.

Kodla Büyü
MEB' de adaletsizliği, torpilleri, derse bakış açısını gördükten sonra kendimi gelişime kapattım bilgisayar alanında. kusura bakmasın kimse, ders konularına hakim oldukduktan sonra üzerine bir şey ekleme konusunda cidden kapattım algılarımı.
 
Bizim dersimizde dahil eğitimin temel sorunu, elenmemiş öğrenciyle uğraşıyoruz. Okumak isteyenle dalga geçmek isteyen aynı sınıflarda. Çocukları ilkokuldan itibaren puanlamaya ve yeteneklerine göre ortaokullara ayırmamız gerekir.
 
eyolcu' Alıntı:
MEB' de adaletsizliği, torpilleri, derse bakış açısını gördükten sonra kendimi gelişime kapattım bilgisayar alanında. kusura bakmasın kimse, ders konularına hakim oldukduktan sonra üzerine bir şey ekleme konusunda cidden kapattım algılarımı.


Öğpretmenin şevkini kıran en büyük konulardan birisi de bu maalesef...
 
Kimileri odalarda oturup hiç iş yapmadan (nöbet, belirli gün, soruşturma derdi yok, derse girip sinir bozulma derdi yok.. binlerce neden) tam ücret alıyor, diğer taraftan özel ders peşinde koşanlar, sınav görevi için yırtınanlar, idareci olmak için sendikal oyunlara koşanlar...vs ben mi? elimde tornavide derse git, gel, dinlenmeye fırsat yok ya sorun olur yada sorular ile kafan şişer..vs. BTR'yi de bıraktım,ellemiyorum birşeyi artık, cvp vermiyorum sorulara, kabuğuma çekildim, derse gir çık, geliştirmiyorum kendimi (ders için yeterli olmak dışında).
 
üniversitede fizik, kimya, biyoloji, matematik gördüğüm gün nefret ettim bu branştan. donanım dersi diye sadece kasaya ram takıp sökmeyi öğrettikleri o laboratuarlarda daha da nefret ettim. üniversitede sadece office programları gördüm onlar da yarım yamalak! ha bir de authorware diye saçma sapan bir program... o zaman fark ettim bir şeylerin eksik olduğunu. sonuçta anadolu lisesi mezunuydum ve bilgisayarın b sini bilmiyordum. babama beni teknik servise yolla dedim yazın. dolaştık ne kadar teknik servis varsa...teknik servisler kabul etmedi, bayan alamayız dediler. sonra atandım. eski bilgisayarları söke taka, ağlaya ağlaya bir şeyleri başarmaya çalıştım. 9 senede iyi kötü işimi halleder oldum. okudaki işleri, akıllı tahtaları çekip çevirebiliyorum çok şükür. derslerimde de iyiyim. meb bana ne öğret diyorsa. onu öğretiyorum. dersimin kitabı yok, eba da bile adı yok, dyk kursu bile yok ben kendimi paralayacam öyle mi! şu an tek amacım idareci olmak...
 
Guzelgunler' Alıntı:
Bence her koyun kendi bacağından asılır. Kişi bir işi yapmak istiyorsa her türlü yapar. Bence nacizane fikrim başkalarını değiştirmekle uğraşmayın kendi işinize bakın. Her branşta vardır böyle kişiler her öğretmenin kendini geliştirmesi gerek bunu sadece bilişim branşına (hem de büyük çoğunluğa) indirgemeniz çok yanlış


katılıyorum hocam bu konu sadece bizim değil tüm branşların sorunu. Hepimiz görüyoruzdur belli kalıp yargılar içerisine girip kendimizi kandırdığımızı.Birçoğumuz ya sistemi eleştiririz ya öğrencilerin durumunu yargılarız yada siyaset yaparız. Kimin ne olduğu değil kendin hangi durumdasın ona bakmak gerekmekte neyazıkki.
 
Çoğu yazdıklarınıza katılıyorum arkadaşlar.

Fakat branşımız bilişim. Yani sürekli değişim.
Eğer bu değişime ayak uyduramayacaksanız idareci olmanızda veya ilk fırsatta alan değiştirmenizde fayda var.

Yani şu forumda google iki kelime yazıp arama yapmak
yerine konu açan arkadaşları gördükçe bazı arkadaşların yanlış branşta olduğunu düşünüyorum.

Dünya bilişim alanında almış başını gidiyor.
Ölçütünüz MEB ise müfredatın dışına çıkmam diyorsanız bence yanlış branştasınız.
 
Bir durum tespiti, bir eleştiri yapılmış. Peki öneriniz nedir? İnsanları eleştirmek için mi açtınız başlığı yoksa bakın ben bunları yapıyorum diyerek kendinizi övmek için mi?

Bu tür başlıklar açılıyorsa bir öneri sunulmalı. Geliştirmeleri için neler yapılabilir. Ben şunları şunları yapıyorum faydası oluyor. Şöyle örnekler var sizlerde yaparsanız kendinizi geliştirmek için yol alırsınız gibi. Yoksa öğretmenler çalışmıyor, kendini geliştirmiyor algısı yaratılmaya çalışılıyor gibi geliyor bana. Bence bu büyük bir yanlış. Hele ki hemen hemen herkesi kasteder bir başlıkla "BT Öğretmenlerinin Birçoğu Kendini Geliştirmiyor" şeklinde söyleyerek küçücük bir grubun kendini geliştirdiğini söylüyorsunuz.
 
Bu yıl meslekte onuncu yılımı çalışıyorum. Daha önceden yüksek lisans yapmış, fotoğrafçılık ve kameramanlık bölümünü bitirmiş ama bunları bir faydaya dönüştürememiştim. Bu sürenin son bir yılını ise bilim sanat merkezinde geçirdim. Kendimi inanılmaz yenilenmiş ve mutlu hissediyorum. Çalışma şartları ne kadar ağırda olsa (bknz. Cumartesi 12 saat ders) insanın kendini yenileyebileceği ve mutlu olabileceği yer tabii ki bir hedefi olanlar için. Bu bir yıl içerisinde bir 4004 projesine ortak olarak katıldım, şimdide kendim yazıyorum kısmetse 15 ocakta teslim edeceğim. Ulusal çocuk kongresine katıldım ve makalemiz seçildi öğrencimle İstanbul'a gittik. Robotik yarışmaları, fotoğraf yarışmaları, projeler, hizmetiçi eğitimler (İstanbul, Kocaeli, Erzurum...) kendini geliştirmek ve bir hedefi olanlar için bilim sanat merkezleri bulunmaz nimet arkadaşlar. Ne kadar yarı özel bir kurum gibi olsa da çalışma şartları davası olanlar ve kendini geliştirmek isteyenler bir an bile tereddüt etmesinler. Selamlar.
 
Hocam siz neden bahsediyorsunuz anlamadım. Kendini geliştirmek dediğiniz ne??? Word excell anlatılıyor demişsiniz. Evet ben anlatıyorum neden mi??
Adıyaman merkezdeyim ancak öğrencilerin sosyo ekonomik seviyesi açlık sınırının da altında. Çoğu öğrencimin babası çalışmıyor. Hal böyleyken öğrencinin ne evinde pcsi ne tableti ne de playstation ve internet kafelere gidecek parası var. 5.sınıf öğrencilerime 1.5 ay boyunca bilgisayar nasıl açılır nasıl kapatılır, fare nasıl tutulur bunları gösterdim. şuanda Word işliyorum ve bütün samimiyetimle söylüyorum. İstiklal marşının ilk 2 kıtasını bile 1 ders saatinde ancak bitiriyorlar. Algoritma anlatmayı ne ben isterim ne de öğrenciler ister neden mi hocam çocuk eline bilgisayar hiç almamış tutmasını bile bilmiyor siz onun yerinde olun teknosada, migrosta bilgisayarları görmüşsün doğru dürüst dokunamamışsın ister misin bilgisayar sınıfı bilgisayar olduğu halde bilgisayarları açmayıp algoritma mantığını öğrenmek???! Benim vicdanım da kaldırmaz zaten okumaya geçmeyen birisine hızlı okuma kursu verir misiniz hocam. Ben öğrencilerime 5. sınıf konuları olarak Paint, Word, PowerPoint, Publisher 6. sınıf konuları olarak ta Word, excell, movie maker, internet (mail adresi alma , araştırma nasıl yapılır, ödev nasıl hazırlanır, e okula nasıl girilir, vb.. ) anlatıyorum . Anlattığım hep uygulama , sınavlarımın her ikisi de uygulama. Öğrencinin eli bilgisayara değsin, uğraşsın, hevesi kalmasın.... Benim mantığım bu hocam. Herkesin imkanları farklı bunu unutmayın.
 
Geri
Üst