamasyon verdim. Mantığı bu şekilde diye hatırlıyorum. İnternette çok kaynak vardır kanımca...
sağolasın hocam inşallah faydası olur... internette bulamadım ne yazıkki..

yuci81' Alıntı:
Remzi hocanın sanırım, labda arkada oturan arkadaşlar sık sık sesinin az geldiğini söylerdi hocaya, ben en önden zor duyardım :lol: :lol:
zzeytinci' Alıntı:
doğan ın dersi bu demi? Keşke bilsem de yardım etsek. Allah kolaylık versin dostum.
en önde oturmak lazım haklısınız hocam...

BBNET
Geri