@hasari başkan bir el atıver.
Şunu alabilirsin.Sayın hocalarım 3S lipo pillim var. Sarj aletim yok almayı istiyorum. Piyasada bir ürün var fiyat çok yüksek. Kullandığınız tavsiye edeceğiniz sarj aleti var mı?
Ben bu cihazı kullanıyorum şimdilik bir sorun yaşamadım ne gibi olumsuz yorumlar yapılmış.Hasari hocam kullandınız mı? Nette pek olumlu yorumlar okumadım
Hocam bunu almabence. Pil fazla desarj olunca soklama yapamiyorsun benim en cok aradigim ozellik o oluyor. Ayrica hemen bozuluyor. Robotzade de 32 liraydi aldim. Ikinci sarjda bozukdu. Gwri gonderdim ama kabul ederler mi bilmem.
Ben bu cihazı kullanıyorum şimdilik bir sorun yaşamadım ne gibi olumsuz yorumlar yapılmış.
Hocam bunu almabence. Pil fazla desarj olunca soklama yapamiyorsun benim en cok aradigim ozellik o oluyor. Ayrica hemen bozuluyor. Robotzade de 32 liraydi aldim. Ikinci sarjda bozukdu. Gwri gonderdim ama kabul ederler mi bilmem.
Imax b6 dan sasmamak lazim.
Bendeki imax RC B3 linkte olduğu gibi kaç aydır bu şarj aletini kullanıyorum bende hatta iki tane var birini okulda kullanıyoruz diğerini evde kullanıyorum. Şimdilik sıkıntı yaşamadım ilerde ne olur bilmem.https://www.robotistan.com/a3-compact-lipo-2-3s-sarj-aleti
Burada olduğu gibi yorumlar okudum.
Lipoların hepsinde fazla deşarj sıkıntılı bir durum olduğundan şahsen bu duruma dikkat ediyorum. Belki dikkat edilmezse sıkıntı olur.Hocam bunu almabence. Pil fazla desarj olunca soklama yapamiyorsun benim en cok aradigim ozellik o oluyor. Ayrica hemen bozuluyor. Robotzade de 32 liraydi aldim. Ikinci sarjda bozukdu. Gwri gonderdim ama kabul ederler mi bilmem.
https://urun.gittigidiyor.com/oyunc...po-nimh-pil-dengesi-sarj-hizli-gemi-427714702Hocam bunu almabence. Pil fazla desarj olunca soklama yapamiyorsun benim en cok aradigim ozellik o oluyor. Ayrica hemen bozuluyor. Robotzade de 32 liraydi aldim. Ikinci sarjda bozukdu. Gwri gonderdim ama kabul ederler mi bilmem.
Tavsiye etmeme sebebiniz öğrenebilir miyim acaba? Birçok yerde bunu kullanıyorlar şarj için ama eğer sakıncalı bir durumu varsa paylaşır mısınız? Ona göre bilgimiz olsun. Almayı düşünüyordum ben bunlardan.
En ucuzu işe şudur ama pek tavsiye etmem.
Alın hocam alın ucuzlar zaten geçici kullanabilirsin ama sürekli kullanacağım dersen verimli olmazlar.Tavsiye etmeme sebebiniz öğrenebilir miyim acaba? Birçok yerde bunu kullanıyorlar şarj için ama eğer sakıncalı bir durumu varsa paylaşır mısınız? Ona göre bilgimiz olsun. Almayı düşünüyordum ben bunlardan.
Hocalarım bu konuyu okuyarak laptop bataryaları topladım ve söktüm. Elimde yeterince pilim oldu.
1. Bu pillerin hangisi sağlam hangisi bozuk nasıl anlayabilirim?
2. Bu piller için şarj cihazı tavsiyesi alabilir miyim? Çok fazla bilgi var. Direk şunu al derseniz memnun olurum imax b6 demişler Birden çok çıkıyor farkı falan mı var anlamadım. link falan atarsanız çok mutlu olurum.
3. Bu pilleri arduino ya bağlamak için yuvalar var mı? Kaç pille çalışıyor arduino bunlardan? Bilen varsa onun da linkini atar mısınız?
Toplam 250 TL lik bütçe ayırdık buna yardımcı olursanız sevinirim.
4. Bu laptop pilleri alacağımız şarj cihazında bırakınca mesela akşam taktık sabah sökecdğiz çok durduğunda patlama şişme gibi sıkıntı yapar mı? Dolunca şarj kesen şarj aleti varsa oyle Bi link atarsanız sevinirim.
Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim
2-power supply ve tp4056 ile şarj cihazınızı yapabilirsiniz. Aynı anda 20 pili bile şarj edersiniz. Aşırı ısınanlar ve şarj olduğu halde voltaj değeri değişmeyen, voltaj değeri - değerlerde olanlar bozuktur.bilen varsa duruma göre ben de laptop pillieri toplayayım![]()
Hocam teşekkür ederim tüm cevaplarınız için. Bu tp4056 ile şarj cihazı yapabilecek elektronik bilgisine sahip değilim maalesef yeteneğim de yok pek ( ellerim titriyor). Hazır şarj aleti tavsiye edebilir misiniz?2-power supply ve tp4056 ile şarj cihazınızı yapabilirsiniz. Aynı anda 20 pili bile şarj edersiniz. Aşırı ısınanlar ve şarj olduğu halde voltaj değeri değişmeyen, voltaj değeri - değerlerde olanlar bozuktur.
1- bir de pillerin mah değerini ölçebilmeniz için deşarj eden mah ölçen bir modüle ihtiyacınız var. Zb2l3 modülü. Bununla mah ölçersiniz. 200 mah ve altı işgörmez
3- 18650 pil yatağı var piyasada. 2 li yeter fazlasıyla. On of düşmesi olursa iyi olur. Direk arduino ya bağlayabilirsiniz. Win ve Gnd pinlerine. Ayrıca jack ile de başlarsınız.
4- Ara ara takip etmek lazım şarj olayını. Aşırı ısınıyor bazılar aşırı akım çekiyor. Yüzlerce şarj ettim. Hiç patlama vs olmadı. Ters akım koruma yok. Ters bağlarsanız modül bozulur. Yenisi 2.5 tl civarı.
Kolay gelsin
Hocam bunla nasıl yapılıyor Bi devre falan mı kuruyoruz? Ergin_tastan hocam da bunu önermiş basit bişey mi bunu yapmak? Lehim gerekiyor mu? Lehim işi varsa direk şarj aleti önerebilir misiniz?Hocam en ucuz yol olarak şunu buldum.
https://www.robotistan.com/tlp4056-37v-sarj-aleti-5v-1a-lithium-battery-charger bundan alıp tekli olarak şarj ediyorum pilleri. Telefon şarj cihazı ile rahatlıkla şarj oluyor. Sağlamlıkları için ise bazıları 2 saat dursa da şarj tutmuyor ya da tutsa da kullanırken çabuk bitiyor. Böyle olanları atıyorum sağlamları elimde kalıyor. Hepsini laptop bataryalarından söktüm. şimdiye kadar da bir sıkıntı yaşamadım bununla şarj ederken. İnternette birden fazla pil için devre oluşturma videoları da var.