175 65 14 T lastiğe 65 hava basmak :)

Kodla Büyü

00yunus00

Site Gezgini
Gece gece sinirleriniz boşalmasın arkadaşlar aynen dediğim gibi. Küçük kardeşim Goodyear marka yumuşak lastikler inik görünüyormuş hava basınç aletinde arıza var herhalde diyerek gözüne hoş gelecek ve diri duracak şekilde 65 hava basmış lastiklere :S Hemen gidip lastikleri 34'e indirdim. İnanın elimde kapı anahtarı 2 dk hava söndürdüm desem yeridir. Benim sorum şu olacak bu araçla 200 kadar km yapmış. Lastiklere zarar gelmişmidir?

Baloncuk atmismi yanaklari kontrol etmek lazom..
kisin bazi insanlar yola daha iyo tutunsun diye fazla hava basarlar ancak ben 60 basanini da duymadim..
normalde bu basincla cukura vs girse hizlica yarilirdi.
eger bi sorun gozukmuyorsa problem olmaz gibi..
yine de lastikcilere sormak lazim

Hocam lastikleri kontrol ettim herhangi birşey görünmüyor. Olay daha bugün vuku bulduğu için lastikçiye de gidemedim

Keşke foto da çekseydiniz. nasıl görünüyordu acaba :)
Lastiğe birşey olup olmadığını üreticisinden başka kimse anlayamaz. bence üreticiyle temasa geçin ve durumu aynen anlatın. Lastiğin içindeki teller lastiğin iskeletidir :!:

Lastik üzerinde ki bilgileri kontrol edin maximum nekadar hava basılabileçeği yazar 60 bu değerler içerisinde varmı bakın bakalım

60 yüksek ama Sıfır araçlarada fabrikadan çıkarken 50 civarı hava basarlar. Bende bu şekilde 250 km civarı yol yaptım sorun olmadı. Ama araba yolda durmaz gezer, zıp zıp zıplar.

gorunen bi sorun yoksa bisey olmaz hocam zaten arac cukurlarda tumseklerde lastik egildigi zamsn basinci cok yukseliyor.. ama tam dayaklik valla :)

Bişey olmaz sayın hocam.sıkıntıettiğin şeye bak. lastikçilerin çöp gibi bişeyle lastik havasını kontrol ettiğinde 35 dedikleri hava çoğo zaman 50-55 oluyor:) hiçbirşey olmaz sıkma canını.

Bisikletime 50 60 basiyorum ki dandik 5 para etmez bi lastik.
Duz yolda kullandiktan ve arac cok yuklu olmadiktan sonra bisey olmaz korkmaniza gerek yok.

Bilgileriniz için teşekkür ederim bugün lastikçiye gittim. Lastikleri kontrol etti ama sökmedi. Bir sıkıntı görünmüyor dedi. Lastik lifi dediği şeylerde de çatlama olmamış. Fazla sürat yapma dedi gönderdi beni :)

BBNET
Geri